Αρραβώνες στο παλάτι της Ιορδανίας: Ο γαμπρός έχει καταγωγή από την Άνδρο

Το background του και η γνωριμία του με την πριγκίπισσα

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Αρραβώνες στο παλάτι της Ιορδανίας: Ο γαμπρός έχει καταγωγή από την Άνδρο

Μετά τις χαρές της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, έγινε γνωστό πως την Τρίτη 5/7 αρραβωνιάστηκε η πριγκίπισσα Ιμάν μπιντ Αμπντουλάχ, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και της βασίλισσας Ράνια, με τον ελληνικής καταγωγής Δημήτριο (Jimmy) Θερμιώτη. Μετά από μια τριετή σχέση 28χρονος νεαρός πήρε την απόφαση να τη ζητήσει επίσημα σε γάμο από τους γονείς της.

Το background και η γνωριμία της η πριγκίπισσας Ιμάν και του Τζαμίλ Αλέξανδρου Θερμιώτη

Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας γεννήθηκε το 1994 στο Καράκας της Βενεζουέλας και είναι γιος του Αλέξανδρου Θερμιώτη και της Corina Hernández, ενώ έχει και δυο μικρότερα αδέλφια την Αλέξια και τον Αλεχάνδρο.

Το όνομα του Δημήτριος το αντλεί από τον παππού του, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες της Βενεζουέλας. Γεννημένος το 1922 στην Άνδρο και μεγαλωμένος στο νησί, κάποια στιγμή έφυγε για το εξωτερικό και κατάφερε να εξασφαλίσει για τη χώρα το franchise του οίκου Dior. Μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά τον Αλέξανδρο, την Ντιάνα και την Κατερίνα, επισκέφτηκαν τελευταία φορά το 2017 όλοι μαζί την αγαπημένη τους Άνδρο.

Ο 28χρονος Δημήτρης Θερμιώτης είναι το πρώτο εγγόνι της πλούσιας οικογένειας και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Florida International University, όπου έλαβε και Bachelor of Science in Business. Είναι συνιδρυτής της Outbound Ventures LLC, μιας εταιρείας ιδιωτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη. Η Outbound Ventures LLC ιδρύθηκε το 2015 και έχει έσοδα 1,1 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, εργάστηκε στην DPM, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενώ από το 2018-2020, συνεργάστηκε και με την AMARLA, ως Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα. Η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Λέγεται πως το όνομα Jameel, όπως τον αποκάλεσε στο μήνυμα της η βασίλισσα Ράνια, όταν ανακοίνωσε τους αρραβώνες της κόρης της, οφείλεται στο γεγονός πως ο Τζίμι λόγω της χριστιανικής του πίστης αλλά και της σχέσης του με την πριγκίπισσα θα έπρεπε να εξισλαμιστεί.

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και τρία χρόνια, ενώ γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη. Η πριγκίπισσα Ιμάν τελείωσε πρόσφατα τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Georgetown, στις ΗΠΑ, εκεί όπου σπούδασαν επίσης ο πατέρας της και ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ'.

Η σχέση του ζευγαριού αποτέλεσε έκπληξη, καθώς όσο δύσκολο κι αν φαινόταν την κρατούσαν μακριά από όλους, για μεγάλο διάστημα, μέχρι τη στιγμή που ο Δημήτρης, αποφάσισε να της κάνει πρόταση γάμου.

Σε μια σεμνή τελετή μεταξύ των δυο οικογενειών ο νεαρός άνδρας ζήτησε το χέρι της πριγκίπισσας φορώντας της ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι από λευκό χρυσό με ένα μεγάλο σμαραγδί διαμάντι.

Η ανάρτηση της Βασίλισσας Ράνιας για το γάμο της κόρης της

Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας ανακοίνωσε τον αρραβώνα της κόρης της, πριγκίπισσας Ιμάν μπιντ Αμπντουλάχ, με τον ελληνικής καταγωγής Τζαμίλ Αλέξανδρο Θερμιώτη, που έγινε την την Τρίτη 5/7. Η οικογένεια του είναι μέλος της ελληνικής παροικίας της Βενεζουέλας. Η ίδια έκανε μία τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Μια μέρα αργότερα, το παλάτι μοιράστηκε τα καλά νέα και δημοσίευσε ένα επίσημο πορτρέτο του ευτυχισμένου ζευγαριού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο αρραβώνας έγινε παρουσία της βασιλικής οικογένειας της νύφης και της οικογένειας του γαμπρού. Το παλάτι δημοσίευσε μια φωτογραφία του ζευγαριού και έγραψε στη λεζάντα:

«Το παλάτι της Ιορδανίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον αρραβώνα της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Πριγκίπισσας Iman bint Abdullah II με τον κ. Jameel Alexander Thermiotis, την Τρίτη, παρουσία της Αυτού Μεγαλειότητας Βασιλιά Abdullah II, της Βασίλισσας Rania Al Abdullah και των παιδιών τους αλλά και μελών της οικογένειας του κ. Θερμιώτη. Η Βασιλική Χασεμιτική Αυλή συγχαίρει την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Iman bint Abdullah II και τον κ. Thermiotis για αυτή την περίσταση και τους εύχεται μια ζωή γεμάτη ευτυχία»

Η 25χρονη πριγκίπισσα Ιμάν είναι η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και της βασίλισσας Ράνια Αλ Αμπντουλάχ της Ιορδανίας, ενώ ο Θερμιώτης, o οποίος γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας, είναι διευθύνων σύμβουλος σε fund επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη με τον Αλέξανδρο Θερμιώτη.

Η Βασίλισσα Ράνια στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συγχαρητήρια αγαπημένη μου Ιμάν. Το χαμόγελό σου ήταν πάντα ένα δώρο αγάπης που τιμούσα από τη μέρα που γεννήθηκες. Εύχομαι σε σένα και στον Τζαμίλ μια ζωή γεμάτη αγάπη και γέλιο».

queen rania