''Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σήμερα να χειρουργηθεί...'': Οι νέες εξελίξεις για την υγεία του Φιλιππίδη

Όσα είπε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σήμερα να χειρουργηθεί...'': Οι νέες εξελίξεις για την υγεία του Φιλιππίδη

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφορικά με την πορεία της υγείας του, αφού εισήχθη έκτακτα στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί της Παρασκευής 1/7 μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτή τη φορά από τον αέρα της εκπομπής του Πρωινού, αποκάλυψε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σήμερα ο ηθοποιός να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αφού η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη από τους γιατρούς.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του Φιλιππίδη από τότε που ανέλαβε τη διαδικασία υπεράσπισής του στο δικαστήριο. Βρίσκεται σε σχεδόν καθημερινή βάση στα κανάλια, ώστε να δίνει την οπτική του κατηγορούμενου για την έκβαση της υπόθεσης, να υπερασπίζεται τα όσα λέγονται για τον πελάτη του, ενώ δεν παραλείπει να καυτηριάζει όσους στρέφονται ενάντια στον ηθοποιό. Χθες μάλιστα με αφορμή τις δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για τις λειψές επαγγελματικές προτάσεις που λαμβάνει από τότε που ενεπλάκη στη δίκη, ο δικηγόρος άφησε κάποια υπονοούμενα για το ταλέντο της.

Οι νέες έκτακτες εξελίξεις για την υγεία του Φιλιππίδη

«Χθες το μεσημέρι, όταν ήταν στο προαύλιο χώρο των φυλακών ο Πέτρος Φιλιππίδης αισθάνθηκε μία πολύ έντονη αδιαθεσία. Μας έλεγε τις τελευταίες 4 ημέρες ότι είχε ένα μούδιασμα στο χέρι και στο πόδι αλλά νόμιζε ότι όλο αυτό οφείλεται σε μία ψύξη. Το υποτίμησε. Ώσπου χθες αισθάνθηκε μία έντονη αδιαθεσία, με τον γιατρό των φυλακών του Κορυδαλλού να κινητοποιείται. Αφού είδε το ιατρικό ιστορικό του Πέτρου Φιλιππίδη, διέταξε αμέσως την διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εκεί οι γιατροί αμέσως έκαναν κατεπείγουσες εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ισχαιμικό επεισόδιο, εγκεφαλικό έμφρακτο. Αμέσως του είπαν, βλέποντας και το υποκείμενο νόσημα ότι πρέπει να νοσηλευτεί και να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ενδεχομένως να γίνει χειρουργική επέμβαση στα αγγεία, γιατί κινδυνεύει η ζωή του.

«Όλοι οι γιατροί έχουν πέσει πάνω του. Το υποκείμενο νόσημα που έχει είναι εν δυνάμει ένας πυροδοτικός μηχανισμός ενός νέου εγκεφαλικού, που αν αιμορραγήσει, θα πεθάνει ακαριαία. Όπως στην ίδια ηλικία πέθανε και ο πατέρας του. Γιατί είναι κληρονομική η νόσος. Υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο σήμερα να υποβληθεί σε επέμβαση στα αγγεία. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν παίζει θέατρο. Όλα αυτά έχουν διαπιστωθεί από εξετάσεις και μάλιστα θα ζητήσω σήμερα από την πρόεδρο να στείλει ιατροδικαστή. Η δίκη συνεχίζεται» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Πρωινό και τη Φαίη Σκορδά.

«Ηθοποιοί που έχουν ευεργετηθεί από αυτόν, τώρα...» - "Κόλαφος" οι δηλώσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Το πρωί της Παρασκευής 24/6 στην εκπομπή της Super Κατερίνα, προβλήθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, με αφορμή τη δίκη του, η οποία συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών, με την κατάθεση της τρίτης καταγγέλλουσας που έχει ζητήσει η διαδικασία να πραγματοποιηθεί με τους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα (δείτε εδώ τι συνέβη με την δεύτερη καταγγέλλουσα).

«Βρισκόμαστε στην 1η Αυγούστου του 2014 όπου σύμφωνα με την καταγγέλλουσα αποπειράθηκε να τη βιάσει στο Ψυχικό και αναρωτιέμαι μέρα μεσημέρι Αύγουστο στο Ψυχικό – τον κύριο Φιλιππίδη τον ξέρει όλος ο κόσμος – είναι λογικό να κάνει απόπειρα βιασμού, όταν ο κάθε δρόμος έχει και μία κάμερα;».

«Η διαδικασία θα τραβήξει πολύ ακόμα, εκτιμώ ότι θα φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα» ανέφερε ο ποινικολόγος.

Μιλώντας για τα συναισθήματα του Πέτρου Φιλιππίδη είπε ότι είναι πολύ απογοητευμένος από εκείνους που ευεργέτησε και βρέθηκαν απέναντί του. «Τον πληγώνει ηθοποιοί που έχουν συνυπάρξει μαζί του, που έχουν ευεργετηθεί από αυτόν, που έχουν κάνει αφιερώσεις γραπτές προς εκείνον, τώρα να πρωτοστατούν δημόσια στις επιθέσεις εις βάρος του.