«Ήρθε αυτή η σειρά που...» - Η αποκάλυψη της Άντζελας Γκερέκου για το λόγο που την έκανε να πει το ναι στη Γη της Ελιάς

«Με ιντριγκάρει πάρα πολύ...»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Ήρθε αυτή η σειρά που...» - Η αποκάλυψη της Άντζελας Γκερέκου για το λόγο που την έκανε να πει το ναι στη Γη της Ελιάς

Η Άντζελα Γκερέκου βρέθηκε καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη την Πέμπτη 30/6 και παραχώρησε μία άκρως συγκινητική συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη ζωή της με τον Τόλη Βοσκόπουλο, η απώλεια του οποίου της έχει στοιχήσει πολύ, αλλά και για τη συμμετοχή της στη σειρά του Mega «Η γη της Ελιάς».

Οι δηλώσεις της Άντζελας Γκερέκου

Η ηθοποιός μπήκε στο καστ παρά τις προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο λόγω της ταραγμένης υγείας του Τόλη Βοσκόπουλου, παραδέχθηκε ότι:

«Πάλευε σαν λιοντάρι τα προβλήματά του. Υπάρχει στην ζωή όλων μας το ιερό timing. Εγώ ως πρόεδρος του ΕΟΤ έπρεπε να προβάλω όσο μπορώ τον τόπο μου. Ήρθε αυτή η σειρά που ο τίτλος της και μόνο με συνέδεε με την ελιά και το λάδι και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την προβολή μιας περιοχής όπως η Μάνη. Υπήρχε μέσα μου και η δημιουργική ανάγκη να ασχοληθώ με την υποκριτική που την είχα αφήσει χρόνια. Έρχεται και ο Τόλης και η κόρη μου να μου πουν ότι ήρθε η ώρα γιατί είχα κάποιες ανασφάλειες. Δεν είχα κάνει τίποτα τηλεοπτικά από δική μου επιλογή».

Όσο για την συνύπαρξή της με τη Λυδία Κονιόρδου που προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο, δήλωσε: «Στο βάθος συμφωνούμε. Η χημεία μας έχει λειτουργήσει εξαιρετικά με τη Λυδία. Έχει πολύ μεγάλη αγάπη για τη φύση όπως κι εγώ και πώς αντιλαμβάνεται την Ελλάδα πέρα από κόμματα. Άρα έχουμε πολλά που μας ενώνουν».

Για τον ρόλο της Αθηνάς που στο αποψινό επεισόδιο συλλαμβάνεται για τον φόνο του Δημήτρη είπε: «Μία ανατροπή του ρόλου. Η Αθηνά ντροπιάστηκε εκείνη την ώρα, πόνεσε πολύ και κουβαλώντας την αρχοντική της στάση απέναντι σε όλα ξαφνικά μπροστά σε όλον τον κόσμο συμβαίνει αυτό.

Η ανατροπή του ρόλου μου μού δίνει δραματουργικά τη δυνατότητα να πάω σε μια άλλη πλευρά και με ιντριγκάρει πάρα πολύ ως ηθοποιό να τσαλακωθώ. Ως Αθηνά έχει κάνει μια μεγάλη αμαρτία.

Το πληρώνει με τον χειρότερο τρόπο. Και πρέπει να το πληρώσει. Ξέρει ότι θα τη μισήσουν όλοι αλλά έτυχαν οι συνθήκες να αποκαλυφθεί αυτό.

Πίσω από έναν χαρακτήρα αρνητικό, υπάρχουν πληγές. Την αγάπησα και την αγαπώ γιατί κρύβει πληγές. Υπάρχει μια δυνατή εμπλοκή μέσα της.

Ο έρωτας με τον Ιάκωβο έκανε τον κύκλο του και κλείνει. Η Αθηνά ανοίγει και κλείνει κύκλους στην ζωή της, δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει».

«Είναι ένα αμάλγαμα ...» - Η Γκερέκου συγκινεί μιλώντας για τον αγαπημένο της Τόλη Βοσκόπουλο

«Η Άντζελα, με τη βοήθεια του Θεού και με την πίστη που έχω δυνατά μέσα μου και που με κάνει να αντιμετωπίζω όλα τα όμορφα που έρχονται, τα καλοδεχόμουν πάντοτε, και με την οικογένεια μου και με τον Τόλη και το παιδί μου και με όλα τα καλά της δουλειάς μου.

Αλλά και όλα τα άσχημα και τα δύσκολα που έχουν έρθει έτσι και τώρα, σε αυτή την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μας, με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη, μπορώ να πω ότι και με τη δουλειά μου δημιουργικά προχωράμε δυνατά και πάντα με πίστη ότι όλα μπορούν να πάνε καλά. Και ό,τι μας έχει πληγώσει προσπαθούμε να το κάνουμε δύναμή μας και αγγέλους, δηλαδή ευλογίες. Μια ευλογία που έτσι κι αλλιώς υπήρχε στη ζωή μου, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Στη συνέχεια, η Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε στο βιβλίο που άρχισε να γράφει ο Τόλης Βοσκόπουλος και το οποίο δεν ολοκλήρωσε ποτέ.

«Είναι ένα αμάλγαμα τόσων πολλών χαρακτηριστικών ο Τόλης, ως καλλιτέχνης, ως άνθρωπος, που είναι τόσο σπάνιο και μοναδικό που νομίζω στα 1000 χρόνια μια ψυχή τέτοια μπορεί. Όλη αυτή η μοναδικότητα είναι αυτή που μπορεί να εξηγήσει και όλα αυτά που γνωρίζουμε και που έχει δει ο κόσμος και αυτά που δεν έχουν δει γιατί δεν έχουν ζήσει κοντά του καθημερινά. Με μια λέξη θα σου πω ότι και η δική μου η ζωή μαζί του ήταν ανεπανάληπτη, όπως ανεπανάληπτος ήταν κι εκείνος», είπε καταλήγοντας η Άντζελα Γκερέκου.