«Η ψυχή μου είχε κορεστεί πλέον από...» - Ο Κώστας Αποστολάκης εξομολογείται για την περίοδο που είχε πιάσει "πάτο"

«Ο δικός μου δρόμος είναι ένας δρόμος ψαξίματος που τον...»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Η ψυχή μου είχε κορεστεί πλέον από...» - Ο Κώστας Αποστολάκης εξομολογείται για την περίοδο που είχε πιάσει

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο συγκεκριμένος ηθοποιός έχει αναφερθεί στις δυσκολίες που πέρασε στην ζωή του, οι οποίες τον οδήγησαν στον δρόμο του Θεού, μέσα από τον οποίο έχει αναφέρει πως σώθηκε στην κυριολεξία.

Ο λόγος για τον Κώστας Αποστολάκης, που το πρωί της Δευτέρας 11/7 μίλησε στην εκπομπή, Love it για την επιθεώρηση που πρωταγωνιστεί στο θέατρο Άλσος, αλλά και την απόφαση να στραφεί ακόμα περισσότερο στον Θεό.

Η εξομολόγηση του Κώστα Αποστολάκη

«Η πίστη είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα στον καθένα. Το «πιστεύω με τον δικό μου τρόπο» όμως δεν είναι προσωπικό θέμα. Υπάρχει συγκεκριμένη γραφή για το πως πιστεύεις, το Ευαγγέλιο. Ο δικός μου δρόμος είναι ένας δρόμος ψαξίματος που τον ζήτησα. Το Ευαγγέλιο πήγα να το διαβάσω 29 φορές και… 29 φορές νύσταζα και το έκλεινα στην πρώτη ή στη δεύτερη σελίδα. Δεν ήμουν έτοιμος να το κάνω».

«Σε αυτό με οδήγησε το γεγονός ότι η ψυχή μου είχε κορεστεί πλέον από τον λεγόμενο πλεονασμό της υποκριτικής ζωής. Δηλαδή και από μένα και από τους άλλους. Τώρα όμως η υποκρισία των άλλων δεν με ενδιαφέρει. Δεν την παρατηρώ, ενώ πριν την έβαζα μέσα μου και έκανα και εγώ το ίδιο για να μπορέσω να επιβιώσω».

«Αυτή η αλλαγή μέσα μου έγινε πριν από δυόμιση χρόνια. Προσπαθώ να είμαι αληθινός σε μένα, στη δύναμη που πιστεύω και να είμαι ειλικρινής όσο γίνεται. Επειδή είμαστε από σάρκα και κόκαλα είναι πολύ δύσκολο να σου φύγει η αμφιβολία και ο φόβος της επιβίωσης».

«Δεν πιστεύω ότι είμαι ωραίος»

Ο Κώστας Αποστολάκης παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον, την Παρασκευή 27/5, και μίλησε "ανοιχτά" για τη ζωή του, για τις δυσκολίες που πέρασε, αλλά και για τον τρόπο σκέψης του, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες και τα μαθήματα που απέκτησε, έχει διαφοροποιηθεί σε τεράστιο βαθμό.

Ο ηθοποιός εξήγησε πως πριν ακόμα από την περίοδο που ξέσπασε η πανδημία και η νόσος του κορωνοϊού είχε ξεκινήσει να βλέπει τη ζωή με "άλλο μάτι", καθώς αντιλήφθηκε πως είχε πολλά πράγματα γύρω του και ανθρώπους, χωρίς να του προσφέρουν κάτι θετικό στην ψυχή του.

Η νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους να ζητούν κι άλλα κάθε φορά που αποκτούν αυτό που επιθυμούσαν, είναι ένα από τα στοιχεία που έχει αλλάξει μέσα του και έχει μάθει να ζει με τα απλά πράγματα που για τον ίδιο φέρνουν και μεγαλύτερη ευτυχία.

«Πριν τον κορωνοϊό άλλαξα τον τρόπο σκέψης μου. Αυτή η γη είναι φτιαγμένη για να είναι λάθος κι εμείς είμαστε εδώ για να εκτίσουμε την ποινή μας. Τώρα πια είμαι αυτάρκης, δεν μου λείπει κάτι. Στο παρελθόν ζούσα τη δυστυχία της αφθονίας. Έχω χάσει οκτώ κιλά, σταμάτησα να τρώω με στόχο την υγεία μου και την αυτάρκεια.

Από τη γαστριμαργία ο άνθρωπος μαθαίνει να θέλει κι άλλα πράγματα. Εγώ όσο έτρωγα τόσο ζητούσα κι άλλα. Δεν πιστεύω ότι είμαι ωραίος, πιστεύω ότι είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Αν μου χρεώσεις ότι είμαι ωραίος θα χάσω τη δουλειά μου γιατί ήμουν πάντα ρολίστας, τυπίστας, καρατερίστας», είπε αρχικά.

Και κατέληξε: «Η κολακεία αν δεν περνάει στην ψυχή σου, δεν μπορεί να σου κάνει κακό. Είναι ένας κίνδυνος να θεωρείς ότι είσαι κάτι γιατί δεν είσαι τίποτα. Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων του θεάτρου που όταν σταμάτησαν ή γέρασαν όλοι οι φίλοι εξαφανίστηκαν. Έχεις 5.000 φίλους στο facebook και αν μπεις στο νοσοκομείο δεν θα έρθει κανένας».