«Σκέψου καλά πριν...» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Η οργισμένη ανάρτησή της στα social media

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Σκέψου καλά πριν...» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Ο κακός χαμός έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες με την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί με περιοριστικούς όρους ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο περισσότερος κόσμος έχει ξεσπάσει και έχει δείξει φανερά την ενόχλησή του, το ίδιο και για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος επίσης εδώ και μερικές μέρες έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

Το ξέσπασμα της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ανάμεσα σε εκείνους που εξέφρασαν την οργή τους για τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, η οποία συχνά πυκνά τοποθετείται για αντίστοιχα θέματα. Έτσι λοιπόν, η ηθοποιός δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία που έγραφε: «Σκέψου καλά πριν διαπράξεις δύο βιασμούς. Μπορεί να μην σε αφήσουν να πας διακοπές στο εξωτερικό».

Το ξέσπασμα της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά την απόφαση για Λιγνάδη

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που αναστέλλει την ποινή της 12ετούς φυλάκισης στον Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο συνήγορος υπεράσπισής του μίλησε τόσο για την απόφαση της Δικαιοσύνης όσο και για τις πρώτες αντιδράσεις του Δημήτρη Λιγνάδη στο άκουσμα της απόφασης.

Όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος: «Ο κύριος Λιγνάδης παρεπέμφθη αρχικά για τη διάπραξη έξι εγκλημάτων βιασμού. Σήμερα, η Δικαιοσύνη τον απάλλαξε για τους τέσσερις από αυτούς τους βιασμούς. Τον καταδίκασε με πλειοψηφία τεσσάρων έναντι τριών ψήφων με τη μειοψηφία των τακτικών δικαστών για μία από τις πράξεις αυτές και τον καταδίκασε πάλι με μειοψηφία των τακτικών δικαστών για ακόμη μία.

Το δικαστήριο όμως, θεωρώντας ότι υπάρχει τεράστια ανασφάλεια σε αυτή την καταδικαστική απόφαση, αποφάσισε ότι θα μείνει ελεύθερος μέχρι την ημέρα που θα γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό».

Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε τόσο την ψυχραιμία του Δημήτρη Λιγνάδη στο άκουσμα της απόφασης όσο και τις αντιδράσεις από μερίδα των παρευρισκομένων στο δικαστήριο.

«Είναι μια απόφαση ιστορική, γιατί πραγματικά αποδεικνύεται ότι ούτε ο όχλος ούτε στρατευμένοι δημοσιογράφοι και μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη. Ο κύριος Λιγνάδης ήταν ψύχραιμος από την πρώτη ημέρα που ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση μέχρι και την τελευταία στιγμή που το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του, όμως δεν αντέδρασαν οι φερόμενοι ως δύο βιασθέντες.

Αντέδρασε ένας κύκλος δημοσιογράφων εντός εισαγωγικών, συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, και μάλιστα είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι επικεφαλής αυτών που αντέδρασαν ήταν μία κυρία που υποτίθεται ότι εδώ εκπροσωπούσε το παρατηρητήριο της δίκης Λιγνάδη.

Και μάλιστα η συγκεκριμένη έδωσε και μία κατάρα και στο δικαστήριο και σε εμένα, που ήταν ένα γεγονός απαράδεκτο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αυτή τη στιγμή ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Περιμένει το πώς οι συγγενείς του και ένας κύκλος φίλων θα συγκεντρώσουν το ποσό των 30.000 ευρώ μέχρι τις 29 του μηνός, για να αποφυλακιστεί.

Δεν υπάρχει χειρότερη δοκιμασία από τη φυλάκιση ενός ανθρώπου. Ειδικά αν είναι αθώος και ο ίδιος νιώθει ότι πραγματικά αυτό που συνέβη είναι μία σκευωρία».