«Υπάρχει η τάση να μην κουράζεται κανείς, εγώ θέλω να κουράζομαι!» - "Καταπέλτης" ο Γιάννης Μπέζος

Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά έξω από τα δόντια!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Υπάρχει η τάση να μην κουράζεται κανείς, εγώ θέλω να κουράζομαι!» -

Ο Γιάννης Μπέζος το πρωί της Τετάρτης 29/6, παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή Mega Καλημέρα, με αφορμή την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» που θα δούμε στο φεστιβάλ «Αισχύλεια». Ο κορυφαίος ηθοποιός, που φέτος θα τον δούμε στο Έτερος Εγώ μεταξύ άλλων, πάντα όταν μιλά στην τηλεόραση όσα έχει να πει είναι ουσιώδη χωρίς να "μασάει" τα λόγια του και να μετράει τις κουβέντες του.

Σε όσα είπε στην ψυχαγωγική εκπομπή, αναφέρθηκε στην τάση που υπάρχει σήμερα, οι άνθρωποι να μην "κουράζονται" στη δουλειά τους, στην παράσταση που συμμετέχει αλλά και στις κριτικές που έχει λάβει κατά καιρούς.

Οι αφοπλιστικές δηλώσεις του Γιάννη Μπέζου

«Είναι τιμητικό που μας εντάσσουν σε αυτό το πρόγραμμα. Είναι μια ευκαιρία φέτος που είμαστε πιο ελεύθεροι να γίνουμε λίγο και πιο υπεύθυνοι μαζί με αυτό. Ο λόγος που το λέω είναι για να μπορέσουμε και οι καλλιτέχνες να εργαστούν, να εκθέσουν τη δουλειά τους και οι θεατές να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι αυτό που επιθυμούν να παρακολουθήσουν», είπε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος.

Ο Γιάννης Μπέζος είπε στη συνέχεια: «Δεν κάνω αυτή τη δουλειά για να ξεκουραστώ. Επειδή υπάρχει η τάση να μην κουράζεται κανείς, εγώ θέλω να κουράζομαι. Με ενδιαφέρει το ίχνος που αφήνει κάθε δουλειά και όχι η προσωπική μου επίδοση. Δεν ασχολούμαι καθόλου με τις κριτικές. Οι θετικές ήταν πιο ύποπτες από τις αρνητικές».

«Είναι συντηρητική η τηλεόραση...»

Ο ηθοποιός λίγο καιρό πριν κάνει το νέο του επαγγελματικό βήμα, μίλησε στο Secret των Παραπολιτικών και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καριέρα του, ενώ αρνήθηκε να κάνει κριτική στην εκπομπή Super Mammy του Μάρκου Σεφερλή.

«Τηλεοπτικά υπάρχει μια τάση επιστροφής της μυθοπλασίας θα έλεγα αρκετά έντονη, η οποία θα ακολουθήσει και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επιστρέψει μαζί με την ανοησία. Το λέω αυτό γιατί αυτά τα δύο πολλές φορές συμβαδίζουν. Το έχουμε ζήσει στο παρελθόν και μετά θα ξανατραβάμε τα μαλλιά μας. Δηλαδή, το ότι θα γίνουν πολλές τηλεοπτικές σειρές δεν σημαίνει ότι θα είναι και καλές.

Η ελληνική τηλεόραση δεν τολμάει, φοβάται το εμπορικό της κομμάτι, εννοώ, και δεν έχει την υπομονή. Αυτά, ξέρετε, θέλουν υπομονή, θέλουν χρόνο. Για να γίνουν τα καλά πράγματα, θέλουν και το χρόνο τους.

Τα κανάλια λοιπόν ίσως δεν έχουν την υπομονή, ίσως δεν έχουν και την οικονομική άνεση, γιατί η αγορά η δική μας είναι σχετικά μικρή, οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι πολλοί και δεν έχουν την υπομονή. Βέβαια, υπάρχει ένα κλίμα συντηρητισμού και στη θεματολογία και στο λόγο και δεν τολμάμε εύκολα», είπε αρχικά.

Γιάννης Μπέζος Μάρκος Σεφερλής

Στη συνέχεια, κλήθηκε να απαντήσει για τον Μάρκο Σεφερλή: «Δεν σχολιάζω τίποτα γι’ αυτά τα θέματα ποτέ. Αυτά τα ζητήματα τα κρίνει ο χρόνος, η διάρκεια. Όμως εγώ δεν κρίνω ποτέ τι κάνουν οι άλλοι. Εμένα με ενδιαφέρει τι κάνω εγώ. Σας είπα και πριν ότι είναι συντηρητική η ελληνική τηλεόραση. Αυτό δεν δικαιώνει ανθρώπους που κάνουν πράγματα εύκολα, δεν το λέω με αυτή την έννοια. Απλώς, είναι συντηρητική».