Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 | Επικοινωνία

«Τους γκρεμίζουμε με την πρώτη ευκαιρία» - Άκρως αφοπλιστικός ο Γιάννης Μπέζος

Δεν είναι η πρώτη φορά που δε να "μασάει" τα λόγια του και μετράει τις κουβέντες του

«Τους γκρεμίζουμε με την πρώτη ευκαιρία» - Άκρως αφοπλιστικός ο Γιάννης Μπέζος
News 29.06.2022 22:02
Από Δάφνη Επιθυμιάδη

Στο περιοδικό Esquire και στην Ραφαέλλα Ράλλη έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Μπέζος - που φέτος θα τον δούμε στο Έτερος Εγώ μεταξύ άλλων. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την καλλιτεχνική του πορεία και τη γνωριμία του με τον Τσιτσάνη.

«Ζηλέψατε» κάποια από τις δουλειές που είδατε φέτος;

Μέχρι στιγμής όχι αλλά γενικά δεν ζηλεύω, θαυμάζω. Τον θαυμασμό πρέπει να τον επαναφέρουμε. Εμπεριέχει την απορία του «πως γίνεται αυτό;» Υπάρχει μια γενική τάση από τον κόσμο να μη θαυμάζει εύκολα, θέλει αν σε φέρει προς τα κάτω, στα μέτρα του.

Όπως ξέρετε, εγώ αρνούμαι κατηγορηματικά. Θέλω να παραμείνω στα δικά μου κι όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει.

Να σας το εξηγήσω πως το εννοώ: Λένε καμιά φορά γιατί δεν υπάρχουν οι μεγάλοι τραγουδιστές του παρελθόντος; Μα γιατί δεν τους θαυμάζουμε πλέον τους τραγουδιστές. Νομίζουμε ότι μπορούμε να γίνουμε σαν κι αυτούς.

Κάπως έτσι ίσως εξηγείται η αναλωσιμότητα των σύγχρονων «διασήμων»;

Ναι, δεν είναι λαϊκοί ήρωες. Λαϊκός ήρωας ήταν ο Τσιτσάνης. Αλλά, επειδή τον έχω γνωρίσει, σας βεβαιώ ότι ήταν ο πιο σνομπ άνθρωπος που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Δεν τον πλησίαζες, ήταν λαϊκός όμως. Που σημαίνει τι; Ότι κατέθετε την αλήθεια του κι άφησε πίσω έργο που εμείς εκ των υστέρων επαναφέρουμε.

Όποτε πονάμε, κλαίμε, χαιρόμαστε, θυμόμαστε αυτούς, όχι τους σημερινούς. Αυτούς τους «για την ευχαρίστηση» τους γκρεμίζουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Γιάννης Μπέζος

«Υπάρχει η τάση να μην κουράζεται κανείς, εγώ θέλω να κουράζομαι!»

Ο Γιάννης Μπέζος το πρωί της Τετάρτης 29/6, παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή Mega Καλημέρα, με αφορμή την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» που θα δούμε στο φεστιβάλ «Αισχύλεια». Ο κορυφαίος ηθοποιός, , πάντα όταν μιλά στην τηλεόραση όσα έχει να πει είναι ουσιώδη χωρίς να "μασάει" τα λόγια του και να μετράει τις κουβέντες του.

Σε όσα είπε στην ψυχαγωγική εκπομπή, αναφέρθηκε στην τάση που υπάρχει σήμερα, οι άνθρωποι να μην "κουράζονται" στη δουλειά τους, στην παράσταση που συμμετέχει αλλά και στις κριτικές που έχει λάβει κατά καιρούς.

«Είναι τιμητικό που μας εντάσσουν σε αυτό το πρόγραμμα. Είναι μια ευκαιρία φέτος που είμαστε πιο ελεύθεροι να γίνουμε λίγο και πιο υπεύθυνοι μαζί με αυτό. Ο λόγος που το λέω είναι για να μπορέσουμε και οι καλλιτέχνες να εργαστούν, να εκθέσουν τη δουλειά τους και οι θεατές να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι αυτό που επιθυμούν να παρακολουθήσουν», είπε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος.

Ο Γιάννης Μπέζος είπε στη συνέχεια: «Δεν κάνω αυτή τη δουλειά για να ξεκουραστώ. Επειδή υπάρχει η τάση να μην κουράζεται κανείς, εγώ θέλω να κουράζομαι. Με ενδιαφέρει το ίχνος που αφήνει κάθε δουλειά και όχι η προσωπική μου επίδοση. Δεν ασχολούμαι καθόλου με τις κριτικές. Οι θετικές ήταν πιο ύποπτες από τις αρνητικές».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Αρκετοί ανόητοι έχουν εμφανιστεί στο Ηρώδειο! Δεν τους έκανε καλύτερους» - Απασφάλισε ο Γιάννης Μπέζος

«Είναι συντηρητική η τηλεόραση...» - Η αντίδραση του Γιάννη Μπέζου σε ερώτηση για τον Μάρκο Σεφερλή

Share