Βαρύ πένθος για την  Όπρα Γουίνφρεϊ - Αποχαιρέτησε τον...

Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Βαρύ πένθος για την  Όπρα Γουίνφρεϊ - Αποχαιρέτησε τον...

Η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι μια από τις πιο γνωστές παρουσιάστριες παγκοσμίως και γνωστή για το ανθρωπιστικό της έργο και τις ευαισθησίες της, όπως φαίνεται και από την πρωτοβουλία ενημέρωσης κατά του κορωνοϊού.

Πριν λίγες μέρες - και συγκεκριμένα την Παρασκευή 8/7- ''έφυγε'' από τη ζωή ο πατέρας της αγαπημένης παρουσιάστριας, Βέρνον, μετά από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 89 ετών.

Η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση της Όπρα Γουίνφρεϊ για τον πατέρα της

Η Όπρα Γουίνφρεϊ θέλησε να τον αποχαιρετήσει και δημόσια και έτσι ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο από το ξεχωριστό πάρτι - έκπληξη που του έκανε στις 4 Ιουλίου. Στην συγκινητική ανάρτησή της έγραψε: «Πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα τιμήσαμε τον πατέρα μου στην αυλή του σπιτιού του. Ο φίλος μου και τραγουδιστής των γκόσπελ Γουίντλεϊ Φιπς τον χαιρέτησε με τραγούδι. Ένιωσε την αγάπη και χάρηκε σε αυτήν μέχρι που δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει.

Χθες μαζί με την οικογένεια γύρω από το κρεβάτι του, είχα την ιερή τιμή να δω τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τη ζωή μου να αφήνει την τελευταία του πνοή. Αισθανθήκαμε την ειρήνη να πλημμυρίζει το δωμάτιο καθώς εκείνος έφευγε», έγραψε η Όπρα.

«Αυτή η ειρήνη εξακολουθεί να παραμένει. Όλα είναι καλά. Σας ευχαριστώ για τις προσευχές και τις καλές σας σκέψεις» έγραψε στο τελευταίο αντίο στον πατέρα της.

Λίγα λόγια για την Όπρα Γουίνφρει

Η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι Αμερικανίδα ιδιοκτήτρια και διευθύντρια μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκδότρια περιοδικών, συγγραφέας βιβλίων, τηλεοπτική παραγωγός και ηθοποιός.

Θεωρείται το πιο πλούσιο άτομο στην ιστορία της μελαμψής φυλής των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και η πρώτη σκουρόχρωμη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.. Παράλληλα είναι η μεγαλύτερη μελαμψή φιλάνθρωπος της Αμερικής

Ακόμη, σύμφωνα με αρκετά μέσα, η Γουίνφρεϊ είναι η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Το 2013 τιμήθηκε με το "Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας" (η ανώτατη τιμητική διάκριση των Ηνωμένων Πολιτειών που μπορεί να αποδοθεί σε πολίτη) που της απονεμήθηκε από τον τότε πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα.