"Κόλαφος" ο Ρένος Χαραλαμπίδης: «Οι κριτικοί με έθαβαν και μου στερούσαν εισιτήρια»

«Δέχτηκα σφοδρή κριτική ως νέος»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Το απόγευμα της Τετάρτης 16/3 ο Ρένος Χαραλαμπίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για σειρά η οποία έγινε επιτυχία ενώ αργότερα ξεχάστηκε. Από την άλλη, αναφέρθηκε επίσης και για τον "πόλεμο" που δέχτηκε από τους κριτικούς της εποχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Έχω κάνει λάθη. Δεν θα έπαιρνα πολύ σοβαρά τις κριτικές. Εγώ εμφανίστηκα στον κινηματογράφο ως σκηνοθέτης – δημιουργός στα 25-26 μου, τότε που στην Ελλάδα υπήρχαν πέντε εφημερίδες και πέντε περιοδικά. Σε θάβανε οι εφημερίδες και γινόσουν ρεζίλι στο πανελλήνιο.

Και συμπλήρωσε για τους κριτικούς: «Δέχτηκα σφοδρή κριτική ως νέος, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι ήμουν και πολύ προκλητικός. Με την πρώτη ταινία είχα βγει στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είχα δηλώσει “Αντίο παλιόκοσμε”. Έτσι νόμιζα εγώ και όρμηξε ο παλιός κόσμος και άρχισε να… δέρνει. Αλλά όταν σηκώνεις το λάβαρο της επανάστασης, θα δώσεις και θα φας»

Οι δηλώσεις του Ρένου Χαραλαμπίδη

«Αν ξαναζούσα τη ζωή, θα έκανα λιγότερο σεξ» - Η αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης σχολιάζοντας προσωπικά κομμάτια της ζωής του, ευτυχείς και δυστυχείς στιγμές καθώς αφήνει την άποψη του για το ελληνικό Metoo.

Eίναι γεγονός πως όταν ο ηθοποιός αποφασίζει να προβεί δημόσια σε δηλώσεις, έχει ένα τρόπο να αφηγείται τόσο γλαφυρά τη ζωή του, ανεξαρτήτως συμβάντος. Με ωριμότητα λοιπόν, σχολιάζει στην κάμερα του Mega τις μέχρι σήμερα επιλογές του και πώς είναι στα προσωπικά του, με έντονο αυτοσαρκαστικό ύφος σε πολλά σημεία.

Όσο για τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση από ονόματα του χώρου, ο ηθοποιός «δεν μασάει τα λόγια του» (Δείτε την ένταση του για τον Φιλιππίδη) και δίνει για άλλη μια φορά την απάντηση του, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση αυτή ως «ανωμαλία».

«Αν μετανιώσω που δεν παντρεύτηκα, θα το μάθω στα βαθιά γεράματα. Δε μετανιώνω, όμως, στον πρώτο απολογισμό. Θα ήθελα να γίνω πατέρας έχοντας εξασφαλίσει οικογένεια. Δεν είναι κατοικίδιο το παιδί, έχω σκυλάκι, τη Μιμίκα», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης για την προσωπική του ζωή και την απόφασή του να μην παντρευτεί.

«Πέρασα κρίση στα 40. Δεν καβάλησα το καλάμι, όχι επειδή είμαι σεμνός, αλλά επειδή είχα τόσο μεγάλη φιλοδοξία, όλα μου φαίνονταν λίγα», συνέχισε ο ίδιος.

«Αν ξαναζούσα τη ζωή, θα έκανα λιγότερο σεξ και θα χόρευα περισσότερο. Δεν θυμάσαι και τίποτα από το σεξ, γυναίκες που χόρεψα θυμάμαι, ή ένα χορό σε πανήγυρι. Το 1999 είχα την τύχη να περνάει ένα τρένο με λεφτά. Τα λεφτά που έβγαλα για μία δεκαετία ήταν ανεμομαζέματα, όχι όμως ανεμοσκορπίσματα».

«Δεν μπορώ να επικρίνω κάποιον που πάει σε reality, επειδή εγώ ξεκίνησα από τηλεοπτικά προϊόντα που θεωρούνταν κατωτέρου επιπέδου, τα λεγόμενα τρικάμερα. Δεν κοιτάω τα χάλια μου;».

Όσο για το κίνημα Metoo δήλωσε ο ηθοποιός:«Δεν έχω πάθη, είμαι νερόβραστος», σημείωσε ακόμη, ενώ αναφερόμενος στο MeToo και όσα ήρθαν «στο φως» μέσω των σχετικών καταγγελιών δήλωσε ότι:«Ήταν πολύ μελαγχολικό άνθρωποι με τέτοιο κύρος να μην μπορούν να τιθασεύσουν την ανωμαλία τους. Με το MeToo ακόμα κι αυτοί που δε συρθήκαν στη δικαιοσύνη στιγματίστηκαν δίκαια. Ήταν μέτριοι ηθοποιοί που αυτοανακηρύχθηκαν βασιλιάδες και γελοιοποιήθηκαν. Αν δείτε αυτούς που είναι στη φυλακή, σιγά τους καλλιτέχνες, τι τρομερό έχουν κάνει;».