Δίκη Λιγνάδη: ''Αν συγκεντρώσουμε μέχρι το μεσημέρι τα 30.000...'' - Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλύπτει για την αποφυλάκιση του σκηνοθέτη

Ποιες είναι οι πιθανότητες;

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: ''Αν συγκεντρώσουμε μέχρι το μεσημέρι τα 30.000...'' - Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλύπτει για την αποφυλάκιση του σκηνοθέτη

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» του ΑΝΤ1 βρέθηκε σήμερα το πρωί 14/7 ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη και πέρα από τις αιχμές που άφησε για τα κίνητρα πίσω από τις κατηγορίες του πελάτη του, μίλησε και για τις πιθανότητες αποφυλάκισής του, αλλά και για το ποσό των 30.000 ευρώ που απαιτείται για να ολοκληρωθεί αυτή.

Υπενθυμίζεται πως χθες 13/7 βγήκε η οριστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης για δύο από τους 4 βιασμούς, που κατηγορείτο, αλλά κρίθηκε αποφυλακιστέος με όρους μέχρι να γίνει αυτό, πράγμα που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το ακροατήριο αλλά και από την κοινή γνώμη.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σχετικά με το ποσό που απαιτείται για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Υποστήριξε λοιπόν ο γνωστός ποινικολόγος:

«Μου είχε κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα αυτή την υπόθεση η πολιτικοποίησή της. Όπως θυμάστε από την πρώτη στιγμή είχα μιλήσει για κατασκευασμένη υπόθεση και στο δικαστήριο αυτούς τους πέντε μήνες με στοιχεία αδιάσειστα μέρα προς μέρα κατά την αγόρευσή μου χρησιμοποίησα ένα γραπτό υπόμνημα 250 σελίδων όπου ανεδείχθη ότι συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» στρατευμένοι όμως σε μια πολιτική παράταξη μέσα από τα ΜΜΕ, κατασκεύασαν την υπόθεση αυτή με αρχικό στόχο τον κ. Λιγνάδη, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είχαν στενή προσωπική σχέση με έναν σκηνοθέτη και έναν περίεργο τύπο από την Γερμανία που ήρθε στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να εξοντώσει τον Λιγνάδη.

Η απόφαση από πλευράς τακτικής δικαιοσύνης είναι αθωωτική για τον Δημήτρη Λιγνάδη, δεν είναι η μισή πλευρά, είναι ολόκληρη. Θέλω να καταλάβετε ότι ο κ. Λιγνάδης ανέδειξε ότι η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη. Δυστυχώς οι πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος χρησιμοποιούν την Δικαιοσύνη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί την έννοια της Δικαιοσύνης» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το πότε και πώς θα συγκεντρώσει τα 30.000 ευρώ ο Δημήτρης Λιγνάδης για να αποφυλακιστεί, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Γίνεται προσπάθεια, ειδικά από τους ανθρώπους που ήρθαν και τον υποστήριξαν. Γιατί ο κύριος Λιγνάδης έχει καταστραφεί οικονομικά, όπως και η οικογένειά του. Αν προλάβουμε και συγκεντρώσουμε μέχρι το μεσημέρι τα 30.000 ευρώ, μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αφεθεί ελεύθερος σήμερα».

«Πάτος» - Εξαγριωμένοι οι διάσημοι με την απόφαση του δικαστηρίου

Στο άκουσμα αυτής της είδησης της αποφυλάκισής του, ο κόσμος που βρισκόταν στο δικαστήριο ξέσπασε σε φωνές, ενώ οι πολίτες που ενημερώθηκαν από τα μέσα έσπευσαν να μιλήσουν γι' αυτό εκφράζοντας την απογοήτευσή τους.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και πολλοί διάσημοι, οι οποίοι περίμεναν με αγωνία να αποδοθεί κάποια δικαιοσύνη και δεν μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα πλέον οδηγήθηκε σε τέτοιους είδους αποτρόπαιες πράξεις, αφήνεται ελεύθερος μέχρι νεοτέρας. Τα στόρι στο Instagram έπεσαν "βροχή" και κανείς δεν μπορεί να τους αδικήσει.

Το ξέσπασμα των διασήμων για την απόφαση στη δίκη Λιγνάδη

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, η Λένα Δροσάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και πολλοί ακόμη συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη μεγάλη λίστα.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου - Λιγνάδης

Ντορέττα Παπαδημητρίου - Λιγνάδης

Χριστίνα Χειλά - Φαμέλη

Χριστίνα Χειλά - Λιγνάδης

Λένα Δροσάκη

Λένα Δροσάκη - Λιγνάδης

Μιχάλης Λεβεντογιάννης - Λιγνάδης

Αλέξανδρος Μπουρδούμης - Λιγνάδης

Μαριέλλα Σαββίδη

Μαριέλλα Σαββίδη - Λιγνάδης

Μιχαήλ Ταμπακάκης

Ταμπακάκης - Λιγνάδης

Χάρης Τζωρτζάκης

Τζωρτζάκης - Λιγνάδης

Σπύρος Μιχαλόπουλος

Μιχαλόπουλος - Λιγνάδης

Γιώργος Χρανιώτης

Χρανιώτης - Λιγνάδης

Γιώργος Χρανιώτης - Λιγνάδης

Κατρίνα Τσάνταλη

Κατρίνα Τσάνταλη - Λιγνάδης