Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

«Η κ. Μενδώνη παραπλανήθηκε, οι ένορκοι όχι!» - "Καταπέλτης" ο Μάριος Αθανασίου μετά την καταδίκη του Λιγνάδη

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Η κ. Μενδώνη παραπλανήθηκε, οι ένορκοι όχι!» -
News 13.07.2022 15:05
Από Πέννυ Μαστοράκου

Η είδηση πως ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, έχει ήδη κριθεί ένοχος για δύο βιασμούς και αναμένεται από ώρα σε ώρα η ποινή του, κάνει τον γύρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης την Τετάρτη 13/7 και σίγουρα πολλοί θα είναι εκείνοι που θα θελήσουν ν α τοποθετηθούν για την εξέλιξη αυτή.

Ο Μάριος Αθανασίου είναι ένας εκ των ηθοποιών που τοποθετήθηκαν εξαρχής και μίλησαν ανοιχτά, παρότι βρέθηκε στο στόχαστρο του Αλέξη Κούγια, και θέλησε να κάνει το δικό του σχόλιο για την απόφασή αυτή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Η ανάρτηση του Μάριου Αθανασίου για την καταδίκη Λιγνάδη

«Η Κ. Μενδώνη παραπλανήθηκε, οι ένορκοι όχι! Ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων. Δικαίωση για τα παιδιά που το θάρρος τους είναι παράδειγμα προς όλους. Για τα παιδιά με το μικρό όνομα που το ανάστημά τους, είναι πολύ μεγαλύτερο από τον οχετό της εξουσίας.» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

'Καταπέλτης' ο Μάριος Αθανασίου μετά την καταδίκη του Λιγνάδη

«Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς...» - Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Το τέλος της πολύκροτης υπόθεσης που είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα για μεγάλο διάστημα, και που δίχασε την κοινή γνώμη, έφτασε στο τέλος της, καθώς την Τετάρτη 13/7 βγήκε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως έγινε γνωστό η πρόταση εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας,Κωνσταντίνος Κούντριας, ήταν να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς και αθωώθηκε για τους άλλους δύο.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου.

Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δίκη Λιγνάδη: Η εικόνα του μαρτυρά την κακή του ψυχολογική κατάσταση - Τα πλάνα του σκηνοθέτη από το δικαστήριο

Δίκη Λιγνάδη: Έφτασε η ώρα της κρίσης - Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση των τεσσάρων βιασμών

Share