«Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στη θέση τους» - ''Απασφάλισε'' ο Μάριος Αθανασίου για τις καταγγελίες στο θεατρικό χώρο

«Το μέγεθος αυτών των καταγγελιών δεν...»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στη θέση τους» - ''Απασφάλισε'' ο Μάριος Αθανασίου για τις καταγγελίες στο θεατρικό χώρο

Ο Μάριος Αθανασίου βρέθηκε καλεσμένος της Ελένης Τσολάκη, το πρωινό της Κυριακής 10/7, στο πλατό της εκπομπής Open Weekend με αφορμή τη νέα παράσταση «Πάρτι Γενεθλίων», στην οποία συμμετέχει. Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στο κίνημα metoo και όλα όσα ήρθαν στο φως για τον θεατρικό χώρο.

Οι δηλώσεις του Μάριου Αθανασίου

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάριος Αθανασίου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στο metoo ήταν πολύ αυθόρμητο το ξεκίνημα του και είναι πολύ συγκεκριμένο. Αφορά μόνο τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τους βιασμούς, την σεξουαλική παρενόχληση και ότι έχει χτιστεί γύρω από το metoo είναι υποστηρικτικό στα θύματα.

Απέναντι στους ανθρώπους που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. Δεν είναι πάρα πολύ εύκολο να μπούμε στη θέση αυτών των ανθρώπων. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στη θέση τους. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να μπούμε στη θέση τους».

«Ότι και να φαντάζεσαι ή να λες πως ξέρεις, το μέγεθος αυτών των καταγγελιών δεν μπορεί να το φανταστεί κανένας! Εγώ δεν γνώριζα αυτά τα πράγματα σε καμία περίπτωση ποτέ ούτε μπορούσα να φανταστώ γιατί δεν μπορείς να πιστεύεις όσα ακούς και σαν φήμες » πρόσθεσε ακόμα ο Μάριος Αθανασίου - ο οποίος πρόσφατα ''κάρφωσε'' τον Κούγια για όσα είπε κρυφά στη δίκη Λιγνάδη.

«Δεν θα παίξω το παιχνίδι του, αυτή είναι η δουλειά του!»

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό το πρωί της Πέμπτης 7/7 ήταν ο πολύ αγαπητός, Μάριος Αθανασίου, ο οποίος πρόσφατα είχε κάνει δηλώσεις για τον Αλέξη Κούγια "προκαλώντας" την οργή του, και την απάντησή του, μέσω της οποίας στην ουσία αναφέρει πως θα τα πουν στα δικαστήρια.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παρουσία του στις δίκες Φιλιππίδη και Λιγνάδη, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Κούγια μετά την απόφασή του να κινηθεί νομικά προς τον ηθοποιό, ο οποίος υπέγραψε την ανοιχτή επιστολή καταγγέλλοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο γνωστός ποινικολόγος.

«Είδα τη δήλωση του Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις μου, όπου υποστήριζα ότι υπερασπίζεται μόνο κατηγορούμενους. Δεν με αφορά να μπω σε διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων με τον Αλέξη Κούγια. Όταν θα έρθει η ώρα, θα το αντιμετωπίσουμε, δεν θα παίξω το παιχνίδι του. Αυτή είναι η δουλειά του, υπερασπίζεται έναν άνθρωπο, αλλά το κάνει με έναν τρόπο που εμένα δεν μου αρέσει»

«Δεν μου αρέσει το πώς αντιμετωπίζουμε θύματα κακοποίησης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, οι άνθρωποι βγαίνουν και τρέμουν εκεί πέρα. Όταν αυτός ο δικηγόρος κάνει την δουλειά του εκτός των ορίων και συνεχίζει το ίδιο και εκτός αίθουσας, δηλαδή προσπαθείς να προκαλέσεις φόβο, τρόμο, αναμπουμπούλα και κάνεις διάφορα τέτοια, πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Νομίζω ότι όλος ο τρόπος που έχει χειριστεί το θέμα, δεν είναι ο ενδεδειγμένος».

«Μαζεύτηκαν 700 άνθρωποι για να υπογράψουν και όχι 340 που αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας. Υπάρχει μια αίσθηση εκφοβισμού, χωρίς λόγο» είπε κλείνοντας ο ηθοποιός.