Έρευνες για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή - Εξελίξεις με την υπόθεση Τράγκα

Τα αδικήματα της μη υποβολής «πόθεν έσχες» και πολλών άλλων

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Έρευνες για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή - Εξελίξεις με την υπόθεση Τράγκα

Με τις εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την περιουσία του Τράγκα, σημειώνεται αγώνας δρόμου από τον οικονομικό εισαγγελέα σε Αθήνα, Μονακό, Παρίσι, Σεν Τροπέ, Ουάσινγκτον, Μανχάταν και Μαϊάμι για να διερευνήσει τις κατηγορίες σχετικά με τις εταιρίες αλλά και γενικότερα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου σε διεθνή κλίμακα.

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή με την περιουσία του Τράγκα

Σύμφωνα με το protothema.gr mετά τη δέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά δεσμεύτηκαν κι εκείνες του στενού συνεργάτη του, εκδότη Παντελή Ζήλου, και μιας ακόμη συνεργάτιδός του.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου συγκέντρωσης και σύγκρισης στοιχείων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, για τον τρόπο απόκτησης της αμύθητης περιουσίας που άφησε ο Γιώργος Τράγκας, ενώ η χήρα Μαρία Καρρά-Τράγκα, που είναι συνιδιοκτήτρια στο μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας και των τραπεζικών καταθέσεων του εκδότη, δεν έχει ακόμα υποβάλει προσφυγή κατά της δήμευσης της περιουσίας του.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι μεταξύ των δύο στενών συνεργατών του Γιώργου Τράγκα που δεσμεύτηκε η περιουσία τους είναι και ο Παντελής Ζήλος, δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κινήματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» που είχε ιδρύσει ο εκλιπών εκδότης.

Η ακίνητη και κινητή περιουσία του Γιώργου Τράγκα που δεσμεύτηκε από τον επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ, αφού μόνο η αξία των ράβδων χρυσού που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

Μετά το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών-καταθέσεων του εκλιπόντος, της Μαρίας Καρρά και δύο στενών συνεργατών του δημοσιογράφων (μιας γυναίκας και ενός άνδρα). Ο ένας εκ των συνεργατών του Γιώργου Τράγκα είναι ο Παντελής Ζήλος. Ο εν λόγω δημοσιογράφος ήταν κοντά στον Γιώργο Τράγκα από τα πρώτα του εκδοτικά βήματα και στη συνέχεια έγινε ένας εκ των μυστικοσυμβούλων του.

Από την γειτονιά στο Μεταξουργείο στην "αμύθητη" περιουσία

Μετά από το "σκάνδαλο" που έχει ξεσπάσει σχετικά με την περιουσία του και όλο αυτό το "θρίλερ" της υπόθεσης, η εκπομπή Αυτοψία αποφάσισε να "βουτήξει" την Πέμπτη 23/6 στις 24:00,στα άδυτα της ζωής του Γιώργου Τράγκα, και να ξεδιαλύνει όσο μπορεί το μυστήριο αυτό.

Μία ιστορία με πλοκή, διαπλοκή, έρωτες και κόντρες, τραπεζικές θυρίδες και πολυτελή ακίνητα, κρυφές διαθήκες και δικαστικές διαμάχες, και μία εισαγγελική έρευνα εν εξελίξει…

Ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει Αυτοψία στη ζωή του Γιώργου Τράγκα, από τα παιδικά χρόνια στο Μεταξουργείο και την πλατεία Κουμουνδούρου έως τις ένδοξες εποχές του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των εκδόσεων… που επέφεραν ή όχι, τελικά, την αμύθητη περιουσία;

Συμμαθητές και παιδικοί φίλοι, δημοσιογράφοι και συνεργάτες, φίλοι κι «αντίπαλοι» μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τον φίλο, συνάδελφο, εργοδότη, επιχειρηματία Γιώργο Τράγκα.

Ρεγγίνα Σπυράτου και Σταύρος Μονεμβασιώτης δίνουν όλο το ρεπορτάζ και τα στοιχεία της μέχρι τώρα έρευνας για την θρυλική περιουσία του δημοσιογράφου κι εκδότη. Ενώ, οι δικηγόροι των κληρονόμων της «περιουσίας Τράγκα» παραθέτουν τις δικές τους απόψεις και θέσεις.