«Να κλείσει τώρα το ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» - Έξαλλη η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου με την θανάτωση ενός χιμπατζή

Το βίντεο στην οργισμένη αναρτήση στα social media

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Να κλείσει τώρα το ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» - Έξαλλη η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου με την θανάτωση ενός χιμπατζή

Χαμός έχει επικρατήσει με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου 25/6 θανατώθηκε ένας χιμπατζής, καθώς διέφυγε από το κλουβί του. Το πρωί της Κυριακής 26/6 μάλιστα, βγήκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τη στιγμή που ο χιμπατζής δραπετεύει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο εξόργισε περισσότερο τους φιλόζωους.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που θέλησε να εκφράσουν την οργή του δημόσια, ήταν και η Ευρυδική Παπαδοπούλου, η οποία βρέθηκε σε διαδήλωση έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για να διαμαρτυρηθεί για τα όσα συνέβησαν.

Η πρώην παίκτρια του Survivor είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με τέτοια θέματα και προσπαθεί να βοηθάει με κάθε τρόπο σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Έτσι, λοιπόν το απόγευμα της Κυριακής 26/6 ανήρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από τη διαδήλωση και το συνόδευσε με ένα ηχηρό μήνυμα γράφοντας:

«Να κλείσει τώρα το ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»

Το ξέσπασμα Τσάνταλη & Κούρκουλου με την θανάτωση ενός χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Οι αντιδράσεις είναι δεκάδες και ανάμεσα σε εκείνους που εξέφρασαν την ενόχλησή τους ήταν η Εριέττα Κούρκουλου και η Κατρίνα Τσάνταλη, οι οποίες συχνά τοποθετούνται για τέτοια θέματα.

Οι δύο γυναίκες προχώρησαν σε μερικές αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram, δείχνοντας έντονα τον θυμό τους.

«Δεν ξέρω πως ένας ζωολογικός κήπος που δεν μπορεί να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας για ζώα (και ανθρώπους) συνεχίζει να λειτουργεί. Χθες «εξουδετέρωσαν», πυροβόλησαν εν ψυχρώ, έναν χιμπατζή. Παλαιότερα 2 τζάγκουαρ. Είδη προστατευόμενα, παρεπιπτόντως, που δεν έχουμε την «πολυτέλεια» να εκτελούνται. Πριν λίγους μήνες, υποχώρησε η οροφή σε διάφορα κλουβιά και «διέφυγαν» 32 σπάνια και αρπακτικά πουλιά. Έχουν καταγραφεί οι θάνατοι 6 δελφινιών τα τελευταία χρόνια. Και εκκρεμούν δικαστήρια & ποινικές διώξεις για την «χρήση» δελφινιών σε παραστάσεις. Αυτά είναι όσα έχουν δημοσιευτεί.

Είναι αρκετά όμως για να αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να λειτουργεί ακόμη αυτός ο ζωολογικός κήπος. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η Ελευθερία θα έπρεπε να είναι, πράγματι, το υπέρτατο αγαθό τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα. Τα άγρια ζώα θα έπρεπε να ζουν όπως ορίζει η φύση τους και όχι σε κλουβιά σαν μουσειακά εκθέματα. Εάν τα παιδιά σας αγαπούν τα ζώα, μάθετε μαζί τους για αυτά μέσα από βιβλία και ντοκιμαντέρ.

Όπως κάνετε για τους δεινόσαυρους με τους οποίους πολλά παιδιά έχουν τρέλα. Και μακάρι να έχουν όλοι οι άνθρωποι την τύχη να ταξιδέψουν και να τα δουν με σεβασμό και από απόσταση στο φυσικό τους περιβάλλον. Ή έστω σε καταφύγια που φιλοξενούν ζώα που είναι «συμβατά» με το κλίμα της κάθε χώρας. Εύχομαι να σταματήσουν να πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά τους σε αυτή τη φυλακή που μόνο βασανιστική είναι για αυτά τα πλάσματα. Και σιγά σιγά, όλοι οι κήποι να εξελιχθούν σε καταφύγια προστασίας άγριων ζώων με στόχο την απελευθέρωση τους στη φύση, αν αυτό είναι δυνατό», έγραψε συγκεκριμένα η Κατρίνα Τσάνταλη.

Το ξέσπασμα Τσάνταλη & Κούρκουλου με την θανάτωση ενός χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο 3

Το ξέσπασμα Τσάνταλη & Κούρκουλου με την θανάτωση ενός χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο 2

Το ξέσπασμα Τσάνταλη & Κούρκουλου με την θανάτωση ενός χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο