«Η δυνατότητα και η επιθυμία μου να...» - Η αιχμηρή απάντηση του Τσιτσιπά στον Τζόκοβιτς

Με αφορμή την παρατήρηση που το έκανε

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Η δυνατότητα και η επιθυμία μου να...» - Η αιχμηρή απάντηση του Τσιτσιπά στον Τζόκοβιτς

Ένα ακόμη σκηνικό δημιουργήθηκε με πρωταγωνιστή τον Έλληνα τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου του παιχνιδιού με αφορμή τα συμβουλευτικά σχόλια που του έκανε ο πρωταθλητής Νόβακ Τζόκοβιτς σχετικά με τη συμπεριφορά του. Μάλιστα, πρόσφατα νευρίασε και εγκατέλειψε το γήπεδο έξαλλος,

Ο Τζόκοβιτς έκανε παρατήρηση στον Τσιτσιπά και εκείνος του απάντησε με μία ανάρτηση στο twitter.

«Το τένις είναι ατομικό άθλημα. Κάποιοι αντίπαλοι μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε θυμό και οργή», δήλωσε ο Σέρβος αναφορικά με την επιλογή του Στέφανου Τσιτσιπά να ρίξει με δύναμη ένα μπαλάκι προς την εξέδρα όταν ο αντίπαλός του, Νικ Κύργιος, τον εξόργισε. «Όμως, κάθε φορά που έχω τέτοιες αντιδράσεις νιώθω άσχημα και απολογούμαι. Ελπίζω πως ο Τσιτσιπάς θα καταλάβει το λάθος του και θα απολογηθεί κι αυτός. Ήταν πολύ τυχερός. Θα μπορούσε να έχει χτυπήσει κάποιον και να έχει αποβληθεί», κατέληξε ο Τζόκοβιτς.

Η ανάρτηση - απάντηση του Τσιτσιπά στον Τζόκοβιτς

«Η δυνατότητα και η επιθυμία μου να αναγνωρίσω πως είχα άδικο καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το χαρακτήρα του ατόμου με το οποίο διαφωνώ», έγραψε o Στέφανος Τσιτσιπάς στον λογαριασμό του στο twitter αφήνοντας αιχμές για τον χαρακτήρα του Ελληνοαυστραλού αντιπάλου του.

Τσιτσιπάς ανάρτηση

Η σχέση των δύο παικτών μετά τη συνάντησή τους στο τουρνουά του Γουίμπλετον έχει φτάσει στα χειρότερά της. Η κόντρα ξεκίνησε μέσα στο ματς, όταν ο Κύργιος φώναξε στον Έλληνα «είσαι ντροπή» και τον περιφρόνησε με ένα σερβίς κάτω από τα πόδια και τον Έλληνα να φωνάζει προς τον διαιτητή και να ρίχνει βολές στοχεύοντας απευθείας τον αντίπαλό του. Συνεχίστηκε όμως και εκτός τερέν με οξείες δηλώσεις των δύο αθλητών.

«Αυτός χτύπησε θεατή, αυτός πέταξε την...» - Σάλος με τις κατηγορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον Τσιτσιπά

Χαμός επικράτησε με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που πρόσφατα νευρίασε και εγκατέλειψε το γήπεδο έξαλλος, όταν μετά την ήττα του σε αγώνα από τον Νικ Κύργιο στο Wimbledon, ο Έλληνας τενίστας τον κατηγόρησε για bullying στην συνέντευξη τύπου που έδωσε και εκείνος ανταπέδωσε με μία σωρεία κατηγοριών, ωστόσο κανείς ακόμη δεν έχει αντιληφθεί ποιος έχει τελικά δίκιο σε αυτή την υπόθεση.

«Σημάδεψα τον αντίπαλό μου, αλλά αστόχησα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό, δεν είναι εντάξει. Κάποιος πρέπει να του μιλήσει. Υπάρχει οργή πίσω από αυτό, είναι σίγουρο. Δεν έχω συνηθίσει να παίζω έτσι, αλλά δεν γίνεται να είμαι σαν ρομπότ και να το αγνοήσω. Συνέβη τρεις, τέσσερις φορές. Μια φορά, το καταλαβαίνω. Αλλά όταν συμβαίνει τόσες φορές, σε εκνευρίζει.

Γιατί είσαι εκεί και κάνεις τη δουλειά σου και ακούς θόρυβο από την άλλη πλευρά χωρίς κανέναν λόγο. Είναι ένα συνεχές bullying αυτό που κάνει. Κάνει bullying στους αντιπάλους του. Πρέπει να ήταν νταής στο σχολείο του και εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι τύποι. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που υποβιβάζουν έτσι άλλους ανθρώπους. Έχει κάποια καλά στοιχεία στον χαρακτήρα του, αλλά έχει και μια κακή πλευρά, η οποία μπορεί να κάνει κακό στους ανθρώπους γύρω του» είπε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Από την άλλη μεριά ο Νικ Κύργιος είπε πως «τσίρκο» έκανε το ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατηγορώντας τον ότι χτύπησε κάποιον στην κερκίδα.

«Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω πώς του έκανα bullying. Αυτός πετούσε μπάλες σε μένα, αυτός χτύπησε θεατή, αυτό πέταξε την μπάλα έξω από το γήπεδο. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Με εξαίρεση το ότι πήγα μερικές φορές στον umpire, δεν έκανα τίποτα ασεβές προς τον Στέφανο σήμερα. Δεν πετούσα εγώ τις μπάλες.

Δεν ξέρω τι να πω. Κι εγώ θα ήμουν στεναχωρημένος αν έχανα από κάποιον δύο εβδομάδες σερί. Μάλλον θα πρέπει πρώτα να βρει τρόπο να με νικήσει μια-δύο φορές και μετά να πάει σε αυτό. Απορώ γιατί έμεινε στο court. Ξέρω ότι αν είχαν αντιστραφεί οι ρόλοι, εγώ θα είχα αποβληθεί».