«Μου οφείλει ένα μεγάλο “συγγνώμη”»: Ο Μελέτης Ηλίας αποκαλύπτει ποιος του το οφείλει

«Ειδικά από τότε που...»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Μου οφείλει ένα μεγάλο “συγγνώμη”»: Ο Μελέτης Ηλίας αποκαλύπτει ποιος του το οφείλει

Ο Μελέτης Ηλίας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή «Mega καλημέρα», η οποία προβλήθηκε την Τετάρτη 6/7. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διένυσε αλλά και τον λόγο που η Ελεονώρα Μελέτη του οφείλει μια συγνώμη.

Οι δηλώσεις του Μελέτη Ηλία

«Το Σόι ήταν η σειρά που με έκανε γνωστό. Πριν την επιτυχία στην τηλεόραση τα χρήματα που έβγαζα δεν έφταναν, ειδικά όταν ήρθε το πρώτο παιδί, ζορίστηκα. Όποιος δουλεύει στην τηλεόραση τα χρήματα είναι καλύτερα από το θέατρο. Στις περιπτώσεις που υπάρχει σχέση εξουσίας είναι να κλειστείς στον εαυτό σου και να τον κατηγορήσεις ότι δεν ικανοποιείς τον άλλον.

Έχω φύγει λόγω κακού κλίματος από παράσταση. Έχω πάθει “σεντόνι” σε παράσταση που είχε ομοιοκαταληξία, ήταν τραγική εμπειρία. Πριν την υποκριτική σπούδασα λογιστικά, αλλά θα βάλτωνα αν ήμουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον για μια ζωή», είπε ο Μελέτης Ηλίας.

Ο Μελέτης Ηλίας απάντησε με χιούμορ και για την Ελεονώρα Μελέτη: «Ειδικά από τότε που βγήκε και η Ελεονώρα Μελέτη, που έχει το Μελέτη ως επίθετο, εκεί αρχίζει το μεγάλο μπέρδεμα. Και μου οφείλει ένα μεγάλο “συγγνώμη”, να μου το πει, παρακαλώ, κάποια στιγμή».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Μελέτη Ηλία για τον κορωνοϊό και την περίοδο του εγκλεισμού

Ο Μελέτης Ηλίας παραχώρησε συνέντευξη στο «ΕΓΩ» και μέσα σε όλα μίλησε για το πως είναι στην πραγματικότητα να είσαι μπαμπάς. Ο ίδιος πέρα από ηθοποιός, έχει αποκτήσει και μια όμορφη οικογένεια.

Στην παρακάτω συνέντευξη ο γνωστός ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του και μίλησε «ανοιχτά» για το πως είναι τελικά να έχεις παιδιά. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό ο ίδιος είχε αποκαλύψει το πως βίωσε την περιπέτεια με τον κορωνοϊό.

Η περίοδος του εγκλεισμού πώς ήταν;

Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη καραντίνα μείναμε σπίτι αλλά στην δεύτερη τα γυρίσματα έγιναν κανονικά με όλα τα μέτρα. Την καραντίνα την έζησα κατά το ήμισυ. Ο κόσμος όμως που ήταν υποχρεωμένος να μείνει σπίτι πέρασε πολύ δύσκολα. Και για τα παιδιά επίσης. Η κόρη μου όταν είχε μπει η Άνοιξη, ανέβηκε πάνω στο καναπέ και φώναζε «δεν αντέχω άλλο, θέλω να βγω». Είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.

Σαν πατέρας πώς είστε; Είστε αυτό που λέμε «χαζομπαμπάς»;

Είμαι ναι, γιατί έχω λερωμένη τη φωλιά μου. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου και μέχρι να έρθει και η καραντίνα όπου μείναμε σπίτι, εγώ ήμουν μπαμπάς του Σαββατοκύριακου. Δούλευα πρωί γύρισμα, βράδυ παράσταση. Τα παιδιά μου τα ήξερα εξ όψεως. Πάρα πολλές ώρες δουλειάς με ένα μεγάλο τίμημα, οπότε τώρα προσπαθώ όσο μπορώ να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο. Από πέρσι το Μάρτη δεν έχω ξαναδουλέψει στο Θέατρο, λόγω καραντίνας, κι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία 20 χρόνια που εργάζομαι. Αυτόν τον ελεύθερο χρόνο τον διοχετεύω πλέον στα παιδιά μου.

Σας άγχωσε που τα θέατρα παρέμειναν κλειστά;

Η αλήθεια είναι ότι η τηλεόραση είναι ένα συμπλήρωμα, για εμένα η βασική δουλειά είναι το θέατρο. Με άγχωσε σαφώς και ακόμα συνεχίζει να με αγχώνει. Ο χειμώνας που έρχεται είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για τα θέατρα, παρόλο που κατά την γνώμη μου ο χώρος του θεάτρου είναι από τους πιο ασφαλείς. Η σεζόν που έρχεται δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιμείνετε τόσο πολύ στην σύζυγό σας; Έχετε πει ότι την διεκδικήσατε αρκετά. Ήταν το ένστικτό σας;

Νομίζω ότι ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Σαφώς είναι και κάτι έξω από εμάς, αυτό που λέμε «ήταν γραφτό», όμως υπήρχαν κι άλλες ενδείξεις που πιάνεις όντας με έναν άνθρωπο οι οποίες σε διασφαλίζουν ότι θες να περάσεις τη ζωή σου με αυτό τον άνθρωπο. Έχει να κάνει με πολλούς τομείς, από το πως είναι η ίδια ως γυναίκα, ως μητέρα, ως εργαζόμενη. Περνάς βέβαια και δυσκολίες και αυτές τις δυσκολίες πρέπει να τις καταπολεμάς. Θέλει δουλειά, δεν είναι απλό. Υπάρχει αγάπη, είμαστε πολλά χρόνια μαζί αλλά πρέπει να υπάρχει και κατανόηση. Ειδικά στην περίοδο του εγκλεισμού, πρέπει να κάνεις πίσω να δεις τι θέλει και ο άλλος. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από όλο αυτό το πράγμα που ζήσαμε έχουμε δει τόσες γυναικοκτονίες και τόσα περιστατικά βίας. Νομίζω ότι έχει άμεσα σχέση με αυτό και με το άλλο θέμα που ανέφερα πριν.