Δύο οι δράστες για τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις του Νίκου Χατζηνικολάου - Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών

Ποια είναι τα στοιχεία;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δύο οι δράστες για τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις του Νίκου Χατζηνικολάου - Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 13/7 ξέσπασε φωτιά στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού του Νίκου Χατζηνικολάου. Όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα, πρόκειται για εμπρηστική επίθεση και μέσα από το δελτίο ειδήσεων στο κανάλι του OPEN βγήκαν στο φως οι πρώτες πληροφορίες για τους δράστες.

Φαίνεται, λοιπόν, πως βρέθηκαν τρία γκαζάκια και ένα πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, καθώς και μία μονωτική ταινία στην είσοδο του κτιρίου και ο ένας από τους αγνώστους έβαλε φωτιά στο μπουκάλι και έτρεξε μακριά.

Οι πρώτες πληροφορίες για τους δράστες του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις του Νίκου Χατζηνικολάου

Από τις κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή υπάρχει πολύ υλικό που εξετάζεται και οι Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ήταν δύο τουλάχιστον οι δράστες της επίθεσης, γιατί το ένα άτομο ήταν αυτό που άφησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στα σκαλοπάτια, ενώ το δεύτερο άτομο είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα βίντεο που οι δράστες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, όσο στο να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την περιοχή που να φαίνεται να κινούνται πριν αφήσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για αλληλέγγυους σε αναρχικό απεργό πείνας που ζητά την αποφυλάκισή του.

Το Tweet του δημοσιογράφου για την φωτιά στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας του

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του δημοσιογράφου στο Twitter, ο οποίος φαινόταν τρομοκρατημένος με την κατάσταση. Όλα ξεκίνησαν στον πάνω όροφο, ωστόσο η φωτιά δεν άργησε να επεκταθεί και στους υπόλοιπους ορόφους. Παρόλα αυτά, μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Μάλιστα, ο παρουσιαστής σε συνέχεια του post του απάντησε πως κανείς δεν κινδύνευσε και όλοι βγήκαν έγκαιρα έξω, εκτός από μία εργαζόμενη, ραδιοφωνική παραγωγό, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Φωτιά στις εγκαταστάσεις του Νίκου Χατζηνικολάου

Φωτιά στο δεύτερο σπίτι του Νίκου Χατζηνικολάου