Μαρία Καρρά: Ετοιμάζει προσφυγή κατά της δέσμευσης περιουσίας της η χήρα του Γιώργου Τράγκα

Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της σε πρωινή εκπομπή του Ant1

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαρία Καρρά: Ετοιμάζει προσφυγή κατά της δέσμευσης περιουσίας της η χήρα του Γιώργου Τράγκα

Ο συνήγορος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά μίλησε σε πρωινή εκπομπή του Ant1 και αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως ετοιμάζουν προσφυγή, για την άδικη κατά αυτούς δέσμευση της περιουσίας της πελάτισσάς του. Το θρίλερ στην υπόθεση με την αμύθητη περιουσία του Τράγκα που ήρθε στο φως μετά τον θάνατό του δε φαίνεται να έχει τέλος. Στην εκπομπή τοποθετήθηκε επίσης και ο Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην Διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας ΣΔΟΕ, σχετικά με τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας του γνωστού δημοσιογράφου.

Πρόσφατα ήρθαν στο φως φωτογραφίες από τη νέα βίλα που αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε ο δημοσιογράφος στην Ψαρρού στη Μύκονο, η οποία είναι στην κυριότητα της συζύγου του και σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος δε μπορεί να μεταβιβαστεί και να εκποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού.

Τι δήλωσε στον Αντ1 ο συνήγορος της χήρας του Γιώργου Τράγκα

Ο Θεόδωρος Μαντάς ανέφερε πως ετοιμάζεται προσφυγή κατά της δέσμευσης περιουσίας της Μαρίας Καρρά, καθώς επιτέλους τους παραδόθηκε η διάταξη της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, με βάση την οποία έχουν δεσμευθεί τα περιουσιακά στοιχεία της. Με δικόγραφο, θα απαντήσουν με αποδείξεις και θα προσβάλλουν την απόφαση για την δέσμευση της περιουσίας.

«Το ποσόν για το οποίο η κ. Καρρά ελέγχεται και έχει ήδη δεσμευμένη την περιουσία της, υπολείπεται κατά πολύ… αυτό το ύψος των περιουσιακών στοιχείων είναι κατά πολύ υποδεέστερο και από το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, πόσο μάλλον από το ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ που ακούγεται. Το σύνολο της περιουσίας είναι σαφώς μικρότερο από το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζεται στα ρεπορτάζ ως το ύψος της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα», σημείωσε ο ποινικολόγος.

Ακόμη πρόσθεσε πως «σε εμάς έχει επιδοθεί μόνο η διάταξη της Αρχής, σχετικά με την δέσμευση της περιουσίας. Έχουμε ζητήσει να μας επιδοθεί και το πόρισμα βάσει του οποίου βγήκε αυτή η διάταξη», συμπληρώνοντας ότι «περιγράφονται ως αδίκημα… πράξεις με ποινική απαξία. Ούτε μια πράξη εκβίασης δεν αναφέρεται στο επίσημο κείμενο της διάταξης που έχω στα χέρια μου».

Το κόλπο του Τράγκα με τις αποδείξεις - Πώς «καθάριζε» τα λεφτά που φέρεται πως λάμβανε από εκβιασμούς

Πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η περιουσία του Γιώργου Τράγκα αφήνοντας πίσω του ακίνητα, μετρητά, ράβδους χρυσού αλλά και θυρίδες. Ωστόσο, όλη η περιουσία έχει δεσμευτεί, το ίδιο και της γυναίκας του και οι αρμόδιοι ψάχνουν με ποιον τρόπο ο δημοσιογράφος απέκτησε τόσα πολλά χρήματα και ακίνητα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Σύμφωνα μάλιστα με το Mega, ένα από τα «κόλπα» του δημοσιογράφου για να δικαιολογεί τα χρήματα που φέρεται να κέρδιζε είναι από εκβιασμούς. Μετά από καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιώργος Τράγκας απειλούσε με δημοσιεύματα επιχειρηματίες και συγκεκριμένα τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ορισμένες φορές και με τη μορφή «μηνιάτικου» για να μην δυσφημούνται οι εταιρείες τους.

Όταν παραλάμβανε τα ποσά αυτά, ο Γιώργος Τράγκας εξέδιδε εικονικές αποδείξεις από ένα κοινό μπλοκ αποδείξεων. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει ότι υπάρχει μία νομιμότητα στις συναλλαγές του με τους επιχειρηματίες. Από τα στοιχεία που προσκόμισαν στις Αρχές οι επιχειρηματίες, αυτές οι αποδείξεις δεν είχαν πάνω τους κάποιο φορολογικό στοιχείο, ήταν ουσιαστικά εικονικές αποδείξεις. Παράλληλα, στο πόρισμα των 60 σελίδων, αναφέρεται ρητά ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υποπέσει στο αδίκημα της εκβίασης.