Ανακοινώθηκε και επίσημα η αποτέφρωση της Ντίνας Κώνστα

Ως τελευταία της επιθυμία

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ανακοινώθηκε και επίσημα η αποτέφρωση της Ντίνας Κώνστα

Η αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα αποχαιρέτησε τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και το κοινό, που τόσο πλύ τη λάτρεψε μέσα από τη συμμετοχή της σε σειρές και παραστάσεις, αφού τα ξημερώματα της Κυριακής 3/7 ανακοινώθηκε η είδηση του θανάτου της.

Μέχρι πρότινος κυκλοφορούσε πως η ίδια επιθυμούσε να αποτεφρωθεί αντί να ταφεί, χωρίς ωστόσο να είναι όλα αυτά επιβεβαιωμένα. Για να μην υπάρχει όμως παραφιλολογία, την Τρίτη 5/7 το ΣΕΗ εξέδωσε μια επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας πως θα γίνει η καύση της, ως τελευταία επιθυμία της ηθοποιού.

Ανακοινώθηκε η απόφαση για την αποτέφρωση της Ντίνας Κώνστα μέσω του ΣΕΗ

«Το θέατρο μας σήμερα θρηνεί την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, της μοναδικής ερμηνεύτριας δεκάδων ρόλων κάθε είδους,στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, που αγαπήθηκε από το κοινό και κατάφερε να μην ταυτιστεί με κανέναν από τους εμβληματικούς τηλεοπτικούς της ρόλους.

Συνεπής αγωνίστρια της Αριστεράς, καλή συνάδελφος, μαχητική συνδικαλίστρια, λαμπερό και ελεύθερο πνεύμα με αστείρευτο χιούμορ, η ακαταμάχητη Ντινα Κώνστα, που άφησε το στίγμα της μέσα από το έργο της, μας αφήνει φτωχότερους, στέλνοντας όμως μήνυμα συνεπείας, ήθους, εργατικότητας και αφοσίωσης ιερής στην μοναδική της αγάπη όπου και αφιέρωσε την ζωή της, το Θέατρο.

Το ΣΕΗ και όλος ο θεατρικός κόσμος θρηνεί για την απώλεια της σπουδαίας συνάδελφου Ντίνας Κώνστα. Επιθυμία της ίδιας είναι να γίνει αποτέφρωση χωρίς τελετή, όπως επίσης και αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η.)».

Αποτέφρωση - Κώνστα

Το αντίο του δημιουργού της σειράς ''Δύο ξένοι'' για την ηθοποιό

Η είδηση του θανάτου της Ντίνας Κώνστα, έχει βυθίσει στο πένθος όλη τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής 3/7 όπου και έγινε γνωστό, το λυπηρό αυτό συμβάν, καθώς είναι τεράστια απώλεια για τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο.

Διάφοροι συνάδελφοι και το κοινό της τεράστιας ηθοποιού, κατακλίζουν τα social media, με τις αναρτήσεις τους για εκείνη, όπως και ο ο Δημήτρης Αποστόλου, ο δημιουργός της σειράς Δύο Ξένοι, όπου εκεί την αποθέωσε κυριολεκτικά ο κόσμος για τον ρόλο της, που με μία συγκινητική φωτογραφία αποχαιρέτησε την αγαπημένη ηθοποιό.

«Καλό ταξίδι Ντινα μου, Ντενη μου , Γιολάντα μου...Σ αγαπήσαμε μ όλα τα "πρόσωπα" σου.. Μας πήρες από το χέρι και δραπετεύσαμε μαζί σου εκεί που δεν μας πήγε ποτέ κανείς... Εκεί που η αλήθεια δεν λεγόταν τρέλα ακρότητα σουρεαλισμός όπως μας μάθανε να την λέμε εδώ..

Λένε ότι η υποκριτική δίνει ευκαιρία να κρυφτείς πίσω από ένα πρόσωπο και να γίνεις κάποιος άλλος.. Λάθος.. Κι αυτό το πρόσωπο δικό σου ήταν.. απλά το δείξεις εκεί και όταν έπρεπε.. Πάντα είχες σωστό κριτήριο..

Ποτέ δεν έκανες κάτι άστοχο και εκτός καιρού.. Πίσω από το εύκολο γέλιο που μας χάρισες κρυβόταν για όσους κατάλαβαν και νοιώθανε μια δύσκολη βαθιά εξομολόγηση που δεν τολμήσαμε να κάνουμε οι υπόλοιποι...

Θα πούνε ότι θα μείνεις μέσα από τους ρόλους σου. Μέσα από τη συνέπεια σου σαν καλλιτέχνης και σκεπτόμενος άνθρωπος... θα πούνε ότι είναι μεγάλη απώλεια η φυγή σου.. Θα πούνε τόσα που θα μοιάζουν πολύ με όσα είθισται σε τέτοιες στιγμές για ανθρώπους της αξίας σου

Εγώ θα σου πω ότι μπήκες στη μικρή ομάδα των αναντικατάστατων... ξεκουράσου Ντίνα μου Ντενη μου Γιολάντα μου.. Το αξίζεις περισσότερο από όλους..», έγραψε ο Δημήτρης Αποστόλου.

 Έτσι αποχαιρέτησε την Κώνστα δημιουργός της σειράς Δύο Ξένοι Δημήτρης Αποστόλου