«Με ενόχλησε γιατί...» - Η άγνωστη ιστορία που αποκάλυψε ο Θανάσης Αλευράς από τα παιδικά του χρόνια

Άκρως αφοπλιστικός ο ηθοποιός

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Με ενόχλησε γιατί...» - Η άγνωστη ιστορία που αποκάλυψε ο Θανάσης Αλευράς από τα παιδικά του χρόνια

Ο Θανάσης Αλευράς - ο οποίος πρόσφατα προέβη σε μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη για το θέατρο-βρέθηκε καλεσμένος στον καναπέ του Στούντιο 4 την Τετάρτη 29/6 και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και το γεγονός ότι οι γονείς του παντρεύτηκαν όταν ο ίδιος τελείωνε το δημοτικό.

Οι δηλώσεις του Θανάση Αλευρά

«Ο πατέρας μου είχε έναν πρώτο γάμο, δεν είχαν τελειώσει τότε οι διαδικασίες, τα διαζύγια δεν έβγαιναν εύκολα. Βγήκε το διαζύγιο και μετά βαρέθηκαν. Ήμασταν ήδη οικογένεια, ήρθα κι εγώ…

Κάποια στιγμή λένε δεν το κάνουμε; Αλλά εγώ ήμουν πια έκτη δημοτικού. Φόρεσα γραβάτα πρώτη φορά. Σε αυτή τη φωτογραφία που έχουν όλα τα ζευγάρια είμαι κι εγώ. Νόμιζα αρχικά ότι ήταν δικό μου το event και στενοχωρήθηκα που δεν μου έφεραν δώρο.

Μετά κατάλαβα ότι αυτό ήταν και λίγο μπροστά για την εποχή. Ο καθένας η πρώτη εικόνα που έχει για τον κόσμο, η πρώτη ανάγνωση, είναι το σπίτι του», εξηγεί ο Θανάσης Αλευράς.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Αλευράς περιέγραψε πώς ο δάσκαλος που είχε στο σχολείο, λόγω συντηρητισμού, δεν είχε διαβάσει την έκθεση που έγραψε ο ηθοποιός μέσα στην τάξη.

«Ο δάσκαλός μου δεν διάβασε την έκθεση γιατί δεν του άρεσε, ήταν πολύ συντηρητικός. Η έκθεση ήταν πώς θα περάσουμε το καλοκαίρι, πώς φανταζόμαστε το γυμνάσιο κλπ. Κι εγώ είχα μείνει στο γεγονός ότι έχουμε ετοιμασίες γιατί παντρεύεται η μαμά με τον μπαμπά. Για έναν ψάλτη του 1989 πολύ συντηρητικό αλλά υπέροχο δάσκαλο, δεν ήθελε να τη διαβάσει και να την ακούσουν τα άλλα παιδιά μη σοκαριστούν», αποκάλυψε.

«Με ενόχλησε γιατί δεν καταλάβαινα ποιο είναι το πρόβλημα. Και όντως δεν υπήρχε», κατέληξε ο Θανάσης Αλευράς.

Η εξομολόγηση του για το αυτοάνοσο νόσημα που έχει από 22 χρονών

Ο Θανάσης Αλευράς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Το Πρωινό” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αυτοάνοσο νόσημα που έχει τα τελευταία 17 χρόνια.

Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε ότι η ψωρίαση εμφανίστηκε όταν εργαζόταν στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας και δήλωσε πως το τρέξιμο τον έχει βοηθήσει πολύ ενώ το θέατρο τον ταράζει.

Ο Θανάσης Αλευράς είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ εργαζόμουν για την τελική λήξης της Ολυμπιάδας το 2004. Η πρέσα εκεί ήταν έντονη. Εγώ ήμουν leader, δίδασκα τους εθελοντές τι πρέπει να κάνουν. Με το που ολοκληρώσαμε τους Ολυμπιακούς Κύκλους γέμισε το σώμα μου κοκκινίλες και σκέφτηκα ότι είναι από τον ιδρώτα. Πηγαίνω στον γιατρό γιατί δεν έφευγε και μου διέγνωσαν ψωρίαση. Πήγα και σε άλλον γιατρό, άρχισα τις αλοιφές, έψαξα τι συμβαίνει… Πρώτη φορά άκουσα το “αυτοάνοσο”. Ήμουν 22 χρονών.

Εγώ πιστεύω ότι το πυροδότησε αυτή η ένταση, η αιτία είναι κάπου αλλού. Τα πρώτα δέκα χρόνια το αντιμετώπιζα ιατρικά, αυτό όμως δεν τελειώνει έτσι. Θεωρώ ότι όταν παθαίνουμε κάτι είναι ένα σώμα για να μας μιλήσει το σώμα μας γιατί κάτι δεν κάνουμε καλά. Και αρχίζεις και ψάχνεις ένα ένα τα πράγματα για να δεις ποιος είσαι τελικά. Γιατί κάνουμε πράγματα που δε θέλουμε και αυτό είναι κόντρα. Εγώ ξεκίνησα να διαβάζω μόνος μου, πέρασα από ψυχοθεραπεία, από ενεργειακές θεραπείες, έκανα διαλογισμό και μπήκα στο τρέξιμο.

Το τρέξιμο με βοήθησε πάρα πολύ και αυτό μου το είχε πει και μια γιατρός. Όλα τα αυτοάνοσα έχουν υφέσεις και εξάρσεις, εμένα τα τελευταία χρόνια είναι σε μόνιμη ύφεση χωρίς κάποιο ιατρικό σκεύασμα. Θεωρώ ότι κάτι άλλαξε στο μυαλό μου. Αυτό που βοήθησε το μυαλό μου είναι η αρμονία της πράξης με το συναίσθημα. Πρέπει να κάνεις αυτά που θέλεις. Ας πούμε το θέατρο τώρα πια με ταράζει. Έχω πάρει την απόφαση να το κάνω λίγο, λίγο, δηλαδή δύο μήνες το χρόνο”, κατέληξε ο Θανάσης Αλευράς.