Ρένος Χαραλαμπίδης: «Δεν θέλω να πετάξω την ταμπέλα του Καλημέρη»

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του στο Κάτι τρέχει με τους δίπλα τον έκανε ευρέως γνωστό

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Ρένος Χαραλαμπίδης: «Δεν θέλω να πετάξω την ταμπέλα του Καλημέρη»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης παραχώρησε συνέντευξη στο Όλα Γκουντ και στην Ελένη Καρποντίνη και μίλησε για το ρόλο που τον έκανε ευρύτερα γνωστό στη σειρά, Κάτι τρέχεις με τους δίπλα. η συνέντευξη προβλήθηκε την Κυριακή 26/6. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε αναφερθεί και για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός.

Οι δηλώσεις του Ρένου Χαραλαμπίδη

«Είχα ένα σχέδιο από μικρός. Προκειμένου να κάνω σινεμά έπρεπε να βρω λεφτά που δεν είχα. Όταν η τηλεόραση κι η διαφήμιση μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω ένα ανεξάρτητο κι ελεύθερο κινηματογράφο, ασφαλώς άρπαξα τα λεφτά και τα έριξα στις ταινίες μου. Η εξαιρετική δουλειά του Βασίλη Νεμέα με ξελάσπωσε οριστικά από τα οικονομικά μου προβλήματα» ανέφερε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Δεν θέλω να πετάξω την ταμπέλα του Καλημέρη. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και σπανιότατο ένας ρόλος να κάνει τόση μεγάλη επιτυχία. Πολλές φορές δεν θυμάσαι τι ρόλο έχουν παίξει οι ηθοποιοί αλλά αυτούς» συμπλήρωσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Έριξα πόρτα στον... και τον έδιωξα από το μαγαζί»

Το μεσημέρι της Πέμπτης (19/5) ο Ρένος Χαραλαμπίδης βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Κυψέλη» όπου μίλησε για όλους και για όλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην δεκαετία του ’90, όταν εργαζόταν ως πορτιέρης σε νυχτερινό μαγαζί, καθώς αποκάλυψε ότι "έριξε" πόρτα στον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Nick Cave.

«Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δούλευα σε ένα κλαμπ στο Μετς, ήμουν στην πόρτα. Κάποια στιγμή βλέπω κάτι τύπους… φρικιά ήταν! Θυμάμαι είχε έρθει ο Nick Cave με ένα κοστούμι με άσπρη ρίγα, λέω «από τα κλαρίνα ήρθαν αυτοί;». Εμείς τότε δεν είχαμε δει τέτοια πράγματα.

Δεν είχαμε δει κάποιον ροκ σταρ να βγαίνει με κοστούμι ριγέ. Και τους βλέπω να είναι λιώμα, τους ρωτάω «που πάτε ρε παλικάρια; Τι γίνεται εδώ πέρα;». Ήταν κάπως μεθυσμένοι και δεν πήρα το ρίσκο να τους βάλω μέσα».

Μου λέει, «είμαι ο Nick Cave»! Μου λένε και από το μαγαζί, «διώξε τους» και τους διώξαμε. Μετά από δύο χρόνια, όμως, έκανε μεγάλο μπαμ ο Nick Cave και ξαναήρθε στην Ελλάδα. Την επόμενη χρονιά όμως τον βάλαμε πανηγυρικά πια μέσα στο μαγαζί. Σαν ροκ σταρ».