Εικόνες τρόμου στην Ονδούρα - Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον γιο του πρώην προέδρου της χώρας Πορφίριο Λόμπο

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί σοκ

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Εικόνες τρόμου στην Ονδούρα - Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον γιο του πρώην προέδρου της χώρας Πορφίριο Λόμπο

Σάλος έχει προκληθεί στην Ονδούρα μετά το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου, και δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου του πρώην Προέδρου της χώρας Πορφίριο Λόμπο, που εκτελέστηκε από ενόπλους μαζί με τρεις φίλους του, το βράδυ της Πέμπτης 14/7, όταν αποχωρούσαν από νυχτερινή διασκέδαση σε κλαμπ (δείτε εδώ τα νεότερα για τον θάνατο της Ιβάνα Τραμπ) .

Καρέ καρέ το σοκαριστικό βίντεο

Ο πρώην Πρόεδρος και άτυχος πατέρας, μίλησε σε τοπικά ΜΜΕ και αποκάλυψε ότι οι ένοπλοι υποχρέωσαν τους νεαρούς να βγουν από αυτοκίνητα και τους σκότωσαν. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο γιος του Σαΐντ, 23 ετών, είναι νεκρός, ενώ άλλος ένας γιος του, ο Λουίς, που ήταν στο ίδιο μαγαζί, επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο και είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με την αστυνομία, το έγκλημα διαπράχθηκε στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου όπου λειτουργεί το κλαμπ.

Πλάνα από τις κάμερες του συστήματος παρακολούθησης, δείχνουν τους δράστες με μάσκες και με όπλα να σταματούν αυτοκίνητο, να υποχρεώνουν τους επιβαίνοντες να κατέβουν και να τους στήνουν στον τοίχο. Ο Πορφίριο Λόμπο, που ήταν πρόεδρος την Ονδούρας από το 2010 ως το 2014, έχει άλλον έναν γιο, τον Φάμπιο, που εκτίει ποινή κάθειρξης στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών.

Η σύζυγος του πρώην προέδρου, η Ρόσα Μπονίγια, είναι επίσης στη φυλακή στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, μετά την καταδίκη της για υπόθεση διαφθοράς, η οποία εκτυλίχθηκε όταν ήταν ακόμη πρώτη κυρία.

49χρονος άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος έξω από νοσοκομείο στην Πάτρα

Μετά την πρόσφατη τραγωδία πριν λίγες μέρες στον Κηφισό, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του άδικα το βράδυ της Τετάρτης 13/7. Το περιστατικό συνέβη στην Πάτρα έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Ένας 49χρονος πήγε στο νοσοκομείο με δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια και ζήτησε πρώτες βοήθειες. Η απάντηση που πήρε ήταν πως δεν εφημερεύουν και τον έδιωξαν λέγοντάς του να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Λίγα μέτρα έξω από το Νοσοκομείο ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά η οικογένεια 49χρονου: «Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…» αναφέρουν μέλη της οικογένειας του εκλιπώντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς. «Ανθρωπιά τέλος…» αναφέρει ο σύζυγος της αδελφής του 49χρονου.

«Απαράδεκτοι… Αυτό Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε Έλληνα ή άλλον συνάνθρωπο μας» αναφέρουν οι οικείοι του που ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι' αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι' αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».

Θα διερευνηθεί τι συνέβη και ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του και «θα αποδοθούν ευθύνες», σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Πηγή: pelop