«Γονάτισα και παρακάλεσα τον Χριστό να έρθει...» - Ο Κώστας Αποστολάκης εξομολογείται για όσα έχει περάσει

«Είπα ότι δε θέλω να κάνω τη ζωή που κάνω...»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Γονάτισα και παρακάλεσα τον Χριστό να έρθει...» - Ο Κώστας Αποστολάκης εξομολογείται για όσα έχει περάσει

Ο Κώστας Αποστολάκης, είναι ένας από τους ηθοποιούς που έχουν κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση του κοινού, όχι μόνο για το ταλέντο τους στην υποκριτική, αλλά και για το μεγαλείο της ψυχής τους να παραδεχτούν πολλά πράγματα δημόσια και να μιλήσουν "έξω από τα δόντια" για καταστάσεις που άλλου θα έκρυβαν.

Το πρωί της Τετάρτης 29/6, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη, και για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τη ζωή του, στην πίστη του στο Θεό για την οποία έχει μιλήσει εκτενώς, στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και στην κόρη του.

Η εξομολόγηση του Κώστα Αποστολάκη και η πίστη στη ζωή του

«Ήμουν 30 χρόνια ανταγωνιστικός, έχασα όλα μου τα χρόνια να είμαι έτσι. Έχω πει πάρα πολλές φορές συγγνώμη, αλλά έχουν μείνει χιλιάδες να πω, το καλύτερο είναι δια ζώσης και όχι μέσω μηνύματος. Όταν μπήκε στη ζωή μου ο Ιησούς Χριστός, κατάλαβα ποσό ατελής είμαι. Είπα ότι δε θέλω να κάνω τη ζωή που κάνω, γονάτισα και παρακάλεσα τον Χριστό να έρθει.

Βίωσα πάρα πολλές φορές οικονομικές δυσκολίες και με διαφορετικό τρόπο. Στο θέατρο έχω δουλέψει πάρα πολλές φορές δωρεάν στις αρχές της καριέρας μου. Λίγοι ηθοποιοί στην Ελλάδα ζουν τις οικογένειες τους από το θέατρο», είπε αρχικά ο Κώστας Αποστολάκης.

Ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε για την κόρη του, αλλά και το γιατί δεν προχώρησε μέχρι τώρα σε ένα δεύτερο γάμο: «Η κόρη μου είναι 10 ετών, δε θέλει να γίνει ηθοποιός αλλά θαυμάζει με τον τρόπο της, το χαίρεται, δεν το λέει από μόνη της στο σχολείο για εμένα. Επειδή δε συνεχίστηκε ο γάμος μου, με εμπόδισε να κάνω έναν άλλο. Η συνταγή είναι να κατακτήσει το ζευγάρι την αδικία, οποίος θέλει να έχει δίκιο θα είναι μόνος».

«Δεν πιστεύω ότι είμαι ωραίος»

Στην κάμερα της εκπομπής Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον, την Παρασκευή 27/5, μίλησε "ανοιχτά" για τη ζωή του, για τις δυσκολίες που πέρασε, αλλά και για τον τρόπο σκέψης του, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες και τα μαθήματα που απέκτησε, έχει διαφοροποιηθεί σε τεράστιο βαθμό.

Ο ηθοποιός εξήγησε πως πριν ακόμα από την περίοδο που ξέσπασε η πανδημία και η νόσος του κορωνοϊού είχε ξεκινήσει να βλέπει τη ζωή με "άλλο μάτι", καθώς αντιλήφθηκε πως είχε πολλά πράγματα γύρω του και ανθρώπους, χωρίς να του προσφέρουν κάτι θετικό στην ψυχή του.

Η νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους να ζητούν κι άλλα κάθε φορά που αποκτούν αυτό που επιθυμούσαν, είναι ένα από τα στοιχεία που έχει αλλάξει μέσα του και έχει μάθει να ζει με τα απλά πράγματα που για τον ίδιο φέρνουν και μεγαλύτερη ευτυχία.

«Πριν τον κορωνοϊό άλλαξα τον τρόπο σκέψης μου. Αυτή η γη είναι φτιαγμένη για να είναι λάθος κι εμείς είμαστε εδώ για να εκτίσουμε την ποινή μας. Τώρα πια είμαι αυτάρκης, δεν μου λείπει κάτι. Στο παρελθόν ζούσα τη δυστυχία της αφθονίας. Έχω χάσει οκτώ κιλά, σταμάτησα να τρώω με στόχο την υγεία μου και την αυτάρκεια.

Από τη γαστριμαργία ο άνθρωπος μαθαίνει να θέλει κι άλλα πράγματα. Εγώ όσο έτρωγα τόσο ζητούσα κι άλλα. Δεν πιστεύω ότι είμαι ωραίος, πιστεύω ότι είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Αν μου χρεώσεις ότι είμαι ωραίος θα χάσω τη δουλειά μου γιατί ήμουν πάντα ρολίστας, τυπίστας, καρατερίστας», είπε αρχικά.

Και κατέληξε: «Η κολακεία αν δεν περνάει στην ψυχή σου, δεν μπορεί να σου κάνει κακό. Είναι ένας κίνδυνος να θεωρείς ότι είσαι κάτι γιατί δεν είσαι τίποτα. Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων του θεάτρου που όταν σταμάτησαν ή γέρασαν όλοι οι φίλοι εξαφανίστηκαν. Έχεις 5.000 φίλους στο facebook και αν μπεις στο νοσοκομείο δεν θα έρθει κανένας».