Πέτρος Φιλιππίδης: Τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους, Δημήτρης

Μετά το ισχαιμικό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πέτρος Φιλιππίδης: Τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους, Δημήτρης

Μετά από ομόφωνη απόφαση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης για τον Πέτρο Φιλιππίδη με περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο επέβαλλε στον Πέτρο Φιλιππίδη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Ωστόσο, νωρίτερα, ο ηθοποιός οδηγήθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με ισχαιμικό έμφρακτο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους, Δημήτρης Φιλιππίδης, επισκέφτηκαν τον Πέτρο Φιλιππίδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια για να τον δουν από κοντά.

''Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σήμερα να χειρουργηθεί..."

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφορικά με την πορεία της υγείας του, αφού εισήχθη έκτακτα στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί της Παρασκευής 1/7 μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυτή τη φορά από τον αέρα της εκπομπής του Πρωινού, αποκάλυψε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σήμερα ο ηθοποιός να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αφού η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη από τους γιατρούς.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του Φιλιππίδη από τότε που ανέλαβε τη διαδικασία υπεράσπισής του στο δικαστήριο. Βρίσκεται σε σχεδόν καθημερινή βάση στα κανάλια, ώστε να δίνει την οπτική του κατηγορούμενου για την έκβαση της υπόθεσης, να υπερασπίζεται τα όσα λέγονται για τον πελάτη του, ενώ δεν παραλείπει να καυτηριάζει όσους στρέφονται ενάντια στον ηθοποιό.

«Χθες το μεσημέρι, όταν ήταν στο προαύλιο χώρο των φυλακών ο Πέτρος Φιλιππίδης αισθάνθηκε μία πολύ έντονη αδιαθεσία. Μας έλεγε τις τελευταίες 4 ημέρες ότι είχε ένα μούδιασμα στο χέρι και στο πόδι αλλά νόμιζε ότι όλο αυτό οφείλεται σε μία ψύξη. Το υποτίμησε. Ώσπου χθες αισθάνθηκε μία έντονη αδιαθεσία, με τον γιατρό των φυλακών του Κορυδαλλού να κινητοποιείται. Αφού είδε το ιατρικό ιστορικό του Πέτρου Φιλιππίδη, διέταξε αμέσως την διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εκεί οι γιατροί αμέσως έκαναν κατεπείγουσες εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ισχαιμικό επεισόδιο, εγκεφαλικό έμφρακτο. Αμέσως του είπαν, βλέποντας και το υποκείμενο νόσημα ότι πρέπει να νοσηλευτεί και να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ενδεχομένως να γίνει χειρουργική επέμβαση στα αγγεία, γιατί κινδυνεύει η ζωή του.

«Όλοι οι γιατροί έχουν πέσει πάνω του. Το υποκείμενο νόσημα που έχει είναι εν δυνάμει ένας πυροδοτικός μηχανισμός ενός νέου εγκεφαλικού, που αν αιμορραγήσει, θα πεθάνει ακαριαία. Όπως στην ίδια ηλικία πέθανε και ο πατέρας του. Γιατί είναι κληρονομική η νόσος. Υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο σήμερα να υποβληθεί σε επέμβαση στα αγγεία. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν παίζει θέατρο. Όλα αυτά έχουν διαπιστωθεί από εξετάσεις και μάλιστα θα ζητήσω σήμερα από την πρόεδρο να στείλει ιατροδικαστή. Η δίκη συνεχίζεται» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Πρωινό και τη Φαίη Σκορδά.