Φεύγει από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η Αντριάνα Παρασκευοπούλου - Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της

Δείτε αναλυτικά

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Φεύγει από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η Αντριάνα Παρασκευοπούλου - Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της

Η τηλεοπτική σεζόν πλησιάζει σιγά σιγά προς το τέλος της και έτσι τα κανάλια έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους για την νέα τηλεοπτική σεζόν. Σε σημαντικές αλλαγές προχώρησε και η διοίκηση της ΕΡΤ στο κομμάτι της ενημέρωσης.

Η Δημόσια Τηλεόραση μπαίνει σε προεκλογικό mood παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφέρει πολλάκις ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

Η αντικατάσταση της Αντριάνας Παρασκευοπούλου

Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Realife» η Αντριάνα Παρασκευοπούλου (η οποία πρόσφατα προχώρησε σε μία σπάνια εξομολόγηση για τα παιδιά της) αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την παρουσίαση. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γιώργος Κουβαράς θα πάρει τη θέση της.

Το ερώτημα γεννάται σχετικά με το μέλλον της Ανδριάνας Παρασκευοπούλου στη Δημόσια τηλεόραση. Η «Realife» αναφέρει ότι το πιο πιθανό είναι να αναλάβει κάποια πολιτική εκπομπή. Ανάμεσα στις δύο πλευρές θα γίνει ραντεβού προκειμένου η ΕΡΤ να ακούσει και την πρόταση της δημοσιογράφου για το τι θα ήθελε να κάνει.

Σύμφωνα με τη «Realife» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ θα αποκτήσει έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα φιλοξενηθούν αρχηγοί κομμάτων αλλά και οι άλλοι πολιτικοί που θα είναι υποψήφιοι.

Κουβαρας

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κουβαρά

Είναι μάχιμος δημοσιογράφος, πολυγραφότατος, γνωστός από τα άρθρα του, τις πολιτικές αναλύσεις του, την επίκαιρη θεματολογία του, τα ρεπορτάζ του, τους σχολιασμούς του στο ραδιόφωνο και τη τηλεόραση, οι οποίοι αποτελούν τομές στην καθημερινή ειδησεογραφία. Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν διακεκριμένο δημοσιογράφο. Ξεχώρισε με τις τοποθετήσεις του πάνω σε καίρια πολιτικά ζητήματα και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη χώρα. Άρθρα του δημοσιεύονται κυρίως στον “Ελεύθερο Τύπο”, στα “Επίκαιρα” και στις ιστοσελίδες www.aixmi.gr και www.zoomnews.gr

  • Γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962. Ο Γιώργος Κουβαράς κατάγεται από την Ιθάκη (από την οικογένεια του πατέρα του) και την Αθήνα (από την πλευρά της μητέρας του).
  • Απέκτησε το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985 και πήρε Master (MA) στη Δημοσιογραφία από το City University of London UK το 1988.
  • Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Αϊζενχάουερ.
  • Υπηρέτησε την θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό το διάστημα 1991-93.
  • Κατά τη διάρκεια της καριέρας του διέγραψε μια σημαντική και επιτυχημένη πορεία. Από νεαρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στην έντυπη δημοσιογραφία. Εργάζεται από το 1989, στον “Ελεύθερο Τύπο” και αρθρογραφεί καθημερινά σε όλα τα φύλλα της εφημερίδας.
  • Από το 1995 ειδικεύεται στο πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ παράλληλα κατείχε για μεγάλο διάστημα διευθυντικές θέσεις.
  • Έχει εργαστεί επί μακρό χρονικό διάστημα στο ραδιόφωνο με καθημερινές ειδησεογραφικές και πολιτικές εκπομπές στον Αθήνα 9,84, στον Flash 9,61 στον City 99,5 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
  • Στην τηλεόραση εργάζεται ως παρουσιαστής ειδησεογραφικών εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής. Έχει συνεργαστεί με τον ΑΝΤ1, το Κόντρα, τη ΝΕΤ και την ERT World.
  • Τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή “ΝΕΤ στα Γεγονότα” και μετά το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης είναι σχολιαστής των γεγονότων της επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR .
  • Ιδιαίτερο επίτευγμα για εκείνον αποτελεί το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων ως εισηγητής για θέματα της κατάστασης της Αν. Μεσογείου, διεθνών σχέσεων και εξελίξεων.
  • Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Δ.Σ. των “Παιδικών Χωριών SOS”