Βγαίνει ο Δημήτρης Λιγνάδης σήμερα από την φυλακή - Πλήρωσε την εγγύηση των 30.000 ευρώ

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βγαίνει ο Δημήτρης Λιγνάδης σήμερα από την φυλακή - Πλήρωσε την εγγύηση των 30.000 ευρώ

Η χθεσινή 13/7 ημέρα σχολιάστηκε ως μια ιστορική σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια καθώς μετά από 17 μήνες προφυλάκισης ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για δυο από τους τέσσερις βιασμούς ωστόσο αργότερα δόθηκε αναστολή μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί ξανά στην δικαστική αίθουσα. Την ίδια ώρα υπάρχουν σφοδρότατες αντιδράσεις από τα social media εναντίον του.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Συγκεκριμένα, ο γνωστός σκηνοθέτης κατέβαλε εγγύηση των 30.000 ευρώ προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος αναμένεται να αποφυλακιστεί γύρω στο μεσημέρι, όταν εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να υπογραφεί το αποφυλακιστήριο.

Ο Γιάννης Λιγνάδης ξεσπά για τις ''γλώσσες'' που μιλούν για μεσολάβηση στη δίκη του αδερφού του

Μετά το άκουσμα της απόφασης για την ποινή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο αδερφός του Γιάννης μίλησε στην εκπομπή Alpha Τώρα το πρωί της Πέμπτης 14/7. Μεταξύ άλλων ξέσπασε και για εκείνους που υπαινίσσονται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση από ''ψηλά'' ώστε να γλιτώσει τις βαριές ποινές ο σκηνοθέτης. Ακόμα αναφέρθηκε και στην συναισθηματική κατάσταση του αδερφού του μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

Για την ιστορία ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε χθες 13/7 σε 12 χρόνια φυλάκισης για δύο από τους 4 βιασμούς που κατηγορείτο, ωστόσο το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του αναγνώρισε κάποιες ελαφρύνσεις και έτσι θα αποφυλακιστεί προσωρινά, με όρους, αφού πρώτα καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Υποστήριξε λοιπόν στην εκπομπή του Alpha:

«Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες δεν τις γνωρίζω που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να γίνει η αποφυλάκισή του. Θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή που είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το πρωί σε κρατικό κανάλι.

Ειπώθηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φίλος του πρωθυπουργού. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση αυτό είναι ένα χυδαίο ψεύδος. Δεν υπήρξε ποτέ φίλος του Μητσοτάκη. Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος» τόνισε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Kαι συνέχισε ως εξής:

«Ο ίδιος έδωσε τη μάχη του για τη δίκη. Οι λιγοστοί που του συμπαρασταθήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, άνθρωποι της οικογένειας και του φιλικού του περιβάλλοντος. Υπήρξε η απειλή και ο φόβος. Ο άξιος δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας στάθηκε μόνος απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα, ένα παραπολιτικό μόρφωμα με έντονο οπαδικό κοινό. Γίνεται εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια.

Η δικαιοσύνη καταδίκασε τον αδερφό μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό. Φυσικά πιστεύω ότι στο Εφετείο θα αθωωθεί. Έχω επικοινωνήσει μαζί του για τυπικά ζητήματα. Έχει καταταλαιπωρηθεί, έχει κατέστη εχθρός του λαού, είναι ένας άνθρωπος κυνηγημένος. Πώς θέλετε να αισθάνεται;» δήλωσε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη.