"Από την αρχή της υπόθεσης..." - Η πρώτη αντίδραση των καταγγελλουσών με την αποφυλάκιση του Φιλιππίδη

Τι είπαν οι δικηγόροι και των δύο πλευρών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησαν το πρωί της Δευτέρας 4/7 ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο συνήγορος της τρίτης μηνύτριας, Ανδρέας Βαγγόπουλος αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου για αποφυλάκιση του ηθοποιού με περιοριστικούς όρους.

Ο πρώτος αρχικά αναφέρθηκε στην αντίδραση του ηθοποιού, όταν έμαθε την απόφαση για την αποφυλάκισή του και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πάρθηκε η εν λόγω απόφαση.

Η πρώτη αντίδραση των καταγγελλουσών στο άκουσμα της απόφασης για αποφυλάκιση του Φιλιππίδη

«Προϋπόθεση να αποφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι η εγγύηση των 20.000 ευρώ, που έχει βρεθεί από τους συγγενείς και να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, εφόσον το επιτρέψουν οι γιατροί θα είναι ανελλιπώς στο δικαστήριο. Όταν του ανακοίνωσα ότι θα αποφυλακιστεί, με αγκάλιαζε κι έκλαιγε γοερά. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει καταστραφεί οικονομικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Από την άλλη, ο δικηγόρος της 3ης μηνύτριας, Ανδρέας Βαγγόπουλος, αποκάλυψε την πρώτη αντίδραση των καταγγελλουσών στο άκουσμα της απόφασης.

«Βλέπω από την περιγραφή του κ. Δημητρακόπουλο, την περιγραφή μίας γενικότερης κατάρρευσης του Πέτρου Φιλιππίδη σε όλα τα επίπεδα, η οποία δεν μας περιγράφεται για πρώτη φορά, αλλά από την αρχή της υπόθεσης και της προφυλάκισής του, ακούμε για την κατάρρευσή του συνέχεια. Ο άνθρωπος να είναι καλά και του εύχομαι περαστικά. Η σημασία του ποινικού δικαστηρίου δεν είναι να παίζουμε σε «άδειο γήπεδο». Εμείς τον κατηγορούμενο τον θέλουμε παρόντα, για να υπάρχει μία δημιουργική αντιπαράθεση των ισχυρισμών και των αποδεικτικών μέσων και των δύο πλευρών, και το δικαστήριο, ο φυσικός δικαστής τελικά να αποφασίσει.

Εμείς τον θέλουμε παρόντα στο δικαστήριο. Η προσωρινή κράτηση δεν αποτελεί προκαταβολή ποινής. Το δικαστήριο τότε έκρινε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής, και γι’ αυτό προφυλακίστηκε. Η προσωρινή κράτηση έχει ανώτατο όριο το 18μηνο, στις περιπτώσεις του 12μηνου, η παράταση για άλλους 6 μήνες προτείνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος τελέσεως νέων αδικημάτων.

Τον Σεπτέμβριο ελπίζουμε να μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκισή του

Όπως ήταν αναμενόμενο, το χάσταγκ #Φιλιππιδης μέσα σε λίγη ώρα έφτασε στις πρώτες θέσεις στα trends, με χιλιάδες χρήστες να ξεσπούν για την ελληνική δικαιοσύνη, μιας κι ένας άνθρωπος που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες αποφυλακίζεται.

Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη 3Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη 4Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου ΦιλιππίδηΤα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη 2