«Ένιωθα περίεργα και αμήχανα» - Σοκάρει η Μαρία Χάνου με τις δηλώσεις για τους γονείς της

Σχετικά με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ένιωθα περίεργα και αμήχανα» - Σοκάρει η Μαρία Χάνου με τις δηλώσεις για τους γονείς της

Η Μαρία Χάνου, η οποία έχει παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό μας, youweekly.gr, μίλησε πρόσφατα στο Τύπος TV και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους γονείς της, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον Ταξιάρχη Χάνο.

Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε τον τρόπο που την υποστηρίζουν σε κάθε της βήμα είτε στην υποκριτική είτε σε οποιονδήποτε τομέα την ενδιαφέρει να ασχοληθεί, ενώ στη συνέχεια έδωσε έμφαση και στο γεγονός πως δεν θέλει να την συσχετίζουν μαζί τους, όσον αφορά τη δουλειά της.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Χάνου για τους γονείς της

Η μαμά και ο μπαμπάς, καταξιωμένοι ηθοποιοί, τι σου λένε για όλα αυτά που καταφέρνεις;

Οι γονείς μου είναι χαρούμενοι όταν βλέπουν ότι κι εγώ είμαι σε ένα περιβάλλον που περνώ καλά και κάνω πράγματα δημιουργικά. Δεν είναι βέβαια ένα εύκολο επάγγελμα, θέλει γερό στομάχι, είναι μια δουλειά γεμάτη άγχος και πίεση. Οπότε οι γονείς μου παρακολουθούν αυτή την εξέλιξη, και την επαγγελματική αλλά και την προσωπική, γιατί δυναμώνω μέσα από τη δουλειά μου, με υπερηφάνεια και χαρά.

Μαρία Χάνου

Νομίζω ότι είσαι από τις περιπτώσεις παιδιών με επώνυμους γονείς που δεν μας έκανες πολύ να σταθούμε σε αυτό το στοιχείο, αλλά να μιλάμε για τη Μαρία ως ηθοποιό.

Είναι σημαντικό για κάθε καλλιτέχνη να κρίνεται για την προσωπική του παρουσία και δουλειά. Εννοείται ότι κουβαλώ τους γονείς μου, όλοι τούς κουβαλάμε. Όμως αυτό είναι κάτι προσωπικό, δεν θέλω να χαρακτηρίζομαι, να με ξέρουν από την πορεία των γονιών μου, αλλά από τη δική μου.

Μήπως έχει να κάνει και με τον τρόπο που το διαχειρίστηκες εσύ;

Ίσως έχει να κάνει και με αυτό. Στις πρώτες συνεντεύξεις όμως οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως τους γονείς μου. Με πείραζε, για να είμαι ειλικρινής. Ένιωθα περίεργα και αμήχανα. Καταλάβαινα γιατί συμβαίνει, ένιωθα το ενδιαφέρον, αλλά ένιωθα κάπως.

«Σκεφτόμουν ότι πρέπει να αποδείξω τι αξίζω»

Η Μαρία Χάνου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Κυψέλη, την Τετάρτη 18/5, και μεταξύ άλλων, μίλησε για την καριέρα της στην υποκριτική, την στάση της μητέρας της, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, σε αυτή την απόφαση, αλλά και την συμπεριφορά της όταν οι δημοσιογράφοι την ρωτούσαν για τους γονείς της στα πρώτα της βήματα.

Η ίδια, το τελευταίο διάστημα, πρωταγωνιστεί στη σειρά του ALPHA, Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα, μαζί με τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη, ο οποίος μίλησε την ίδια ημέρα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, και εξήγησε πως το να ασχοληθεί με τον χώρο των ηθοποιών ήταν κάτι που οι γονείς της δεν επιθυμούσαν, καθώς ήθελαν να τελειώσει πρώτα κάποια άλλη σχολή και να ασχοληθεί με ένα άλλο επάγγελμα.

Όταν, όμως, ακολούθησε το όνειρό της, επειδή οι ερωτήσεις που δεχόταν αφορούσαν κυρίως την οικογένειά της, ένιωθε πως ήταν πολύ δύσκολο, γιατί έφτανε στο σημείο της σύγκρισης μαζί τους και αισθανόταν πως χρειαζόταν να αποδείξει τι αξίζει.

Η ηθοποιός εξομολογήθηκε σε πρώτο επίπεδο: «Στη μητέρα μου δεν άρεσε η ιδέα να μπω στον χώρο κατευθείαν χωρίς να πάρω ένα πτυχίο… Δεν ήμουν μαθήτρια να περάσω στο Πανεπιστήμιο. Δε διάβαζα. Τρίτη Λυκείου δε προλάβαινα να τα μαζέψω.

Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση, πέρασα σε ένα ΤΕΙ στο Μεσολόγγι αλλά δεν το συνέχισα. Δεν της άρεσε η ιδέα να πάω από τα 18 σε μια δραματική. Προτιμούσε να κάνω κάτι άλλο πρώτα και μετά αν θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο».

Στη συνέχεια επισήμανε: «Πλέον απαντάω με μεγαλύτερη ευκολία σε συνεντεύξεις που έχουν να κάνουν με τους γονείς μου. Με κούραζαν στην αρχή αυτές οι ερωτήσεις γιατί ήταν μόνο αυτό. Με άγχωνε αυτό, σκεφτόμουν ότι μάλλον πρέπει να αποδείξω περισσότερο σε σχέση με άλλους τι αξίζω».