''Με τον Κιμούλη θα τα πούμε στα δικαστήρια'': Περνάνε στην αντεπίθεση Μπιμπίλας και ΣΕΗ

Δεν έχει τέλος αυτή η κόντρα...

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Με τον Κιμούλη θα τα πούμε στα δικαστήρια'': Περνάνε στην αντεπίθεση Μπιμπίλας και ΣΕΗ

Τον Σπύρο Μπιμπίλα συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Happy Day» και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο, στο ΣΕΗ που διετελεί πρόεδρος, αλλά και τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη μετά την απόφαση διαγραφής του από το σωματείο, που δεν έμεινε αναπάντητη από τον ίδιο καθώς τη θεώρησε έκνομη, ύποπτη και καταχρηστική.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για όλα αυτά αποτέλεσε η καταγγελία της Ζέτας Δούκα για σωματική βία σε βάρος της από τον Κιμούλη, η οποία άνοιξε το δρόμο και για περαιτέρω αποκαλύψεις από άλλες ηθοποιούς, όπως η Λέχου και η Κατερίνα Γερονικολού, που αναφέρθηκαν στη συμπεριφορά του.

Οι δηλώσεις του Μπιμπίλα για τη δικαστική διαμάχη με τον Κιμούλη

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ ρωτήθηκε για τις επαγγελματικές του προτάσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην κόντρα που έχει το σωματείο με τον Γιώργο Κιμούλη.

«Με τον Γιώργο Κιμούλη βρισκόμαστε στη φάση των ανταγωγών. Εφόσον έχουμε δεχθεί αγωγές, το σωματείο μας πρέπει να απαντήσει με ανταγωγές.

Αυτά! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Κιμούλης: Ζητάει 200.000 ευρώ από ΣΕΗ - Ολόκληρη η αγωγή του και η αναφορά στη Ζέτα Δούκα

Αγωγή στο ΣΕΗ έκανε ο Γιώργος Κιμούλης μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου και ζητά 200.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη. Συγκεκριμένα, ζητά να ακυρώσει το Σωματείο την απόφαση διαγραφής του και υποστηρίζει πως λειτούργησε καταχρηστικά, ύποπτα και εν τέλει έκνομα.

«Με βάση τραγελαφικές ενέργειες προέκυψε η διαγραφή του Γεωργίου Κιμούλη, ενός ανθρώπου με καριέρα και ιστορία στον χώρο του θεάτρου, στο πλαίσιο αριβισμού και προσπάθειας εκμετάλλευσης τηλεοπτικού χρόνου από ανερχόμενους τηλεαστέρες του κωμικού δράματος, που στοχεύουν στην γρήγορη ανέλιξη τους, με οποιεσδήποτε πράξεις.

Ο εντολέας μου, μακριά από τηλεοπτικές εκπομπές, μακριά από κροκοδείλια δάκρυα και κακοσκηνοθετημένες συμπαιγνίες, απαντά, ακολουθώντας μόνο τη νόμιμη οδό, ασκώντας τα δικαιώματα του και διεκδικώντας την δικαστική προστασία των νομίμων συμφερόντων του» σημειώνει ο κ. Καπερνάρος.

Ο κ. Καπερνάρος αναφέρει ορισμένους λόγους οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο δείχνουν γιατί πρέπει να ακυρωθεί η διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη από το ΣΕΗ:

  • Ουδόλως προκύπτει ότι ενημερώθηκαν τα ψηφίσαντα μέλη για τους δικούς μου ισχυρισμούς, ενώ ενημερώθηκαν επί των ψευδών εις βάρος μου καταθέσεων.
  • Ουδόλως προκύπτει ότι τα ψηφίσαντα μέλη ενημερώθηκαν για τις μαρτυρικές καταθέσεις υπέρ εμού, ενώ γίνεται εκτενέστατη αναφορά στις μαρτυρικές καταθέσεις εναντίον μου.
  • Σύμφωνα με το καταστατικό του εναγόμενου Σωματείου, έπρεπε να λάβουν χώρα τρεις συνελεύσεις, μέχρι να διαπιστωθεί η ύπαρξη απαρτίας. Εκ των στοιχείων, ουδόλως προκύπτει ότι έλαβαν χώρα οι δύο δήθεν αναβληθείσες, προ της τελικής, συνελεύσεις. Δηλαδή, ουδόλως προκύπτει ότι τηρήθηκαν τα καταστατικά άρθρα, περί νόμιμης διεξαγωγής συνέλευσης. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι ο εντολέας μου κλήθηκε μόνον (!!!) και απευθείας στην τρίτη κατά σειρά συνέλευση.
  • Ουδόλως προκύπτει ότι τηρήθηκε η καταστατική απαρτία.
  • Υπέρ της διαγραφής του ψήφισαν μόλις 154 (!!!) ηθοποιοί-μέλη του σωματείου, εκ των οποίων τουλάχιστον 78 κατέχουν θέσεις στην Διοίκηση του Σ.Ε.Η., ενώ σίγουρα επιστρατεύθηκαν και οι καταγγέλλοντες/ουσες, συνεπώς πρόκειται για μία καθαρά κατασκευασμένη διαγραφή.
  • Ψευδέστατα αναφέρονται 13 εις βάρος του καταγγελίες, εκ των οποίων για τις 3, οι ίδιοι του Σ.Ε.Η., κάνουν μια μικρή μνεία στο τέλος του πολυσέλιδου κειμένου, ότι δεν πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν… κι όμως τις περιλαμβάνουν για δημιουργία ψευδεντυπώσεων.
  • Δολίως και καταχρηστικώς, περιλαμβάνουν στις, εις βάρος του, καταγγελίες, ως καταγγέλλοντες/ουσες, τους μάρτυρες υπεράσπισης της καταγγέλλουσας κ Ζέτας Δούκα, δηλαδή τον κ Ψαρρά και την κ Χρυσικού, με μόνο σκοπό να δημιουργήσουν δυσμενέστατο και άρα τιμωρητικό, εις βάρος του, κλίμα.
  • Για την διαγραφή του κ. Κιμούλη, επικαλούνται άρθρα, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο ανηρτημένο καταστατικό του εναγομένου Σωματείου!!!
  • Τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, βάσει των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών, καταφέρονται, μεροληπτούν και εν τέλει προσβάλλουν βαναύσως την προσωπικότητα του εντολέως μου.
  • Στα ίδια πρακτικά, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι αναγνωρίζουν τις παρατυπίες στις οποίες προβαίνουν, τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μέλος τους: «εν τάξει… γίνονται αυτά… γι’ αυτό είμαστε εδώ για να το μαζέψουμε»!

«Κατά τα λοιπά, δηλώνουμε ότι σε εμάς παρανομίες, παρατυπίες, αντικαταστατικές και έκνομες ενέργειες και δολιότητες δεν περνάνε. Εμείς, όποιον μας αδικεί, θα τον "ταράσσουμε" στην νομιμότητα» τονίζει ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη.

Η αγωγή του Γιώργου Κιμούλη