Επέστρεψαν τα χαμόγελα στο πρόσωπο του Λιγνάδη και της Κούρκουλα μετά την ανακοίνωση της αναστολής

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Επέστρεψαν τα χαμόγελα στο πρόσωπο του Λιγνάδη και της Κούρκουλα μετά την ανακοίνωση της αναστολής

Την Τετάρτη 13/7 ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε ξανά στο δικαστήριο για την ανακοίνωση της απόφασης σχετικά με την καταδίκη του. Ο ίδιος, αρχικά, κρίθηκε ένοχος σε 12 ισόβια κάθειρξη 12 ετών για δύο από τους τέσσερις βιασμούς, χωρίς ελαφρυντικά, ωστόσο αργότερα δόθηκε αναστολή μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί ξανά στην δικαστική αίθουσα.

Με την ανακοίνωση αυτής της απόφασης ο κόσμος που βρισκόταν εκεί εξαγριώθηκε, όπως και πολλοί διάσημοι που παρακολουθούσαν την υπόθεση και έσπευσαν αμέσως να δηλώσουν την απογοήτευσή τους για την ελληνική δικαιοσύνη, παρόλα αυτά ο δράστης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος. Και αυτό γιατί, με την απόφαση αυτή του δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψει στο σπίτι του, με μόνους περιορισμούς το να επισκέπτεται το αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, ενώ δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό και θα πληρώσει εγγύηση 30.000 ευρώ.

Οι αντιδράσεις του Λιγνάδη και της Κούρκουλα για την απόφαση αναστολής

Μαζί του χαμογελούσε και η φίλη του, Ελένη Κούρκουλα, καθώς και ο αδερφό του, Γιάννης Λιγνάδης, οι οποίοι τον στηρίζουν μέχρι τέλους και θα τον έχουν δίπλα τους μετά από τόσο καιρό.

Δημήτρης Λιγνάδης

Ελένη Κούρκουλα

Γιάννης Λιγνάδης

Κεντρική φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Είναι μια απόφαση ιστορική...»

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε δηλώσεις την Τετάρτη 13/7 στο iefimerida.gr ύστερα από την «ιστορική απόφαση», όπως τη χαρακτηρίζει, για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που αναστέλλει την ποινή της 12ετούς φυλάκισης στον Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο συνήγορος υπεράσπισής του μίλησε τόσο για την απόφαση της Δικαιοσύνης όσο και για τις πρώτες αντιδράσεις του Δημήτρη Λιγνάδη στο άκουσμα της απόφασης.

Όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος: «Ο κύριος Λιγνάδης παρεπέμφθη αρχικά για τη διάπραξη έξι εγκλημάτων βιασμού. Σήμερα, η Δικαιοσύνη τον απάλλαξε για τους τέσσερις από αυτούς τους βιασμούς. Τον καταδίκασε με πλειοψηφία τεσσάρων έναντι τριών ψήφων με τη μειοψηφία των τακτικών δικαστών για μία από τις πράξεις αυτές και τον καταδίκασε πάλι με μειοψηφία των τακτικών δικαστών για ακόμη μία.

Το δικαστήριο όμως, θεωρώντας ότι υπάρχει τεράστια ανασφάλεια σε αυτή την καταδικαστική απόφαση, αποφάσισε ότι θα μείνει ελεύθερος μέχρι την ημέρα που θα γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό».

Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε τόσο την ψυχραιμία του Δημήτρη Λιγνάδη στο άκουσμα της απόφασης όσο και τις αντιδράσεις από μερίδα των παρευρισκομένων στο δικαστήριο.

«Είναι μια απόφαση ιστορική, γιατί πραγματικά αποδεικνύεται ότι ούτε ο όχλος ούτε στρατευμένοι δημοσιογράφοι και μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη. Ο κύριος Λιγνάδης ήταν ψύχραιμος από την πρώτη ημέρα που ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση μέχρι και την τελευταία στιγμή που το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του, όμως δεν αντέδρασαν οι φερόμενοι ως δύο βιασθέντες.

Αντέδρασε ένας κύκλος δημοσιογράφων εντός εισαγωγικών, συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, και μάλιστα είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι επικεφαλής αυτών που αντέδρασαν ήταν μία κυρία που υποτίθεται ότι εδώ εκπροσωπούσε το παρατηρητήριο της δίκης Λιγνάδη.

Και μάλιστα η συγκεκριμένη έδωσε και μία κατάρα και στο δικαστήριο και σε εμένα, που ήταν ένα γεγονός απαράδεκτο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αυτή τη στιγμή ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Περιμένει το πώς οι συγγενείς του και ένας κύκλος φίλων θα συγκεντρώσουν το ποσό των 30.000 ευρώ μέχρι τις 29 του μηνός, για να αποφυλακιστεί.

Δεν υπάρχει χειρότερη δοκιμασία από τη φυλάκιση ενός ανθρώπου. Ειδικά αν είναι αθώος και ο ίδιος νιώθει ότι πραγματικά αυτό που συνέβη είναι μία σκευωρία».