Με μούσια και μακριά μαλλιά - Αυτός είναι ο πατέρας του Γιώργου Παπαγεωργίου και πρώην σύζυγος της Φιλαρέτης Κομνηνού

Δείτε φωτογραφία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Με μούσια και μακριά μαλλιά - Αυτός είναι ο πατέρας του Γιώργου Παπαγεωργίου και πρώην σύζυγος της Φιλαρέτης Κομνηνού

Μπορεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου να είναι γιος της σπουδαίας ηθοποιού, Φιλαρέτης Κομνηνού, ωστόσο, έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό μέσα από τη δουλειά του στο θέατρο και την τηλεόραση. Έχει πρωταγωνιστήσει και επιτυχημένα projects όπως η Σκοτεινή Θάλασσα, αλλά και σε μεγάλες παραγωγές στο θέατρο.

Εκτός της μητέρας του που είναι πάντα στο πλευρό του να τον στηρίζει, αλλά και της συζύγου του, Δανάης Μιχαλάκη (δείτε φωτογραφίες από το γάμο τους), πάντα στο πλευρό του είναι και ο πατέρας του.

Αυτός είναι ο πατέρας του Γιώργου Παπαγεωργίου και πρώην σύζυγος της Κομνηνού

Ο Αργύρης Παπαγεωργίου είναι άνθρωπος εκτός της showbiz. Ποτέ του δεν ήθελε να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας και το έχει καταφέρει.

Με την Φιλαρέτη Κομνηνού παντρεύτηκαν από έρωτα, όμως μετά από 12 χρόνια αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Καταφέραν ωστόσο να διατηρήσουν καλές σχέσεις για το γιο τους.

«Παντρεύτηκα πολύ μικρή από έρωτα. Ο Γιώργος είναι ένα παιδί από μεγάλο έρωτα, και μοιάζει πολύ στον μπαμπά του. Ο Αργύρης δεν είχε σχέση με το χώρο. Είχε ένα βιβλιοπωλείο στην Τσιμισκή, εκεί γνωριστήκαμε. Χωρίσαμε μετά από 12 χρόνια. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι δεν έγινε κάτι για να επιχειρήσω ξανά ένα δεύτερο γάμο. Ερωτεύτηκα αλλά δεν παντρεύτηκα συνειδητά. Ίσως δεν βρέθηκε αυτός που θα ήθελα να γεράσω μαζί του», είχε εξομολογηθεί η ηθοποιός.

Φιλαρέτη Κομνηνού πρώην σύζυγος

Λίγα λόγια για την Φιλαρέτη Κομνηνού

Γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου αποφοίτησε από το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος με Άριστα και τη φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επίσης, ήταν καθηγήτρια στο Εθνικό Θέατρο για 9 χρόνια και σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δίδαξε σε αρκετές δραματικές σχολές, ανάμεσα στις οποίες και η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και σκηνοθέτες. Έχει αποκτήσει ένα γιο, επίσης ηθοποιό, τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

Κ.Θ.Β.Ε

Για 14 χρόνια συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, πρωταγωνιστώντας σε έργα όπως η Πενθεσίλια του Κλάιστ, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή και η Ερωφίλη του Χορτάτση. Ερμήνευσε τον ρόλο της Ανδρομάχης στις Τρωάδες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά και πολλούς ακόμη ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου, όπως σε έργα Σαίξπηρ "Όνειρο Θερινής Νυκτός", Τσέχωφ "Ο γλάρος", Τενεσί Ουίλιαμς "Ο Ορφέας στον Άδη", Στρίντμπεργκ "Ο χορός του θανάτου" κ.α.). Το 2016 επιστρέφει στο Κ.Θ.Β.Ε πρωταγωνιστώντας στην θεατρική παράσταση Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας.

Εθνικό Θέατρο

Στο Εθνικό Θέατρο ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους ,την Έντα Γκάμπλερ του νορβηγού Ερρίκου Ίψεν, τη Λυσσασμένη Γάτα του Τενεσί Ουίλιαμς, την Φαίδρα στον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, τον Χρυσό Δράκο του Ρόλαντ Σιλμέπεφχιν, και την Νίνα στο Τρίτο Στεφάνι του Ταχτσή. Επίσης παρουσίασε την Ραψωδία τ' από την Οδύσσεια μαζί με τον Δημήτρη Παπανικολάου. Πολλές παραστάσεις του Εθνικού περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα.

Ελεύθερο Θέατρο

Στο ελεύθερο θέατρο ερμήνευσε την Έλενα στο Θείο Βάνια του Τσέχωφ (με το θίασο των Δημ. Παπαμιχαήλ – Αλ. Αλεξανδράκη) και τη Λάουρα στον Πατέρα του Στρίντμπεργκ (με το θίασο του Γ. Κιμούλη). Για την ερμηνεία αυτού του ρόλου πήρε και το θεατρικό βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη». Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Γιώργο Σεβαστίκογλου, Ανδρέα Βουτσινά, , Γιάννη Χουβαρδά, Σπύρο Ευαγγελάτο, Νικαίτη Κοντούρη, Βασίλη Νικολαΐδη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Κατερίνα Ευαγγελάτου, ,Θωμά Μοσχόπουλο ,Γιάννη Καλαβριανό και άλλους.