«Τι ντροπή» - "Έκραξε" χωρίς τέλος τον Δημήτρη Λιγνάδη η Φιλαρέτη Κομνηνού

"Κόλαφος" με την ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Τι ντροπή» -

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram θέλησε να τοποθετηθεί η Φιλαρέτη Κομνηνού με μια ανάρτηση που έκανε αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για την αποφυλάκησή του μέχρι το Εφετείο, η οποία έχει προκαλέσει οργή στους χρήστες των social media.

Συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός μέσα από την ανάρτησή της στο instagram δεν δίστασε να γράψει χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησής της:

«Συμπτώματα δύσπνοιας απο την δυσωδία… Τί ντροπή. Και αυτό που με τρελαίνει είναι που κάποιοι θα κρυφογελάνε λέγοντας “..ασ’ τους μωρέ να λένε τώρα… θα το ξεχάσουν σε λίγο καιρό”».

Η ανάρτηση της Φιλαρέτης Κομνηνού κατά του Δημήτρη Λιγνάδη

''Γι αυτό βρωντοφωνάζουμε έλεγχο και στη δικαιοσύνη''

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα, απλοί πολίτες και συλλογικότητες ενάντια στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Εκεί παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, που συμμετέχει στην κινητοποίηση, Σπύρος Μπιμπίλας, μαζί με εκατοντάδες άλλους ηθοποιούς και ανέβασε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο Instagram θέλοντας να δώσει το μήνυμά του ενάντια στη δικαιοσύνη.

Για την ιστορία παρά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να καταδικάσει τον σκηνοθέτη σε 12 χρόνια φυλάκισης κρίνοντας τον ένοχο χωρίς ελαφρυντικά για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς, εκείνος άσκησε Έφεση και μέχρι την εκδίκασή της αφέθηκε ελεύθερος με περιορισμούς, πληρώνοντας 30.000. Όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη αυτή σήκωσε θύελλα αντιδράσεων ειδικά ανάμεσα στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ανέβασε λοιπόν ένα slide φωτογραφιών με το εξής μήνυμα:

«Από την μεγάλη συγκέντρωση πολιτών και οργανώσεων όπου συμμετείχε και το ΣΕΗ για την διαμαρτυρία για την απόφαση αναστολής μέχρι την έφεση της ποινής της φυλάκισης που έχει μεν την τυπική ορθότητα από τον νόμο, αλλά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Δεν ζητάμε να λειτουργεί η Δικαιοσύνη κατά την κρίση μας αλλά αν κάτι είναι τόσο ορατά εξώφθαλμο, η Εξουσία πρέπει να ξανακοιτάξει τους νόμους, να διορθώσει τα παραθυράκια που απελευθερώνουν ανθρώπους που έκαναν κακό σε άλλους, γιατί αυτοί οι άλλοι αν είναι να αισθάνονται παραγκωνισμένοι κι αβοήθητοι δεν θα ξανατολμήσουν να πουν την αλήθεια που βίωσαν κι η κοινωνία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Γι αυτό βρωντοφωνάζουμε ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΑΝ.

Το πανό του ΣΕΗ στη συγκέντρωση κατά του Λιγνάδη

Το πανό του ΣΕΗ στο Σύνταγμα

Μπιμπίλας , Σκιαδαρέσης και Μπέσυ Μαλφα στη συγκέντρωση κατά του Λιγνάδη

Ο Μπιμπίλας με άλλους ηθοποιούς στη συγκέντρωση κατά του Λιγνάδη