«Ποτέ δεν τον αποκαλέσαμε φερόμενο βιαστή!» -H Μιχελιδάκη ξεκαθάρισε για την δήλωση σχετικά με τον Λιγνάδη

Όσα ανέφερε στην εκπομπή της

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Ποτέ δεν τον αποκαλέσαμε φερόμενο βιαστή!» -H Μιχελιδάκη ξεκαθάρισε για την δήλωση σχετικά με τον Λιγνάδη

Μεγάλο κύμα αντιδράσεων μετά την απόφαση για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι έχει κριθεί ένοχος για δύο βιασμούς. Πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό κόσμο και μη, κατηγορούν το σύστημα για την απόφαση αυτή, με οργισμένες και ειρωνικές αναρτήσεις.

Στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη στο Open το μεσημέρι της Παρασκευής 15/7, η παρουσιάστρια θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με μια φράση της από τη χθεσινή εκπομπή, που παρεξηγήθηκε από κάποιους και σχολιάστηκε αρνητικά στα social media.

Η Μάριον Μιχελιδάκη ξεκαθαρίζει για την φράση σχετικά με τον Λιγνάδη

«Σε αυτό το σημείο να κάνουμε μια διευκρίνιση. Καταλαβαίνουμε ότι μερικές φορές ακούγοντας ή βλέποντας μια συνέντευξή, μια συνομιλία, όπως συνέβη χθες, μπορεί κάτι να ακουστεί και να αναπαραχθεί λάθος. Εμείς εδώ ποτέ δεν αποκαλέσαμε τον Δημήτρη Λιγνάδη ως φερόμενο βιαστή.

Συζητήσαμε με τον κύριο Βλάχο που είναι ο δικηγόρος του Αιγύπτιου, Αλί, που για αυτή την περίπτωση αθωώθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Καλώς ή κακώς το δικαστήριο το έκρινε. Εκεί είπαμε για φερόμενο βιασμό, όχι φερόμενο βιαστή.

Για αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση είπαμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Το ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε για τον βιασμό δύο ανηλίκων, εδώ δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Ούτε προσπαθήσαμε τίποτα να ρίξουμε, ούτε από εδώ ούτε από εκεί. Ήταν ξεκάθαρο. Υπάρχει το απόσπασμα, είναι πολύ εύκολο, θα το ανεβάσω και εγώ στους προσωπικούς μου λογαριασμούς. Ακούστε το λίγο πιο προσεχτικά».

Επίθεση στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την αποφυλάκισή του από τον Ρουβίκωνα

Η χθεσινή 14/7 αποφυλάκιση με όρους του Δημήτρη Λιγνάδη, παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς που κατηγορείτο, όπως ήταν εύλογο προκάλεσε την αντίδραση τόσο της κοινής γνώμης, όσο και πολλών διασήμων και ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου. Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ωστόσο, το πήγε ένα βήμα παραπέρα και χθες το βράδυ ''επισκέφτηκαν'' το σπίτι του στον Άγιο Παύλο με σκοπό να δώσουν το μήνυμά τους.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο σκηνοθέτης άσκησε Έφεση που θα εκδικαστεί το προσεχές διάστημα, επομένως έως τότε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους υπό την προυπόθεση ότι θα κατέβαλε και το ποσό των 30.000. Παρά τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου του γνωστού θεατράνθρωπου ότι θα δυσκολευτεί να τα βρει, εν τέλει το ποσό συγκεντρώθηκε και ο ίδιος τον συνόδευσε έξω από το κελί.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media διακρίνεται κόσμος έξω από το σπίτι του σκηνοθέτη να γράφει με σπρέι συνθήματα. «Εμείς θα του επιβάλουμε κατ’ οίκον περιορισμό, είναι ανεπιθύμητος. Αν θέλει να μείνει κάπου, να τον πάρει ο Κούγιας στο σπίτι του», ακούγεται στο βίντεο.