«Δεν ξέρω πως θα κρατήσουν τα στόματα τους ανοιχτά!» - Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεσπά για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Η συμπαράστασή του στα θύματα

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δεν ξέρω πως θα κρατήσουν τα στόματα τους ανοιχτά!» - Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεσπά για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Θύελλα αντιδράσεων έχει δημιουργήσει εδώ και δύο ημέρες η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο ως το εφετείο τον Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι τον έκρινε ένοχο για δυο βιασμούς ανηλίκων, και έτσι επέστρεψε σπίτι του την Πέμπτη 14/7.

Την ίδια μέρα έγινε μια διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, όπου και συγκεντρώθηκαν ηθοποιοί και όχι μόνο προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της απόφασης, και εκεί βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη το μεσημέρι της Παρασκευής 15/7 και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους συμμετείχε.

Όσα υποστήριξε ο Σπύρος Μπιμπίλας για αυτή την απόφαση

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, ανέφερε πως διαμαρτυρήθηκαν γιατί νιώθουν μη ασφαλείς, και πως δεν μπορεί να αποκαλέσει φερόμενο βιαστή έναν άνθρωπο που κρίθηκε ένοχος για βιασμό, ενώ συμπλήρωσε πως δεν ξέρει πως τα θύματα θα κρατήσουν ανοιχτά τα στόματά τους μετά από όλο αυτό.

H Μιχελιδάκη ξεκαθάρισε για την δήλωση σχετικά με τον Λιγνάδη

Μεγάλο κύμα αντιδράσεων μετά την απόφαση για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι έχει κριθεί ένοχος για δύο βιασμούς. Πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό κόσμο και μη, κατηγορούν το σύστημα για την απόφαση αυτή, με οργισμένες και ειρωνικές αναρτήσεις.

Στην εκπομπή της στο Open το μεσημέρι της Παρασκευής 15/7, η παρουσιάστρια θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με μια φράση της από τη χθεσινή εκπομπή, που παρεξηγήθηκε από κάποιους και σχολιάστηκε αρνητικά στα social media.

«Σε αυτό το σημείο να κάνουμε μια διευκρίνιση. Καταλαβαίνουμε ότι μερικές φορές ακούγοντας ή βλέποντας μια συνέντευξή, μια συνομιλία, όπως συνέβη χθες, μπορεί κάτι να ακουστεί και να αναπαραχθεί λάθος. Εμείς εδώ ποτέ δεν αποκαλέσαμε τον Δημήτρη Λιγνάδη ως φερόμενο βιαστή.

Συζητήσαμε με τον κύριο Βλάχο που είναι ο δικηγόρος του Αιγύπτιου, Αλί, που για αυτή την περίπτωση αθωώθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Καλώς ή κακώς το δικαστήριο το έκρινε. Εκεί είπαμε για φερόμενο βιασμό, όχι φερόμενο βιαστή.

Για αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση είπαμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Το ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε για τον βιασμό δύο ανηλίκων, εδώ δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Ούτε προσπαθήσαμε τίποτα να ρίξουμε, ούτε από εδώ ούτε από εκεί. Ήταν ξεκάθαρο. Υπάρχει το απόσπασμα, είναι πολύ εύκολο, θα το ανεβάσω και εγώ στους προσωπικούς μου λογαριασμούς. Ακούστε το λίγο πιο προσεχτικά».