Ο Αλέξης Κούγιας παραδέχτηκε το λάθος του με τον Κλέων Γρηγοριάδη - «Να μην υπάρχει καμιά παρεξήγηση...»

Μετά τις μηνύσεις του ηθοποιού και τον σάλο που προκλήθηκε

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ο Αλέξης Κούγιας παραδέχτηκε το λάθος του με τον Κλέων Γρηγοριάδη - «Να μην υπάρχει καμιά παρεξήγηση...»

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, είχε αναφερθεί το όνομα του ηθοποιού Κλέωνα Γρηγοριάδη ως παραδείγματος θύματος συκοφαντικής δυσφημήσεως, κάτι που πυροδότησε την αντίδραση του, απαντώντας με μήνυση προς τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έκανε και την συγκεκριμένη αναφορά.

Έπειτα από όσα ακούστηκαν, ο διάσημος ποινικολόγος απολογήθηκε για τη χρήση αυτή κατά τη διάρκεια αγόρευσής του στη δίκη του σκηνοθέτη, εξηγώντας τι συνέβη.

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια για τον Κλέων Γρηγοριάδη

«Δεν ήταν ο Κλέων Γρηγοριάδης αυτός, που τον συκοφάντησε και δεν του επέτρεπε να δει το παιδί του η πρώην σύντροφός του, αλλά ο γνωστός ηθοποιός και ανιψιός της μεγάλης διεθνούς ηθοποιού Ειρήνης Παππά, η οποία και τον εμπιστεύτηκε στις νομικές μου υπηρεσίες, Αίας Μανθόπουλος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

«Στην αγόρευσή μου, στην υπόθεση Λιγνάδη, χρησιμοποίησα ως παράδειγμα θύματος συκοφαντικής δυσφημήσεως τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Η αλήθεια είναι ότι, εκ παραδρομής και λόγω κυρίως του μικρού ονόματός του, Κλέων, έκανα λάθος, γιατί, όπως με ενημέρωσαν παλιοί συνεργάτες του γραφείου μου, δεν ήταν ο Κλέων Γρηγοριάδης αυτός, που τον συκοφάντησε και δεν του επέτρεπε να δει το παιδί του η πρώην σύντροφός του, αλλά ο γνωστός ηθοποιός και ανιψιός της μεγάλης διεθνούς ηθοποιού Ειρήνης Παππά, η οποία και τον εμπιστεύτηκε στις νομικές μου υπηρεσίες, Αίας Μανθόπουλος.

Θα επικοινωνήσω και προσωπικά με τον κύριο Γρηγοριάδη ώστε να μην υπάρχει καμιά παρεξήγηση μεταξύ μας.

Δεν θέλω πότε να δημιουργείται οτιδήποτε ή να ισχυρίζομαι οτιδήποτε χωρίς να είναι αιτιολογημένο.

Η συσχέτιση δυστυχώς οφείλεται στα μικρά ονόματα των δυο ηθοποιών, Κλέων και Αίας, τα οποία έχουν και τα δυο ιστορική προέλευση».

Ο Αλέξης Κούγιας παραδέχτηκε πως έκανε λάθος με τον Κλέων Γρηγοριάδη

Η ανακοίνωση του για το πάρτι στο κελί του Λιγνάδη

Όπως είδαμε το πρωί της Παρασκευής 8/7 στο Πρωινό, ο Αλέξης Κούγιας πραγματοποίησε μία πολύωρη αγόρευση, δίχως να αφήσει κανέναν και τίποτα απέξω. Ωστόσο, δεν αρκέστηκε σε αυτό και αργότερα θέλησε να μιλήσει για την είδηση που αναφέρει πως στο κελί του Δημήτρη Λιγνάδη στήθηκε πάρτι.

Έτσι, ο διάσημος δικηγόρος προχώρησε σε μία μακροσκελή ανακοίνωση κατά την οποία διαψεύδει αυτό το συμβάν, λέγοντας πως ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά θα λάβουν μήνυση και μαζί τους και όποιος συμμετείχε στην μετάδοση αυτής της φήμης.

«Πριν από λίγα λεπτά ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης, εντολέας του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλέξη Κούγια, μάς ενημέρωσε ότι στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 οι παρουσιαστές Γεώργιος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά παρουσίασαν ένα βίντεο με κάποιους, για τους οποίους είπαν ότι διοργάνωσαν πάρτι με μπουζούκια στις φυλακές Κορυδαλλού, και ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι αυτό το πάρτι έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ότι δήθεν συμμετείχε και αυτός.

Η είδηση είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική, όσον αφορά τον κ. Λιγνάδη, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κανένα πάρτι δεν έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ούτε αυτός ούτε οι συγκρατούμενοί του στο ίδιο κελί έχουν καμία σχέση με αυτό που προβλήθηκε.

Η πληροφορία που μας έδωσε ο κ. Λιγνάδης είναι ότι αυτό που δημοσιοποιήθηκε, διοργανώθηκε και έγινε σε εντελώς διαφορετικό κτίριο από αυτό, στο οποίο κρατείται ο κ. Λιγνάδης, και το κελί, στο οποίο κρατούνται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι σε εντελώς διαφορετική πτέρυγα, η οποία απέχει από το κελί του κου Λιγνάδη και των συγκρατουμένων του τουλάχιστον 100 μέτρα.

Η εντολή, την οποία λάβαμε, είναι να μηνύσουμε άμεσα τον οιονδήποτε συμμετείχε μαζί με τους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά στην προβολή και τον σχολιασμό αυτής της συκοφαντικής δυσφημήσεως, και να καταθέσουμε και αγωγή, ζητώντας το ποσό των 200.000 ευρώ.

Τόσο ο κ. Λιγνάδης όσο και όλοι εμείς οι δικηγόροι του γραφείου του κου Αλέξη Κούγια θα αναζητήσουμε και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της συκοφαντικής δυσφημήσεως και θα τους μηνύσουμε και θα τους ενάγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.