Γιώργος Κιμούλης: Ζητάει 200.000 ευρώ από ΣΕΗ - Ολόκληρη η αγωγή του και η αναφορά στη Ζέτα Δούκα

Τα 10 σημεία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γιώργος Κιμούλης: Ζητάει 200.000 ευρώ από ΣΕΗ - Ολόκληρη η αγωγή του και η αναφορά στη Ζέτα Δούκα

Αγωγή στο ΣΕΗ έκανε ο Γιώργος Κιμούλης μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου και ζητά 200.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη. Συγκεκριμένα, ζητά να ακυρώσει το Σωματείο την απόφαση διαγραφής του και υποστηρίζει πως λειτούργησε καταχρηστικά, ύποπτα και εν τέλει έκνομα.

Η αγωγή του Γιώργου Κιμούλη

«Με βάση τραγελαφικές ενέργειες προέκυψε η διαγραφή του Γεωργίου Κιμούλη, ενός ανθρώπου με καριέρα και ιστορία στον χώρο του θεάτρου, στο πλαίσιο αριβισμού και προσπάθειας εκμετάλλευσης τηλεοπτικού χρόνου από ανερχόμενους τηλεαστέρες του κωμικού δράματος, που στοχεύουν στην γρήγορη ανέλιξη τους, με οποιεσδήποτε πράξεις.

Ο εντολέας μου, μακριά από τηλεοπτικές εκπομπές, μακριά από κροκοδείλια δάκρυα και κακοσκηνοθετημένες συμπαιγνίες, απαντά, ακολουθώντας μόνο τη νόμιμη οδό, ασκώντας τα δικαιώματα του και διεκδικώντας την δικαστική προστασία των νομίμων συμφερόντων του» σημειώνει ο κ. Καπερνάρος.

Ο κ. Καπερνάρος αναφέρει ορισμένους λόγους οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο δείχνουν γιατί πρέπει να ακυρωθεί η διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη από το ΣΕΗ:

  • Ουδόλως προκύπτει ότι ενημερώθηκαν τα ψηφίσαντα μέλη για τους δικούς μου ισχυρισμούς, ενώ ενημερώθηκαν επί των ψευδών εις βάρος μου καταθέσεων.
  • Ουδόλως προκύπτει ότι τα ψηφίσαντα μέλη ενημερώθηκαν για τις μαρτυρικές καταθέσεις υπέρ εμού, ενώ γίνεται εκτενέστατη αναφορά στις μαρτυρικές καταθέσεις εναντίον μου.
  • Σύμφωνα με το καταστατικό του εναγόμενου Σωματείου, έπρεπε να λάβουν χώρα τρεις συνελεύσεις, μέχρι να διαπιστωθεί η ύπαρξη απαρτίας. Εκ των στοιχείων, ουδόλως προκύπτει ότι έλαβαν χώρα οι δύο δήθεν αναβληθείσες, προ της τελικής, συνελεύσεις. Δηλαδή, ουδόλως προκύπτει ότι τηρήθηκαν τα καταστατικά άρθρα, περί νόμιμης διεξαγωγής συνέλευσης. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι ο εντολέας μου κλήθηκε μόνον (!!!) και απευθείας στην τρίτη κατά σειρά συνέλευση.
  • Ουδόλως προκύπτει ότι τηρήθηκε η καταστατική απαρτία.
  • Υπέρ της διαγραφής του ψήφισαν μόλις 154 (!!!) ηθοποιοί-μέλη του σωματείου, εκ των οποίων τουλάχιστον 78 κατέχουν θέσεις στην Διοίκηση του Σ.Ε.Η., ενώ σίγουρα επιστρατεύθηκαν και οι καταγγέλλοντες/ουσες, συνεπώς πρόκειται για μία καθαρά κατασκευασμένη διαγραφή.
  • Ψευδέστατα αναφέρονται 13 εις βάρος του καταγγελίες, εκ των οποίων για τις 3, οι ίδιοι του Σ.Ε.Η., κάνουν μια μικρή μνεία στο τέλος του πολυσέλιδου κειμένου, ότι δεν πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν… κι όμως τις περιλαμβάνουν για δημιουργία ψευδεντυπώσεων.
  • Δολίως και καταχρηστικώς, περιλαμβάνουν στις, εις βάρος του, καταγγελίες, ως καταγγέλλοντες/ουσες, τους μάρτυρες υπεράσπισης της καταγγέλλουσας κ Ζέτας Δούκα, δηλαδή τον κ Ψαρρά και την κ Χρυσικού, με μόνο σκοπό να δημιουργήσουν δυσμενέστατο και άρα τιμωρητικό, εις βάρος του, κλίμα.
  • Για την διαγραφή του κ. Κιμούλη, επικαλούνται άρθρα, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο ανηρτημένο καταστατικό του εναγομένου Σωματείου!!!
  • Τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, βάσει των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών, καταφέρονται, μεροληπτούν και εν τέλει προσβάλλουν βαναύσως την προσωπικότητα του εντολέως μου.
  • Στα ίδια πρακτικά, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι αναγνωρίζουν τις παρατυπίες στις οποίες προβαίνουν, τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μέλος τους: «εν τάξει… γίνονται αυτά… γι’ αυτό είμαστε εδώ για να το μαζέψουμε»!

