Δημήτρης Λιγνάδης: Η εισαγγελία Εφετών εξετάζει να ασκήσει έφεση - Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δημήτρης Λιγνάδης: Η εισαγγελία Εφετών εξετάζει να ασκήσει έφεση - Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών μελετά την άσκηση έφεσης του Δημήτρη Λιγνάδη. Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Οι τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

Την ίδια ώρα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για των γνωστό σκηνοθέτη από τους χρήστες στα social media καθώς κατέκριναν την δικαιοσύνη. Από την άλλη, η Εισαγγελία Εφετών θα μελετήσει τις αποφάσεις των δικαστών για την αθώωσή του για τον ένα από τους τρεις βιασμούς.

Ο Γιάννης Λιγνάδης ξεσπά για τις ''γλώσσες'' που μιλούν για μεσολάβηση στη δίκη του αδερφού του

Μετά το άκουσμα της απόφασης για την ποινή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο αδερφός του Γιάννης μίλησε στην εκπομπή Alpha Τώρα το πρωί της Πέμπτης 14/7. Μεταξύ άλλων ξέσπασε και για εκείνους που υπαινίσσονται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση από ''ψηλά'' ώστε να γλιτώσει τις βαριές ποινές ο σκηνοθέτης. Ακόμα αναφέρθηκε και στην συναισθηματική κατάσταση του αδερφού του μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

Για την ιστορία ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε χθες 13/7 σε 12 χρόνια φυλάκισης για δύο από τους 4 βιασμούς που κατηγορείτο, ωστόσο το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του αναγνώρισε κάποιες ελαφρύνσεις και έτσι θα αποφυλακιστεί προσωρινά, με όρους, αφού πρώτα καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Υποστήριξε λοιπόν στην εκπομπή του Alpha:

«Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες δεν τις γνωρίζω που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να γίνει η αποφυλάκισή του. Θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή που είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το πρωί σε κρατικό κανάλι.

Ειπώθηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φίλος του πρωθυπουργού. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση αυτό είναι ένα χυδαίο ψεύδος. Δεν υπήρξε ποτέ φίλος του Μητσοτάκη. Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος» τόνισε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Kαι συνέχισε ως εξής:

«Ο ίδιος έδωσε τη μάχη του για τη δίκη. Οι λιγοστοί που του συμπαρασταθήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, άνθρωποι της οικογένειας και του φιλικού του περιβάλλοντος. Υπήρξε η απειλή και ο φόβος. Ο άξιος δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας στάθηκε μόνος απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα, ένα παραπολιτικό μόρφωμα με έντονο οπαδικό κοινό. Γίνεται εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια.

Η δικαιοσύνη καταδίκασε τον αδερφό μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό. Φυσικά πιστεύω ότι στο Εφετείο θα αθωωθεί. Έχω επικοινωνήσει μαζί του για τυπικά ζητήματα. Έχει καταταλαιπωρηθεί, έχει κατέστη εχθρός του λαού, είναι ένας άνθρωπος κυνηγημένος. Πώς θέλετε να αισθάνεται;» δήλωσε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη.