«Θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου τόσο εύκολα, γρήγορα...» - Η Μαρία Πρωτόπαππα μιλά πρώτη φορά και αποκαλύπτει

Το άσχημο περιστατικό που βίωσε

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου τόσο εύκολα, γρήγορα...» - Η Μαρία Πρωτόπαππα μιλά πρώτη φορά και αποκαλύπτει

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Πρωτόπαππα, ή αλλιώς η αγαπημένη «Μαρίνα» του Σασμού στην εκπομπή Πάμε Δαναή και τον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη το πρωί της Τετάρτης 22/6, σε μία κατάθεση θα λέγαμε ψυχής. Η ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε για τη σελίδα που γύρισε στα 47, για το σίριαλ μιας και πρόσφατα αποκαλύφθηκε το τηλεοπτικό της μέλλον, αλλά αλλά και την στιγμή που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της.

Η εξομολόγηση της Μαρίας Πρωτόπαππα για τη ζωή της

«Ήθελα να γίνω γιατρός άλλα δεν έδωσα εξετάσεις, έστριψα πριν την τελική ευθεία, γιατί δεν μπορούσα να το συνδυάσω με το θέατρο. Μεγαλώνοντας νιώθω πολύ καλύτερα μέσα μου από το πως ένιωθα όταν ήμουν 20, 25 η 30, είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη, γιατί έχω τα μέσα να κάνω όσα επιθυμώ. Ανακάλυψα συναισθήματα που ήθελα να νιώσω και να ζήσω, ξεφυτρώνουμε σαν άνθη που ανοίγουμε, ωριμάζουμε μαραινόμαστε και πέφτουμε.

Σε κάποιους τομείς είμαι στην άνθιση, σε άλλους λίγο πριν την πτώση. Όταν αναγνωρίζεις, στα 40, τις πρώτες ρυτίδες λες ότι θα γυρίσω σελίδα. Η τελευταία σελίδα που γύρισα ήταν στα 47-48 μου, που ήταν πολύ βαρβάτη, γιατί συντελέστηκε και μία μεγάλη εσωτερική αλλαγή», ανέφερε αρχικά η Μαρία Πρωτόπαππα.

«Σαφώς συνέβησαν γεγονότα στα 47 μου, άλλα έχει να κάνει με το πώς επέλεξα να δω τη διαδικασία της ωρίμανσης. Έχουν παρεξηγηθεί τα πράγματα, λες «έχω μεγαλώσει» και σου λένε «όχι, μην το λες αυτό, μία χαρά είσαι!», λες και είναι κάτι κακό. Στα 47 μου, εσωτερικά, ξεκίνησα να πηγαίνω προς την ομορφιά», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

«Δεν ήμασταν οικογένεια χωρίς προβλήματα, όμως εγώ και ο αδελφός μου είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε με πολύ κάλους ανθρώπους. Το σκέφτηκα πριν πω ναι στη «Μαρίνα» του «Σασμού», γιατί ήταν καθημερινό και οι ταχύτητες είναι πολύ γρήγορες. Έκανα τον «Σασμό» για λόγους τεχνικούς και φυσικά οικονομικούς. Δεν ονειρεύομαι πράγματα για τη «Μαρίνα», ούτε ασχολούμαι μαζί της παραπάνω από αυτό που κάνω, έχει τη δίκη της διαδρομή. Δεν ταυτίζομαι με τη «Μαρίνα», δε νοιάζομαι για το μέλλον της, παίρνω το υλικό και προσπαθώ να φτιάξω έναν άνθρωπο που θα τον πιστέψω», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Μαρία Πρωτόπαππα περιέγραψε ένα άσχημο περιστατικό που βίωσε, σημειώνοντας: «Ένιωσα ότι είχα έρθει αντιμέτωπη με το θάνατο κάποια στιγμή στη ζωή μου, ένιωσα ότι κινδύνευσα πάρα πολύ, δεν έπαθα όμως ατύχημα. Κινδύνευσα πάρα πολύ σε μία συνθήκη, στην οποία δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα λυθεί εκείνο το πρόβλημα, άλλα τελικά ήμουν τυχερή και λύθηκε.

Ήταν μία άτυχη στιγμή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα, ένιωσα μέσα μου ότι θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου τόσο εύκολα, γρήγορα και άπλα».

«Πέρασα κρίση ηλικίας αλλά...»

Το πρωί της Δευτέρας 6/6 η Όλγα Λαφαζάνη βρέθηκε με την πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς «Σασμός» - δείτε εδώ ποιοι πεθαίνουν στα επόμενα επεισόδια - και μίλησε για την προσωπική της ζωή, ενώ εξέφρασε και ένα μεγάλο της παράπονο.

«Νομίζω πως για τον Σασμό ξέρω λιγότερα από όσα ξέρουν οι τηλεθεατές! Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν τα spoiler. Δεν θέλει ο κόσμος να έχει περισσότερη περιέργεια;

Όταν ο τηλεθεατής δηλαδή βλέπει μια σειρά γιατί να ξέρει παρακάτω τι θα γίνει; Αναρωτιέμαι αν έχει αποτέλεσμα το να ξέρεις και να περιμένεις κάτι που έχεις ακούσει και αν είναι περισσότερο γαργαλιστικό», ανέφερε η ηθοποιός.

Και έπειτα αναφέρθηκε σε πιο προσωπικά της ζητήματα: «Για πολύ μεγάλο διάστημα τον τελευταίο καιρό δεν βάφομαι, φοράω ότι να ‘ναι με χρώματα και είμαι ένας κανονικός άνθρωπος ο οποίος τρέχει πάρα πολύ. Δεν προλαβαίνω να βαφτώ γιατί, αν βαφτώ το πρωί, θα ξεβαφτώ μόλις φτάσω στη δουλειά μου για να ξαναβαφτώ και μετά θα ξεβαφτώ για να ξαναβαφτώ στο θέατρο και θα… ξέβαφτω για να κοιμηθώ.

Οπότε αυτό δεν νομίζω πως είναι πολύ υγιεινό. Και έτσι όμως να μην ήταν νομίζω πως δεν θα είχε πολλή σημασία. Δεν με απασχολεί καθόλου η εξωτερική μου εικόνα. Νιώθω μια τρομερά μεγάλη απελευθέρωση που δεν ασχολούμαι με το πως θα έπρεπε να είμαι».

«Πέρασα κρίση ηλικία στα 22, στα 28, στα 31, στα 36, στα 43 και πάει λέγοντας. Μέσα μου πολύ έντονα νιώθω όταν βιολογικά γυρίζω σελίδα. Το νιώθω πεντακάθαρα και είναι σαν να αλλάζει ο τρόπος που σκέφτομαι και αντιμετωπίζω τον εαυτό μου και την κοσμοθεωρία μου», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.