«Κατά τα λοιπά, δηλώνουμε ότι σε εμάς παρανομίες, παρατυπίες, αντικαταστατικές και έκνομες ενέργειες και δολιότητες δεν περνάνε. Εμείς, όποιον μας αδικεί, θα τον "ταράσσουμε" στην νομιμότητα» τονίζει ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη.

Η αγωγή του Γιώργου Κιμούλη 

''Κόλαφος'' ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη κατά της πλευράς της Ζέτας Δούκα

Πριν οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων ο Γιώργος Κιμούλης και η Ζέτα Δούκα αναμένεται να συναντηθούν με σκοπό μία πιθανή εξωδικαστική λύση στην υπόθεση που τους αφορά μετά την καταγγελία της δεύτερης για άσκηση σωματικής βίας εις βάρος της από τον ηθοποιό.

Ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού, Βασίλης Καπερνάρος, μίλησε στο Happy Day το πρωί της Τετάρτης 22/6 και εμφανίστηκε πρόθυμος για έναν πιθανό συμβιβασμό σε περίπτωση που οι αντίδικοι ανακαλέσουν τους ισχυρισμούς τους. Έχει έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Γεραρή, δικηγόρο που εκπροσωπεί νομικά τη Ζέτα Δούκα.

«Δεν μιλάμε για την αγωγή ακύρωσης της διαγραφής του. Μιλάμε για την αγωγή που αφορά αποζημίωση για πρόκληση ηθικής βλάβης, προσβολή προσωπικότητας, από αυτά που έγιναν εναντίον του κ. Κιμούλη.

Μακάρι να συνειδητοποιήσουν ότι έσφαλαν. Όταν αναλαμβάνεις μία ευθύνη και λες ότι αυτό μου έκανε κάποιος, έχεις δικαίωμα ως υποχρέωση να προσφύγεις στα αρμόδια όργανα, στις αρμόδιες αρχές και να προστατεύσεις τον εαυτό σου διεκδικώντας προστασία στα συμφέροντά σου και ασκώντας τα δικαιώματά σου.

Δε μπορεί να δημιουργηθούν γεγονότα πριν από 10-12-13-15 χρόνια και να τα θυμάσαι επ ευκαιρία ενός γεγονότος Μπεκατώρου και να λες ''είμαι και εγώ παρόμοια περίπτωση'' καταγγέλλοντας σε μία εκπομπή στην τηλεόραση με όλο αυτόν τον κωμικό ή μελοδραματικό τρόπο.

Με έναν νόμο του 2019 έχει καταστεί υποχρεωτική μία αρχική συνεδρία που τη λέμε διαμεσολάβηση. Την Πέμπτη που έχει καθοριστεί αυτό το ραντεβού στην κυρία διαμεσολαβήτρια ενώπιόν της θα γίνει μία απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού. Θα παραβρεθώ εκεί με τον κ. Κιμούλη.

Σημασία έχει το πώς αισθάνεται κάποιος που θεωρείται αδικημένος και είναι αδικημένος. Η θέση μας ό,τι λένε και ό,τι θα λένε τα δικαστήρια. Δεν προκαλούμε και δεν θέλουμε να κάνουμε τηλεοπτικό ντόρο. Όταν προσβαλλόμεθα, καταφεύγουμε στα δικαστήρια» σημείωσε ο κ. Καπερνάρος μιλώντας στο Happy Day.