«Αγαπητέ μήνα Ιούνιε δεν είσαι εντάξει» - Η Γιούλικα Σκαφιδά στο νοσοκομείο

Η ανάρτηση στο Instagram

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Αγαπητέ μήνα Ιούνιε δεν είσαι εντάξει» - Η Γιούλικα Σκαφιδά στο νοσοκομείο

Όπως είχε κάνει γνωστό η Γιουλίκα Σκαφιδά, μέσω μακροσκελούς ανάρτησής της στο Instagram, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού και κατέληξε στο αυτόφωρο, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί φιλικό της πρόσωπο. Σχεδόν έναν μήνα, η γνωστή ηθοποιός έκανε μια ακόμη ανάρτηση στα social media, η οποία ανησύχησε τους διαδικτυακούς της φίλους.

Πιο συγκεκριμένα, η Γιούλικα Σκαφιδά ανέβασε στα Instagram Stories της μια φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο, όπου η ίδια φορά ορούς στο χέρι της. Η ηθοποιός δεν αποκάλυψε τον λόγο νοσηλείας της.

Το Instagram Story της Γιουλίκας Σκαφιδά

«Αγαπητέ μήνα Ιούνιε δεν είσαι εντάξει. Εύχομαι του χρόνου να συνεργαστείς» σημείωσε χαρακτηριστικά πάνω στο στιγμιότυπο.

Γιουλίκα Σκαφιδά νοσοκομείο αναρτηση

«Έχω υποστεί λεκτική βία σε πρόβες πάνω από...»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο είχε παραχωρήσει η Γιούλικα Σκαφιδά με αφορμή την παράσταση «Δύο αδελφές». Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δύσκολες καλλιτεχνικές της συνεργασίες, την λεκτική βία την οποία έχει υποστεί αλλά και στο ελληνικό #metoo, για το οποίο μίλησε ξανά και πριν λίγο καιρό.

Σας έχει τύχει να αποχωρήσετε από δουλειά, λόγω κακής συμπεριφοράς συναδέλφου;

Όχι. Είχα την τύχη και τη χαρά να μην έχω τέτοια θέματα. Αν είχα μικροθέματα ήταν διαχειρίσιμα. Είχα την πολυτέλεια να διαλέγω τις δουλειές μου, γιατί είχα πάντα την οικονομική στήριξη των γονιών μου.

Κακοποιητική ή λεκτική βία έχετε υποστεί;

Έχω υποστεί λεκτική βία σε πρόβες πάνω από μία φορά και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Αλλά όταν είσαι νέος δεν κάνεις τολμηρά πράγματα, όπως το να φύγεις και το βλέπεις σαν πρόκληση και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Μην πουν ότι δεν άντεξε. Μπαίνεις σε λογική να ανέχεσαι. Αλλά μετέπειτα βίωσα πολλές και ωραίες συνεργασίες.

Οι δηλώσεις της Γιούλικας Σκαφιδά για το metoo και την λεκτική βία

Τι έχετε να πείτε για τις καταγγελίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών στο χώρο σας;

Δεν υπάρχει ένας κώδικας συμπεριφοράς στη δουλειά μας, πράγμα που αποτελεί παγίδα, ειδικά όταν είσαι νέος. Είναι φοβερό όλο αυτό που συμβαίνει. Όλοι μπορεί να είχαμε ακούσει δυο τρία πράγματα για ανθρώπους που ήταν ευάλωτοι στο να φλερτάρουν λίγο πιο έντονα, αλλά δεν είχα φανταστεί όλη αυτή την βαρβαρότητα.

Χαίρομαι που βρήκαν συνάδελφοί μου το θάρρος και μίλησαν, έχω θυμό για τους ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν με τέτοιο τρόπο την δύναμη και την εξουσία τους και μία απογοήτευση γιατί αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στο χώρο μας, αλλά και σε άλλους χώρους. Τώρα πια τα νέα παιδιά θα είναι πιο υποψιασμένα σε τέτοιες συμπεριφορές. Σίγουρα ξημερώνει μία φωτεινή μέρα για το θέατρο, όχι γιατί κάποιοι μπορεί να μπουν φυλακή αλλά γιατί εμείς οι ίδιοι συνειδητοποιήσαμε τι ακριβώς γινόταν.