Καταπέλτης ο Βασίλης Κωστέτσος για τον Δημήτρη Λιγνάδη - Η οργισμένη ανάρτηση στα social

Ο κακός χαμός

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Καταπέλτης ο Βασίλης Κωστέτσος για τον Δημήτρη Λιγνάδη - Η οργισμένη ανάρτηση στα social

Τα τελευταία 24ωρα έχει προκληθεί ο κακός χαμός αναφορικά με τη εξέλιξη της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος μετά από την δίκη αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους αφού πρώτα έδωσε το ποσό των 3.000 ευρώ.

Να τονίσουμε πως το δικαστήριο χθες μετά την καταδίκη του 58χρονου καλλιτέχνη αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του.

Από την άλλη, υπάρχουν σφοσρότατες αντιδράσεις στα social media προς το πρόσωπό του. Ένα από αυτά είναι και ο Βασίλειος Κωστέτσος ο οποίο θέλησε να κάνει μια άκρως αφοπλιστική ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social.

Η ανάρτηση του Κωστέτσου κατά του Λιγνάδη

Ανάρτηση Βασίλειου Κωστέτσου

Επίθεση στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την αποφυλάκισή του

Η χθεσινή 14/7 αποφυλάκιση με όρους του Δημήτρη Λιγνάδη, παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς που κατηγορείτο, όπως ήταν εύλογο προκάλεσε την αντίδραση τόσο της κοινής γνώμης, όσο και πολλών διασήμων και ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου. Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ωστόσο, το πήγε ένα βήμα παραπέρα και χθες το βράδυ ''επισκέφτηκαν'' το σπίτι του στον Άγιο Παύλο με σκοπό να δώσουν το μήνυμά τους.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο σκηνοθέτης άσκησε Έφεση που θα εκδικαστεί το προσεχές διάστημα,επομένως έως τότε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους υπό την προυπόθεση ότι θα κατέβαλε και το ποσό των 30.000. Παρά τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου του γνωστού θεατράνθρωπου ότι θα δυσκολευτεί να τα βρει, εν τέλει το ποσό συγκεντρώθηκε και ο ίδιος τον συνόδευσε έξω από το κελί.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media διακρίνεται κόσμος έξω από το σπίτι του σκηνοθέτη να γράφει με σπρέι συνθήματα. «Εμείς θα του επιβάλουμε κατ’ οίκον περιορισμό, είναι ανεπιθύμητος. Αν θέλει να μείνει κάπου, να τον πάρει ο Κούγιας στο σπίτι του», ακούγεται στο βίντεο.