«Δεν τον είχα ρωτήσει τότε...» - Η σύζυγος του Άγγελου Μπασινά αποκαλύπτει πως έμαθε για το επάγγελμά του

Απίστευτο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δεν τον είχα ρωτήσει τότε...» - Η σύζυγος του Άγγελου Μπασινά αποκαλύπτει πως έμαθε για το επάγγελμά του

Το απόγευμα της Τετάρτης 6/7 στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, μετά τον Νίκο Παπανδρέου, βρέθηκαν καλεσμένοι ο Άγγελος Μπασινάς και η σύζυγός του, Βιβή. Οι δυο τους είναι μαζί από την ηλικία των 20, ωστόσο γνωρίζονταν πολύ καιρό πριν εξαιτίας της κοινής τους παρέα.

Παρά το γεγονός, όμως πως η γνωριμία τους είχε προκύψει αρκετό διάστημα πριν καταλήξουν στον γάμο, η γυναίκα του ποδοσφαιριστή έμαθε για το επάγγελμά του με έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο, τον οποίο μοιράστηκε στον "αέρα" με τους δύο παρουσιαστές.

Η αποκάλυψη της συζύγου του Άγγελου Μπασινά για το επάγγελμά του

«Όταν τον είχα γνωρίσει, είχα πολύ κοριτσοπαρέα και ο Άγγελος ερχόταν σε αυτή την κοριτσοπαρέα αλλά ήταν πάρα πολύ σοβαρός πάντα. Λιγομίλητος πάντα. Έλεγε “καλησπέρα” και μετά “καληνύχτα” και οι φίλες μου έλεγαν, “καλά δε μιλάει;”.

Εν τω μεταξύ δεν τον είχα ρωτήσει τότε με τι ασχολείται, δε ρωτάγαμε… Κάποια στιγμή, γυρνάμε από ένα νησί και ξεφύλλιζε μια φίλη μου μια εφημερίδα και ξαφνικά γυρνάει και μου λέει, “ωχ, αυτός δεν είναι αυτός που δε μιλάει;”, γυρνάμε και κοιτάμε όλες και λέμε, “α, αυτός είναι”», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Λίγα λόγια για τη ζωή του ποδοσφαιριστή και την καριέρα του

Ο Άγγελος Μπασινάς γεννήθηκε στην Χαλκίδα στις 3 Ιανουαρίου 1976 και είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως μέσος.

Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου 1999 στον εντός έδρας φιλικό αγώνα με το Ελ Σαλβαδόρ (3-1). Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του με την Ελλάδα ήταν η κατάκτηση του Euro 2004 που διεξήχθη στην Πορτογαλία, αγωνιζόμενος σε πέντε αγώνες.

Στον εναρκτήριο αγώνα με τους διοργανωτές Πορτογάλους (2-1) σημείωσε με πέναλτι το δεύτερο τέρμα των Ελλήνων, ενώ στον τελικό και πάλι απέναντι στους Πορτογάλους (1-0), εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το νικητήριο τέρμα του Άγγελου Χαριστέα, σε έναν αγώνα που είχε εξαιρετική απόδοση περιορίζοντας αρκετά παίκτες όπως ο Ντέκο και ο Φίγκο.

Αγωνίστηκε συνολικά σε 100 αγώνες, επίδοση που τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση όλων των εποχών σε συμμετοχές στην ιστορία της Ελλάδας.

Υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Ελπίδων που έλαβε μέρος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Κ-21) το 1998, εναντίον της Ισπανίας.

Τον Νοέμβριο του 2018, μάλιστα, ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στην εθνική Ελλάδας. Η κόρη του, Αλεξάνδρα Μπασινά, αγωνίζεται από τις αρχές του 2022 στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού ως επιθετικός, πετυχαίνοντας το πρώτο της γκολ με την ομάδα στις 12 Μαρτίου 2022 σε αγώνα εναντίον του Α.Ο. Μελισσίων.