«Ένας άνθρωπος που έχει πράξει βιασμούς πάει να πιει καφέ» - Οργισμένη η Τουμασάτου με την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Το ξέσπασμά της στον αέρα του ALPHA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ένας άνθρωπος που έχει πράξει βιασμούς πάει να πιει καφέ» - Οργισμένη η Τουμασάτου με την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Στην εκπομπή «Alpha τώρα» μίλησε τηλεφωνικά το πρωί της Παρασκευής 15/7 η Μαριάννα Τουμασάτου, με την ηθοποιός μεταξύ άλλων να μιλά για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Τα σχόλια της Μαριάννας Τουμασάτου για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

«Βεβαίως και αυτά που έγιναν δεν είναι παράτυπα. Αν ήταν παράτυπα, θα μιλούσαμε τώρα για ένα πραξικόπημα, για μια χούντα, δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι μαζεύτηκαν τόσοι άνθρωποι και στα social και γενικώς όλοι φωνάζουν και λένε ότι ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί, που έχει αποδεδειγμένα πράξει βιασμούς απέναντι μάλιστα σε ανήλικα, ότι μπορεί να πάει σπίτι του να πιει καφέ και να δει τους φίλους τους.

Δηλαδή να έχει τα δικαιώματα που έχει ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει βιάσει, δεν έχει κακοποιήσει. Άκουσα το νομικό σας, ο οποίος ήταν πολύ σαφής και είπε ότι αυτό είναι το δόκιμο. Το δόκιμο όμως, δεν είναι να κλαίνε παιδιά βιασμένα, παιδιά ταλαιπωρημένα, παιδιά που δεν θα ξαναγυρίσουν στην παιδικότητά τους. Ένα από τα δεδομένα στο να αφεθεί ελεύθερος ήταν το ότι είναι γνωστός βιαστής. Δηλαδή, τον γνωστό βιαστή τον αφήνουν έξω και θα μαζέψουν μόνο τον άγνωστο;

Οι μάρτυρες ήταν πολλοί και είπαν ότι είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο. Είναι κάτι το οποίο είναι απειλητικό και γι’ αυτό το λόγο είχε προφυλακιστεί για να μην επαναλάβει τις άσχημες πράξεις του. Από τη στιγμή που επιβεβαιώσαμε ότι τις άσχημες πράξεις τις έχει κάνει, λέμε δεν πειράζει.

Αφού μπορεί να σε ξέρει το 70% των Ελλήνων, είσαι οκ. Το 30% των ανθρώπων που δεν παρακολουθούν τηλεόραση και δεν τον ξέρουν και βρεθούν στα χέρια του; Τι θα γίνει; Ποιος από αυτούς που ψήφισαν να βγει έξω θα πάρει την ευθύνη για τις επόμενες ψυχές; Δεν είναι προσωπικό με τον Δημήτρη Λιγνάδη, είναι με οποιονδήποτε άνθρωπο κακοποιεί παιδιά και ενήλικες», κατέληξε η γνωστή ηθοποιός.

"Τώρα θα αρχίσω να μιλάω και εγώ" - Οι πρώτες δηλώσεις του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την αποφυλάκισή του

Με τον Αλέξη Κούγια βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού το μεσημέρι της Πέμπτης 14/7 ο Δημήτρης Λιγνάδης, μιας και πριν πλήρωσε τις 30.000 ευρώ που απαιτούνταν για την εγγύηση.

Ο ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά στις κάμερες μετά την προφυλάκισή του, με τον ίδιο μεταξύ άλλων να ευχαριστεί τον γνωστό ποινικολόγο.

«Έχω περίπου ενάμιση χρόνο να μιλήσω. Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα. Θα έρθουν και αυτές οι στιγμές. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, όπως δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα. Όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

Ενάμιση χρόνο έπαιζαν μόνοι τους μπάλα. Τώρα δικαιούμαι να αρχίσω να μιλάω και εγώ. Πιστεύω πως στο εφετείο θα αποκατασταθεί η αλήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω από τη ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο. Δε θα κάνω καμία άλλη δήλωση», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λιγνάδης.