Δίκη Λιγνάδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους παρά την καταδίκη σε 12 χρόνια

Δείτε αναλυτικά

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους παρά την καταδίκη σε 12 χρόνια

Πριν από λίγη ώρα, ανακοινώθηκε και επίσημα η συνολική ποινή για τον Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο οποίος δεν δέχτηκε ελαφρυντικά στην υπόθεσή του

Εν τέλει, όμως, το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με τους περιοριστικούς όρους. Πιο συγκεκριμένα, του επεβλήθη μέχρι το Εφετείο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα αλλά και εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Στο άκουσμα της απόφασης άτομα που βρίσκονταν στο ακροατήριο ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες.

Να σημειωθεί ότι η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν αντίθετη, να μην δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. «Να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, καθώς είναι πιθανό να τελέσει νέα αδικήματα. Δεν αρκούν τυχόν περιοριστικοί όροι και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο», είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο εισαγγελέας.

Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Το τέλος της πολύκροτης υπόθεσης που είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα για μεγάλο διάστημα, και που δίχασε την κοινή γνώμη, έφτασε στο τέλος της, καθώς την Τετάρτη 13/7 βγήκε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.