«Διάβασα έναν στίχο με τον γραφικό χαρακτήρα της και...» - Ποιο τραγούδι του Κορκολή γράφτηκε τυχαία και έγινε επιτυχία

Το αποκάλυψε πολλά χρόνια μετά!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Διάβασα έναν στίχο με τον γραφικό χαρακτήρα της και...» - Ποιο τραγούδι του Κορκολή γράφτηκε τυχαία και έγινε επιτυχία

Με αφορμή τη νέα του συναυλία, ο Στέφανος Κορκολής μίλησε το πρωί της Δευτέρας 11/7 στην εκπομπή του Alpha, Alpha Τώρα και έκανε πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός τραγουδοποιός, που πριν λίγο καιρό μίλησε και για την μάχη του με τον καρκίνο αποκάλυψε μεταξύ άλλων την άγνωστη ιστορία που κρύβεται πίσω από την μεγάλη του επιτυχία «Αγάπη Παράξενη».

Η αποκάλυψη του Στέφανου Κορκολή για γνωστή επιτυχία του

«Το τραγούδι Αγάπη Παράξενη γράφτηκε εντελώς τυχαία! Όπως και τα περισσότερα τραγούδια, θα πω, τυχαία γράφονται αλλά αυτό θέλει μια μεγάλη ανάλυση για να το πούμε. Για το συγκεκριμένο με είχε στείλει η μητέρα μου πριν πάρα πολλά χρόνια να ψάξω κάτι να της φέρω από την τσάντα της.

Όπως έψαχνα, λοιπόν, βρήκα ένα χαρτί και διάβασα έναν στίχο με τον γραφικό χαρακτήρα της μητέρας μου. Τη ρώτησα τι είναι αυτό, με ρώτησε γιατί το άνοιξα και ήταν λογικό. Εγώ όμως δεν έδωσα σημασία στην ευγενική παρατήρηση, πήγα στο πιάνο και όπως το διάβασα έγραψα το τραγούδι».

«Ήταν αυτό το τραγούδι το οποίο ακόμα ακούγεται και ο κόσμος το έχει χαίρεται και το τραγουδάμε. Μια πολύ τρυφερή ιστορία θα έλεγα» συμπλήρωσε ο Στέφανος Κορκολής.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς...»

Στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, Ελένη μίλησε "ανοιχτά" για όλα, και πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην μουσική, που είναι η μεγαλύτερη αγάπη του, στους γονείς του και τα παιδικά του χρόνια, στα τραγούδια της δεκαετίας του '90, αλλά και στην περιπέτεια υγείας του.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιεί εμφανίσεις στο θέατρο "Παλλάς" μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τον Πάνο Μουζουράκη και είναι από τις λίγες φορές που αποφάσισε να τραγουδήσει τα τραγούδια του. Η ζωή του χωρίς μουσική δεν θα είχε κανένα νόημα και ιδιαίτερα χωρίς το πιάνο του, τίποτα δεν είναι ίδιο.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς πιάνο. Υπήρξα τυχερός γιατί οι γονείς μου δεν με έβαλαν σε ένα χρυσό κουτί και να με υπερκαταναλώσουν σε συναυλίες ως το παιδί θαύμα», είπε αρχικά.

«Στη δεύτερη καραντίνα ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου, που δεν πήγαινα στο πιάνο μου. Οι εμφανίσεις μου στο "Παλλάς" με έχουν γεμίσει με χαρά, με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη έχουμε κοινή πορεία χρόνων, και τον Πάνο Μουζουράκη, μου τον είχε γνωρίσει ο Διονύσης Σαββόπουλος», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Επειδή σπάνια τραγουδάω τα τραγούδια μου, στις συναυλίες στο «Παλλάς» ο κόσμος θα με ακούσει να τα τραγουδάω. Υπήρχαν διάφορες κριτικές για τα κομμάτια που έγραφα τη δεκαετία του ‘90. Πολλοί έλεγαν "γιατί ο Στέφανος άφησε τη κλασική του μουσική και κάνει αυτά τα ποπ;"».

«Το πρώτο τραγούδι της μητέρας μου "η παράξενη αγάπη" ήταν ένα σημείωμα της που βρήκα τυχαία και το μελοποίησα», αποκάλυψε.

Κατέληξε, λέγοντας: «Όταν πέρασα την περιπέτεια με την υγεία μου έγραψα πολλά τραγούδια που αφορούσαν συλλόγους καρκινοπαθών».