Κιμούλης - Δούκα: Δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και παίρνουν το δρόμο του δικαστηρίου

Όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος του ηθοποιού

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Κιμούλης - Δούκα: Δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και παίρνουν το δρόμο του δικαστηρίου

Γνωστό πριν λίγες μέρες έγινε πως η Ζέτα Δούκα και ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος μήνυσε ξανά το ΣΕΗ, θα προσπαθούσαν να βρουν εξωδικαστικά μία λύση για την μεταξύ τους κατάσταση, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε στο Mega Καλημέρα την Παρασκευή 24/6 το πρωί, οι συζητήσεις δεν τους έβγαλαν κάπου, και "έπεσαν" στο κενό.

Να σημειώσουμε πως οι νομικοί εκπρόσωποι των αντίδικων συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 23/6, προκειμένου να εξεταστεί αν μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Σε αδιέξοδο η προσπάθεια για εξωδικαστική λύση Δούκα και Κιμούλη

«Αυτή η συνάντηση στο γραφείο της διαμεσολαβητού, επιβάλλεται από τον νόμο» εξήγησε ο δικηγόρος του ηθοποιού, Βασίλης Καπερνάρος στο «Mega Καλημέρα».

«Είναι ένας νόμος που έχει ψηφιστεί από το 2019 και έκτοτε ισχύει. Επανήλθε για τέτοιο είδους περιπτώσεις, που τα διάδικα μέλη θα συνταντηθούν στον διαμεσολαβητή. Έγινε η συνάντηση αυτή εχθές, και ήταν άγονος, άκαρπος. Έγινε πρόταση από την κυρία διαμεσολαβίτρια να πάρουμε θέσεις απέναντι σε αυτό το ζήτημα, εμείς είπαμε από την πλευρά μας ότι έχουν καταστεί γνωστές οι θέσεις μας σε όλο το πανελλήνιο, όχι μόνο στην απέναντι πλευρά, για να μάθουν ότι ο κ. Κιμούλης δεν έχει καμία σχέση με αυτά που τού καταλογίζουν και ότι είχε δίκιο και ότι αδίκως τον έφεραν σε αυτή τη δύσκολη θέση».

«Η άλλη πλευρά μέχρι χθες δεν είχε εκφράσει τη θέση της, είπαν έπειτα ότι δεν συμφωνούν, και έτσι έληξε το ζήτημα και η διαδικασία της διαμεσολάβησης. Εμέις ζητάμε την αποκατάστασή μας, τη διαφάνεια, και την ανάδειξη των πραγματικών περιστατικών που δικαιώνουν τον κ. Κιμούλη ότι αδίκως βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Γι’ αυτό προσφύγαμε στο δικαστήριο μόλις λάβαμε γνώση των βλαπτικών γεγονότων της άλλης πλευράς, για να δικαιωθούμε στα δικαστήρια.

Δεν είναι το αρμόζον όταν θίγεσαι μετά από 13 χρόνια να πας σε πρωινές εκπομπές και να κάνεις παραπονάκια. Όταν πρέπει, προσφεύγεις στις αρμόδιες αρχές. Καταθέσαμε νέα αγωγή για την απόφαση της διαγραφής του Γιώργφου Κιμούλη από το ΣΕΗ. Θα αποκαλύψουμε και πρόσωπα που έχουν κάνει αυτή τη σκευωρία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η καταγγελία στον Κιμούλη ήταν λίγο άστοχη»

Το πρωί της Παρασκευής 27/5 συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο, έδωσε ο γνωστός ηθοποιός και σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος. Μεταξύ άλλων μίλησε για το θέατρο, το γάμο του, το κίνημα metoo, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος έχει διαγραφεί από το ΣΕΗ.

«Το θέατρο το φτιάξαμε με τη σύζυγο και την κόρη που “έσπαγε” χαρμάνια, δυσκολευτήκαμε πολύ. Δεν υπήρχαν ούτε τοίχοι, το χτίσαμε από την αρχή. Ήμασταν στο έλεος του Θεού και της πανδημίας, δεν ήξερες τι να κάνεις, φτάσαμε στην απελπιστική θέση να πούμε ότι σταματάμε. Αλλά τελικά συνεχίζουμε», είπε αρχικά ο Αντώνης Ξένος.

«Με την Ελένη Γερασιμίδου γνωριστήκαμε στο σωματείο. Όταν έδωσα το πρώτο φιλί στην Ελένη ζαλίστηκα και έπεσα πάνω σε μια κολόνα. Ο γκρινιάρης είμαι εγώ στο γάμο μας, φωνάζω. Είμαστε 42 χρόνια μαζί με την Ελένη, ο γάμος περνάει από διακυμάνσεις. Εμείς ευτυχώς τον τσακωμό τον έχουμε και μέχρι σήμερα».

«Η κόρη μας κοιμόταν στις αγκαλιές των θεατών, δεν έχουμε δικαίωμα να την αποτρέψουμε να γίνει ηθοποιός».

Αναφερόμενος σε παιδιά που βγαίνουν από διάφορα reality και στη συνέχεια ασχολούνται με την υποκριτική, και κατά πόσο θα συνεργαζόταν μαζί τους, ο Αντώνης Ξένος είπε: «Έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς που βγαίνουν από τα reality; Μιλάμε άλλη γλώσσα. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της δημιουργίας».

Μιλώντας για το κίνημα MeToo και το αν και ο ίδιος έχει δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές, ο Αντώνης Ξένος είπε: «Δεν έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτό το κόλπο του MeToo. Αυτά θα ανατραπούν κάποια στιγμή. Είναι ήδη στο στάδιο της ανατροπής. Μετά τι θα πουν αυτοί που έχουν εμπλακεί τόσο πολύ; Η εξουσία του πρώτου έχει ως αποτέλεσμα αυτά που ακούμε για το MeToo, συνέβαιναν και θα συμβαίνουν.

Το MeToo ξεκίνησε λίγο στραβά. Αναφέρομαι στον Κιμούλη, η καταγγελία ήταν λίγο άστοχη. Ο Κιμούλης είναι δύσκολος, ένας οραματιστής του θεάτρου, ένας μεγάλος καλλιτέχνης. Του Κιμούλη του εμπιστεύτηκα την κόρη μου, να τη μορφώσει και έφτιαξε ένα παιδί ολοκληρωμένο και μεστό, έτοιμο να ακολουθήσει το δρόμο του θεάτρου».