«Η καταγγέλλουσα, δείχνοντας απόλυτη ασέβεια...» - Πυρ και μανία ο Γιώργος Κιμούλης με τη Ζέτα Δούκα

Έχουν ακολουθήσει τη δικαστική οδό αφού δε τα βρήκαν μεταξύ τους

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Η καταγγέλλουσα, δείχνοντας απόλυτη ασέβεια...» - Πυρ και μανία ο Γιώργος Κιμούλης με τη Ζέτα Δούκα

Στον αέρα της εκπομπής «Πρωινό», προβλήθηκε την Τετάρτη 6/7 ένα απόσπασμα από την αγωγή που έχει καταθέσει ο Γιώργος Κιμούλης κατά του ΣΕΗ (δείτε εδώ τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΗ). Ο γνωστός ηθοποιός κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στη Ζέτα Δούκα, η οποία τον είχε καταγγείλει δημόσια μέσα από την εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Κιμούλη κατά της Ζέτας Δούκα

«Στην περίπτωση της κ. Δούκα, η οποία 13 ολόκληρα χρόνια μετά με κατήγγειλε ψευδώς και… τηλεοπτικώς για σωματική βλάβη, δεν προσκόμισε ούτε ένα στοιχείο, μια κλήση προς την Αστυνομία, ένα ιατρικό έγγραφο ή πιστοποιητικό, έστω μια σελίδα από ένα προσωπικό ημερολόγιο στο οποίο κατέγραψε, με ημερομηνία, το συμβάν εναντίον της.

Μία κατά τα άλλα δυναμική και χειραφετημένη γυναίκα, απλώς μούδιασε και υπέμεινε το βίαιο περιστατικό, στο οποίο ήταν δήθεν παρόντες οι άλλοι δύο συνάδελφοί της (οι οποίοι αντί για μάρτυρες εμφανίζονται για λόγους σκοπιμότητας, αριβισμού και ψευδεντυπωσιασμού ως καταγγέλλοντες), οι οποίοι μούδιασαν και εκείνοι και δεν άρθρωσαν μια κραυγή, μια φωνή, μια επίκληση βοήθειας, παρά κοίταζαν τον δήθεν μαινόμενο ενάγοντα.

Σημειώνεται δε ότι η ακτιβίστρια κ. Δούκα κατά το παρελθόν είχε παρακινήσει ανθρώπους να καταγγείλουν σεξουαλική βία, γεγονός που σημαίνει ότι ουδέποτε αισθάνθηκε σε μειονεκτική θέση, διαφορετικά πώς παρακινεί τους υπολοίπους όταν η ίδια είναι παθούσα, άνευ καταγγελίας;;;

Το κίνημα #metoo, το οποίο ξεκίνησε με την καταγγελία της πρωταθλήτριας της Ελλάδας Σοφίας Μπεκατώρου, έχει ως στόχο να ωθήσει γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύματα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν και να καταγγείλουν τις ειδεχθέστατες αυτές εγκληματικές ενέργειες τις οποίες έχουν δεχθεί, πλείστες ούσες ανήμπορες να αντιδράσουν και “κουβαλώντας” το ψυχικό και σωματικό φορτίο ενός εγκλήματος το οποίο τις ατιμάζει, τις “υποδουλώνει” και εν τέλει μπορεί να τις οδηγήσει στην εσωστρέφεια και τη σιωπή.

Η απόπειρα της καταγγέλλουσας να καπηλευθεί ένα κίνημα με σοβαρό σκοπό, ήτοι την αποκάλυψη βιαστών και εγκληματιών, οι οποίοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, είναι τουλάχιστον αποτροπιαστική για την ίδια και ταυτόχρονα καταδεικνύει την ασέβειά της προς τους σκοπούς του κινήματος αυτού, μετατρέποντας η ίδια τον σοβαρό αυτού σκοπό σε ίδιο σκοπό αριβισμού και επαγγελματικής καπηλείας.

Μάλιστα η καταγγέλλουσα, δείχνοντας απόλυτη ασέβεια σε γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και έχουν πέσει θύματα βιασμού, τόλμησε να εξομοιώσει εντελώς ανόμοιες πράξεις, κάνοντας την εξής δήλωση: “…η ιστορία της ψυχολογικής και λεκτικής βίας, επαναλαμβάνω, η οποία δεν είναι καθόλου λιγότερη και σοβαρότερη από τη σεξουαλική και τη σωματική…”.

Με λίγα λόγια η καταγγέλλουσα, ως ένδειξη καπήλευσης, δεν διστάζει να τοποθετήσει στην ίδια βαθμίδα το έγκλημα του βιασμού και το έγκλημα της εξύβρισης!!!», αναφέρει ο Γιώργος Κιμούλης.

'Κόλαφος'' ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη κατά της πλευράς της Ζέτας Δούκα

Πριν οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων ο Γιώργος Κιμούλης και η Ζέτα Δούκα αναμένεται να συναντηθούν με σκοπό μία πιθανή εξωδικαστική λύση στην υπόθεση που τους αφορά μετά την καταγγελία της δεύτερης για άσκηση σωματικής βίας εις βάρος της από τον ηθοποιό.

Ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού, Βασίλης Καπερνάρος, μίλησε στο Happy Day το πρωί της Τετάρτης 22/6 και εμφανίστηκε πρόθυμος για έναν πιθανό συμβιβασμό σε περίπτωση που οι αντίδικοι ανακαλέσουν τους ισχυρισμούς τους. Έχει έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Γεραρή, δικηγόρο που εκπροσωπεί νομικά τη Ζέτα Δούκα.

«Δεν μιλάμε για την αγωγή ακύρωσης της διαγραφής του. Μιλάμε για την αγωγή που αφορά αποζημίωση για πρόκληση ηθικής βλάβης, προσβολή προσωπικότητας, από αυτά που έγιναν εναντίον του κ. Κιμούλη.

Μακάρι να συνειδητοποιήσουν ότι έσφαλαν. Όταν αναλαμβάνεις μία ευθύνη και λες ότι αυτό μου έκανε κάποιος, έχεις δικαίωμα ως υποχρέωση να προσφύγεις στα αρμόδια όργανα, στις αρμόδιες αρχές και να προστατεύσεις τον εαυτό σου διεκδικώντας προστασία στα συμφέροντά σου και ασκώντας τα δικαιώματά σου.

Δε μπορεί να δημιουργηθούν γεγονότα πριν από 10-12-13-15 χρόνια και να τα θυμάσαι επ ευκαιρία ενός γεγονότος Μπεκατώρου και να λες ''είμαι και εγώ παρόμοια περίπτωση'' καταγγέλλοντας σε μία εκπομπή στην τηλεόραση με όλο αυτόν τον κωμικό ή μελοδραματικό τρόπο.

Με έναν νόμο του 2019 έχει καταστεί υποχρεωτική μία αρχική συνεδρία που τη λέμε διαμεσολάβηση. Την Πέμπτη που έχει καθοριστεί αυτό το ραντεβού στην κυρία διαμεσολαβήτρια ενώπιόν της θα γίνει μία απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού. Θα παραβρεθώ εκεί με τον κ. Κιμούλη.

Σημασία έχει το πώς αισθάνεται κάποιος που θεωρείται αδικημένος και είναι αδικημένος. Η θέση μας ό,τι λένε και ό,τι θα λένε τα δικαστήρια. Δεν προκαλούμε και δεν θέλουμε να κάνουμε τηλεοπτικό ντόρο. Όταν προσβαλλόμεθα, καταφεύγουμε στα δικαστήρια» σημείωσε ο κ. Καπερνάρος μιλώντας στο Happy Day.