«Ήμουν δυστυχής μέσα μου» - Η Ελένη Κοκκίδου εξομολογείται για τις δυσκολίες του χώρου της υποκριτικής

Η άκρως αποκαλυπτική και αφοπλιστική συνέντευξη της τηλεοπτικής Βουλίτσας από το ''Μην αρχίζεις την Μουρμούρα''

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Ήμουν δυστυχής μέσα μου» - Η Ελένη Κοκκίδου εξομολογείται για τις δυσκολίες του χώρου της υποκριτικής

Η Ελένη Κοκκίδου - η οποία πρόσφατα συγκλόνισε με την αποκάλυψή της για την εμπειρία που είχε στα 40 της- βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4», στην παρέα των Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλου το μεσημέρι της Πέμπτης 23/6 και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την πορεία της ως ηθοποιός, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και για τα παιδικά της χρόνια.

Οι δηλώσεις της Ελένης Κοκκίδου

Οι παρουσιαστές τη ρώτησαν για τον ρόλο της που πλέον είναι το alter ego της.

«Όλοι οι ρόλοι είναι το alter ego μας, αλλά η Βούλα παραείναι. Δεν χρειάζεται να τη φτιάξω, είναι εκεί και με περιμένει κάθε μέρα. Η Βούλα δεν είναι καθόλου μακριά από εμένα, είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου, που το καλλιεργώ και το αναπτύσσω», απάντησε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως «ήμουν σε μια συντηρητική οικογένεια και ένα κορίτσι εκείνης της γενιάς δεν ήταν αυτονόητο ότι θα γινόταν καλλιτέχνης. Κατ’ αρχήν ήταν καλλιτέχνης η μικρή θεία μου, η οποία δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει γιατί είχε παππού και γιαγιά πάρα πολύ αυστηρούς. Εγώ έμοιαζα σε αυτήν και ήμουν δυστυχισμένη, ναι. Επειδή ήμουν φτιαγμένη για αυτό, αφού εγώ δεν ήθελα να γίνω γιατρός ή φυσικός. Ο καλλιτέχνης είναι και δεν δημιουργείται, γεννιέται έτσι».

«Οπότε, ναι, ήμουν δυστυχής μέσα μου. Δοκίμασα διάφορα πράγματα τα οποία όλα είχαν σχέση με την παραμυθία όπως η ξενάγηση. Έκλαιγα συνέχεια και ήμουν ένα παιδί που έκλαιγε συνέχεια. Ήμουν πάρα πολύ ευαίσθητη και εξακολουθώ να είμαι, αλλά τώρα έχω άλλα όπλα που απέκτησα με την ζωή, την αυτογνωσία και τη βοήθεια της ψυχανάλυσης» συμπλήρωσε η Ελένη Κοκκίδου.

«Ήταν ψυχική ανάγκη να...»

Η Ελένη Κοκκίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον την Πέμπτη 16/6 και παραχώρησε μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αλλαγή στην εμφάνισή της.

«Η ζωή κάνει κύκλους. Πέρασα ένα κύκλο δυσκολιών κι απώλειες ανθρώπων της οικογένειάς μου κι όλο αυτό με έκλεισε και με έκανε να καταφεύγω συναισθηματικά στους υδατάνθρακες. Κάποια στιγμή τελείωσε αυτός ο κύκλος κι ήθελα να επανέλθω στην παλιά Ελένη. Δεν το έχω καταφέρει ακόμα γιατί δυστυχώς η συνήθεια αλλάζει δύσκολα» ανέφερε η Ελένη Κοκκίδου.

«Επειδή η ζωή μου είναι πολύ άναρχη χωρίς ωράρια, όπως όλων των ηθοποιών, είναι δύσκολο να κρατάς μια σειρά. Ήταν ψυχική ανάγκη να πετάξω το ψυχοσωματικό βάρος. Εμένα με βοήθησε η καραντίνα, που δεν είχα όλα αυτά τα τρεξίματα. Ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα και σε αυτό τον οδηγεί η ανάγκη του. Υπάρχουν στερεότυπα. Εν τω μεταξύ εγώ δεν είμαι συγκεκριμένη ηθοποιός, έχω μεγάλη γκάμα… Είναι δύσκολο να με κατατάξουν αλλά επειδή υπάρχουν τα στερεότυπα σίγουρα επηρεάζει η εικόνα σου » συνέχισε η Ελένη Κοκκίδου.