''Γι αυτό βρωντοφωνάζουμε έλεγχο και στη δικαιοσύνη'' - Οι φωτογραφίες του Μπιμπίλα από τη συγκέντρωση κατά του Λιγνάδη στο Σύνταγμα

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ και πολλοί άλλοι ηθοποιοί έδωσαν το παρόν

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Γι αυτό βρωντοφωνάζουμε έλεγχο και στη δικαιοσύνη'' - Οι φωτογραφίες του Μπιμπίλα από τη συγκέντρωση κατά του Λιγνάδη στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα, απλοί πολίτες και συλλογικότητες ενάντια στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Εκεί παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, που συμμετέχει στην κινητοποίηση, Σπύρος Μπιμπίλας, μαζί με εκατοντάδες άλλους ηθοποιούς και ανέβασε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο Instagram θέλοντας να δώσει το μήνυμά του ενάντια στη δικαιοσύνη.

Για την ιστορία παρά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να καταδικάσει τον σκηνοθέτη σε 12 χρόνια φυλάκισης κρίνοντας τον ένοχο χωρίς ελαφρυντικά για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς, εκείνος άσκησε Έφεση και μέχρι την εκδίκασή της αφέθηκε ελεύθερος με περιορισμούς, πληρώνοντας 30.000. Όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη αυτή σήκωσε θύελλα αντιδράσεων ειδικά ανάμεσα στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα από τη συγκέντρωση κατά του Λιγνάδη

Ανέβασε λοιπόν ένα slide φωτογραφιών με το εξής μήνυμα:

«Από την μεγάλη συγκέντρωση πολιτών και οργανώσεων όπου συμμετείχε και το ΣΕΗ για την διαμαρτυρία για την απόφαση αναστολής μέχρι την έφεση της ποινής της φυλάκισης που έχει μεν την τυπική ορθότητα από τον νόμο, αλλά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Δεν ζητάμε να λειτουργεί η Δικαιοσύνη κατά την κρίση μας αλλά αν κάτι είναι τόσο ορατά εξώφθαλμο, η Εξουσία πρέπει να ξανακοιτάξει τους νόμους, να διορθώσει τα παραθυράκια που απελευθερώνουν ανθρώπους που έκαναν κακό σε άλλους, γιατί αυτοί οι άλλοι αν είναι να αισθάνονται παραγκωνισμένοι κι αβοήθητοι δεν θα ξανατολμήσουν να πουν την αλήθεια που βίωσαν κι η κοινωνία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Γι αυτό βρωντοφωνάζουμε ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΑΝ.

Το πανό του ΣΕΗ στη συγκέντρωση κατά του Λιγνάδη

Το πανό του ΣΕΗ στο Σύνταγμα

Μπιμπίλας , Σκιαδαρέσης και Μπέσυ Μαλφα στη συγκέντρωση κατά του Λιγνάδη

Ο Μπιμπίλας με άλλους ηθοποιούς στη συγκέντρωση κατά του Λιγνάδη

«Για έναν καθαρότερο κόσμο χωρίς...» - Η όλο νόημα ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την απόφαση στη δίκη

Μετά την επίσημη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και την καταδίκη καταδίκη του άλλοτε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς, σχολίασε εκτός από τον Μάριο Αθανασίου και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, μέσα από ανάρτησή του στα social media.

Πιο συγκεκριμένα ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του σε 12 χρόνια για κάθε πράξη, και αποσύρθηκε σε διάσκεψη, ενώ παρότι η πλευρά του σκηνοθέτη ζήτησε να ληφθεί υπόψη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς το δικαστήριο το απέρριψε, ανακοινώνοντας λίγο αργότερα τα καθέκαστα.

«Ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης! Σεβόμαστε την Δικαιοσύνη κι αυτό που αποφάσισε είναι μήνυμα για έναν καθαρότερο κόσμο, χωρίς κακοποιητικές εξουσίες και προσβολές της ελευθερίας του ατόμου!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η όλο νόημα ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την απόφαση στη δίκη Λιγνάδη