Εξελίξεις με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξελίξεις με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται γύρω από την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, η οποία πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να δεσμευτεί. Ωστόσο όπως φαίνεται, πρόκειται για την δέσμευση εν Ελλάδι που αυτό σημαίνει πως η περιουσία σε Μονακό, Νίκαια και Αμερική, είναι ελεύθερη.

Έτσι, αν η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά αποφάσιζε να την εκποιήσει, θα μπορούσε να το κάνει, η οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες προσέλαβε νέο δικηγόρο, τον Θόδωρο Μαντά και ετοιμάζει προσφυγή κατά της δέσμευσης περιουσίας της.

Επίσης, σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα, σε κάποια από τα έντυπα που εξέδιδε ο Γιώργος Τράγκας στην ταυτότητα έχει ξωμείνει το ονοματεπώνυμο του Γιάννη Τράγκα ως οικονομικού διευθυντή.

Το κόλπο του Γιώργου Τράγκα με τις αποδείξεις - Πώς «καθάριζε» τα λεφτά που φέρεται πως λάμβανε από εκβιασμούς

Πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η περιουσία του Γιώργου Τράγκα αφήνοντας πίσω του ακίνητα, μετρητά, ράβδους χρυσού αλλά και θυρίδες. Ωστόσο, όλη η περιουσία έχει δεσμευτεί, το ίδιο και της γυναίκας του και οι αρμόδιοι ψάχνουν με ποιον τρόπο ο δημοσιογράφος απέκτησε τόσα πολλά χρήματα και ακίνητα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Σύμφωνα μάλιστα με το Mega, ένα από τα «κόλπα» του δημοσιογράφου για να δικαιολογεί τα χρήματα που φέρεται να κέρδιζε είναι από εκβιασμούς. Μετά από καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιώργος Τράγκας απειλούσε με δημοσιεύματα επιχειρηματίες και συγκεκριμένα τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ορισμένες φορές και με τη μορφή «μηνιάτικου» για να μην δυσφημούνται οι εταιρείες τους.

Όταν παραλάμβανε τα ποσά αυτά, ο Γιώργος Τράγκας εξέδιδε εικονικές αποδείξεις από ένα κοινό μπλοκ αποδείξεων. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει ότι υπάρχει μία νομιμότητα στις συναλλαγές του με τους επιχειρηματίες. Από τα στοιχεία που προσκόμισαν στις Αρχές οι επιχειρηματίες, αυτές οι αποδείξεις δεν είχαν πάνω τους κάποιο φορολογικό στοιχείο, ήταν ουσιαστικά εικονικές αποδείξεις. Παράλληλα, στο πόρισμα των 60 σελίδων, αναφέρεται ρητά ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υποπέσει στο αδίκημα της εκβίασης.