«Πόσο βαθιά πατριαρχική παραμένει η...» - Η Νίκη Παλληκαράκη σε μία άκρως αφοπλιστική συνέντευξη

Τα είπε έξω από τα δόντια!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Πόσο βαθιά πατριαρχική παραμένει η...» - Η Νίκη Παλληκαράκη σε μία άκρως αφοπλιστική συνέντευξη

Η Νίκη Παλληκαράκη, την οποία φέτος απολαύσαμε έστω και λίγο μέσα από τη συμμετοχή της στη Γη της Ελιάς, παραχώρησε μία πολύ εξομολογητική και αποκαλυπτική συνέντευξη πρόσφατα στο περιοδικό ΕΓΩ, και τον Ανδρέα Θεοδώρου.

Η γνωστή ηθοποιός απάντησε, που βίωσε μία μεγάλη απώλεια μιας και έφυγαν και οι δύο της γονείς πριν λίγο καιρό, μεταξύ άλλων μίλησε και για ένα τεράστιο πρόβλημα που κυριαρχεί στις μέρες μας, για τις γυναικοκτονίες.

Η εξομολόγηση της Νίκης Παλληκαράκη

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;

Στον έρωτα, μέγα πρωταγωνιστή στη ζωή μου, χρωστάω στιγμές απόλυτης ευτυχίας, ολοκλήρωσης, εξέλιξης, ωρίμανσης και βαθιάς αυτογνωσίας.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να αυξάνονται όλο και περισσότερο οι γυναικοκτονίες. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Οι ανθρωποκτονίες και ειδικότερα οι γυναικοκτονίες που δεν έχουν τελειωμό στις μέρες μας, δείκτης του πόσο βαθιά πατριαρχική παραμένει η κοινωνίας μας, πόσο απαίδευτη και ακαλλιέργητη επί της ουσίας και θλιβερή η απάντηση που δίνει στις κρίσεις που μας ταλανίζουν, οικονομικές, υγειονομικές, ενεργειακές και… και… και… Δεν είναι λύση να ξυπνάει το κτήνος μέσα μας, σε καμία περίπτωση.

 Η Νίκη Παλληκαράκη σε μία άκρως αφοπλιστική συνέντευξη

Η μοναξιά σας φοβίζει;

Καλώς ή κακώς, είμαι βαθιά μοναχικός και αυτάρκης άνθρωπος, οπότε δύσκολα θα με φοβίσει κάτι. Μάλλον με αγχώνει πιο πολύ η υγεία της σκέψης και του νου μου και να μη φύγει ποτέ η δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και αυτοσυντήρησής μου.

Τι είναι αυτό που επιθυμείτε να σας φέρει το μέλλον;

Υγεία και δύναμη ψυχική και σωματική, να υλοποιώ και να απολαμβάνω τα όνειρά μου, προσωπικά και επαγγελματικά.

Έδωσε spoiler για το ρόλο της στη Γη της Ελιάς

Πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» την Πέμπτη 7/7 και μεταξύ των δηλώσεων, έδωσε ένα μικρό spoiler αποκαλύπτοντας ότι ναι μεν εκείνη ολοκλήρωσε τα γυρίσματα για τη σειρά η Γη της Ελιάς, ο ρόλος της όμως θα εμφανιστεί ξανά στον δεύτερο κύκλο.

«Ο χώρος του θεάτρου έχει μια καταβύθιση στον εαυτό σου, στη σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους... που με τρόμαξε στα 18 χρόνια μου»

«Είμαι ένα συνονθύλευμα αντίθετων καταστάσεων, ή πάρα πολύ φασαρία, ο αρχηγός, η γλωσσού... και ταυτόχρονα με μια σοβαρότητα»

«Μπήκα στην Αθήνα στην Ιατρική και παίρνοντας το πτυχίο μου στα 7 χρόνια, σπούδαζα κρυφά στη δραματική σχολή. Οι γονείς μου δεν ήξεραν ότι πάω στη σχολή. Δεν ήταν εύκολο να δεχτούν πως η κόρη τους ήταν θεατρίνα».

Η Μπέττυ Μαγγίρα μάλιστα σοκαρίστηκε που ακόμα υπάρχουν αντιλήψεις πως οι ηθοποιοί δεν κάνουν σοβαρό επάγγελμα.

«Όταν δούλεψα με τη Μαρινέλλα έπαθα το πρώτο μου “σεντόνι”, ήμουν μικρό παιδάκι, έπεσα στα πόδια της, σήκωσα το κεφάλι γιατί έπρεπε να πω τα λόγια μου και δεν μπορούσα. Χάθηκα, ήταν το σοκαριστικό της πρώτης φοράς».

«Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί για μένα αλλά ο ρόλος μου θα έχει και συνέχεια» είπε χαρακτηριστικά για το ρόλο της στη Γη της Ελιάς.